gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Gotuję tak jak Blondie, codziennie a czasami co drugi dzień (ale mam komfort, bo nie wróciłam do pracy). Bazą obiadków również jest marchewka, ziemniak (ale nie zawsze), pietruszka, tylko,że ja dodaję też seler a od niedawna i por. Potem dodaję składniki w zależności od tego jaka to zupka. Nie próbowałam jeszcze mięsa z królika (i pewnie nie spróbuję, bo u nas w domu wszyscy mówią ble), a poza tym Misiek jadł już kurczaka, indyka, szynkę wieprzową, schab gotowany i rybki. Do zupek dodaję ryż, kaszkę kukurydzianą, makaronik. Hitami dla Miśka są zupki: buraczana, dyniowa, kalafiorowa, pomidorowa ze świeżych pomidorów oraz cukiniowa z koperkiem.
Dzisiaj ugotowałam pierożki z mąki ryżowej z nadzieniem warzywnym. Dla małego - pycha.
Dzisiaj ugotowałam pierożki z mąki ryżowej z nadzieniem warzywnym. Dla małego - pycha.
Ostatnia edycja: