reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

k8libby, ja staram się nie martwić, rzeczami na które nie mam albo nie miałam wpływu, więc się na prawdę nie zadręczaj:tak:

karolina, wiesz, że ja nie kumata potrzebuje instrukcji jak to zrobić?:-D i tak zmieszać po prostu z manną?
A jak wygląda ten schemat?A posiłek tym sinlackiem zastapi jeden mleczny?
A dziś to mam akurat 70 ml w lodówce swojego zobaczę czy zgęstnieje mi kleik na tym.

A tu fragment fajnej książki: http://alehistoria.blox.pl/2011/03/DZIECKO-W-DAWNEJ-POLSCE.html, każda podaje trochę iny liczby jeżeli chodzi o umieralność.

Ostatnia edycja:
reklama
K8 możesz sobie zrobić tak jak ja Usg piersi pod kątem kanalików mlecznych. Ja chciałam wiedziec przed kolejnym dzieckiem czy w ogole podejmować walkę. U mnie wyszło prawie wszystko przytkane na amen taka wada.

Asia pogubiłam się chcesz dodać kleik do zupy?? jesli tak to normalnie dosyp miarkę i zobacz co się stanie (w sensie jak zgestnieje) albo jak Ci sie chce zrób w oddzielnej miseczce i zmieszaj. Sinlac zastapi mleczny posilek. a w schematach mistrzynią jest Irisson i Dzag :-) (ale dla dzieciowych dzieci tam jest napisane mleko matki na żądanie ;-) my mamy trochę inaczej)

karolina, no tak bym dosypała do warzyw, a może kaszkę mannę dała w ramach ekspozcycji do owoców co podaje na 2 śniadanie, co myślisz?;-)

kakarolina, to ja nie wiedziałam, że tak się da z tymi cyckami. Na wiosnę idę na cytologie do mojej gin i USG, to przy okazji każę jej te cycki sprawdzić :)

Asia, spokojnie możesz kaszkę dać do owoców :) ja daję waniliową do kwaśnych owoców, bo mały aż się wzdryga od kwaśnego :)

Asia spokojnie możesz dać płaską łyżeczkę kleiku na 100ml warzyw, więcej Ci zagęści za bardzo, ja dałam Ninie w wczoraj bo mi za rzadka zupka wyszła :tak:

K8 ogólnie po karmieniu powinno się zrobić usg piersi, bo coś może zostać po karmieniu, tak mi zresztą położna radziła, że jak skończę to mam iść :tak: a nie martw się tym karmieniem, Fifi dobrze wygląda, ładnie Ci je, ja tam wielką fanką cycka nie jestem, ale zadowolonego dziecka już tak, a Filip chyba zadowolony jest?

to mi leci z lewego z 4 kanalików, a z prawego z 8:szok: jest mała masakra jak karmię prawą a Tymek się oderwie na chwilę:-D
ech a ja mam dość tego rozszerzania, to jakaś porażka u nas. Buraczek na drugi dzien już był owszem mniam, ale nie za bardzo, zjadł 80ml po czym wpierdzielił całego cycka.
JA NIGDY NIE SKONCZE KARMIĆ!!! AAA!!!

KAszki to w ogóle porażka, próbowałam różne, kleiki i takie i takie, z owocami i bez. On po prosu nie chce jeść i tyle.
A poza tym policzyłam ostatnio to cycka je 7-8x dziennie. I w nocy z 5. TO już noworodki jedza mniej.:-(

Gosha to ja myślałam, że u mnie jest masakra z ilością posiłków, teraz mamy 7, przy 10 karmieniach cyckiem miałam dość szczerze, teraz jest całkiem fajnie , jeszcze mi się marzy wykluczenie cyca o 3 w nocy, wtedy to już byłby wypas :sorry: a może mu konsystencja nie odpowiada? u mnie na rzadkie Młoda się skręca z radości :-D

reklama
Do góry