reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

Claudia najpierw daj marchewkę 1 łyżeczkę przez 3 dni, później dołóż do tego ziemniaka też 3 dni i dopiero zupka. Zobaczysz czy dobrze toleruje, bo jak dasz zupkę to nie będziesz wiedziała co np. uczula. Wszystko to możesz kupić w słoiczkach tj. marchewka, marchewka+ziemniak i zupka jarzynowa :) Powodzenia

dzięki kochana

reklama
moja dziś ma zrobioną zupke marchewkowo ziemniaczano koperkowa;) bardzo jej smakowała a później na deserek pół jabłka z dynią. W rossmanie się obkupiłam za kupony to mamy teraz obiadosy i deserki:)

Claudia - do takiej zupki na 100ml dodawaj 1 łyżeczkę kaszy manny. Ja gotowałam, starta marchewka, kawałki ziemniaka potem odrobina kaszki manny i łyżeczka oliwy z oliwek zmiksowałam i mamy żarła na 3 dni :)

a jest sloiczek marchewka+ziemniak?? bo dzis szukalam i nie widzialam...
ariska a Ty juz podajesz inne pokarmy?? bo z tego co pamietam co karmisz tylko piersia....
Mi tez dzis przyszla paczka z hippa:-)

No wlasnie przed sekunda znalalzam wlasnie z hippa:-)
Musze wybrac sie do marketu jakiegos bo w rossmanie maja ograniczone smaki chyba bo dzis patrzylam i nie znalazlam tego smaku.
Ciekawe czy na allegro mozna kupic sloiczki...zaraz sprawdze:-)

aniwar - według nowej tabeli żywieniowej dziecku na piersi podajemy zupkę w 5 i 6mcu z dodatkiem kaszy manny. W 5 a nie po 5, wiec my teraz zaczeliśmy 5miesiąc;). A to nawet chyba ty zamieściłaś linka do tego nowego schematu :)

A no racja...ja patzre na ten schemat dla dzieci karmionyc mlekeim modyfikowanym a ciagle mam w glowie ze dziecku przez 6 miesiecy tylko piers wystarcza....

a wlasnie bezposrednio przed piersia podajesz zupke??
Np u nas jak Bartus flache dostaje o 13.30 to o ktrej podac pierwsza marchewke??

reklama
Do góry