reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

niby nie można ale ja wprowadzam ciągle jakieś nowości i nie patrze na to czy 3 dni coś tam dostawała czy nie i nic nas nie uczula a kaszki to bananowa, morelowa i kleik tez juz opanowane

reklama
U nas tak samo, jak u Ariski, nie czekałam 3 dni na nowości, codziennie coś innego dostawała :) A kaszki ryżowe - bananowe, jabłkowe, brzoskwiniowe, malinowe i owoce leśne na zmianę :)

Dziewczyny a tak ksiazkowo to jak to jest...3 dni podaje np marchewke potem robie 4 dni przewry i znowu trzy dni znowu marchewka ale plus ziemniak tak?? czy od razu po trzech dniach tylko marchewki moge podac marchewke plus zmieniaka??

Aniwar jeśli nie zaobserwujesz żadnych niepokojących objawów to nie robisz 4 dni przerwy, dajesz normalnie kolejną nowość.
Malutka kaszkę możesz podać w butli tylko trzeba mniej wtedy jej wsypać, bo gęste się zrobi. Moja kuzynka daje tak na 150 ml mleka wsypuje 2 miarki od mleka kaszki lub kleiku i daje w butli. A jeśli masz czas i cierpliwość to łyżeczką :D

Dziewczyny ja tu się mądrze a jeszcze sama nic Mai nie dałam :D Jak myślicie mogę już za dwa dni coś jej dać?

ariska boje się dawać tyle rzeczy na raz Miśkowi, nie wiem jak zareaguje
na razie miał wczoraj kaszkę malinową na wodzie o 13:00, potem o 14:00 i tak cyc
a na noc po 19:00 dostał cyca i potem jeszcze 100ml mojego mleczka z kleikiem
a w dzień dostaję 50ml soczku
herbatki nie daję , bo po tej koperkowej mały ma wzdęcia
no i oczywiście resztę dnia na cycu
a zastanawiam się co ze słoiczkami od kiedy dawać

mam podtuczyć Miśka bo mało przybiera troszkę

a zaś doktorka co prowadziła go w Zabrzu w klinice mówiła żeby z miesiąc poczekać
i że wszystko ok....

sama nie wiem

Dzieki za odpowiedz
Mam jeszcze jedno pytanie czy mozna wprowadzić w tym samym czasie np. marchewke i kleik ryzowy
chyba mozna kleik nieuczula jest bezpieczny
dziewczyny a w jaki sposób podajecie kaszke tzn z butli czy łyżeczka, i czy zamiast posilku??
ja daje malemu kaszke na gesto lyzeczka na obiadek 1 dzien dostaje zupke na obiad nastepny dzien kaszke na obiad nastepny dzien zupke na obiad i nastepny dzien owoce na obiad i tak dalej zupka,kaszka,zupka , owoce tak zeby codziennie bylo cos innego bo jak bedzie ciagle to samo to moze sie dziecku znudzic a na noc daje mleko z kleikiem 180 ml a na obiad jak jest kaszka to zje 150 ml jak zupka to maly sloiczek a jak owoce to zjada dwa sloiczki tam mu smakoja :-)

reklama
ariska boje się dawać tyle rzeczy na raz Miśkowi, nie wiem jak zareaguje
na razie miał wczoraj kaszkę malinową na wodzie o 13:00, potem o 14:00 i tak cyc
a na noc po 19:00 dostał cyca i potem jeszcze 100ml mojego mleczka z kleikiem
a w dzień dostaję 50ml soczku
herbatki nie daję , bo po tej koperkowej mały ma wzdęcia
no i oczywiście resztę dnia na cycu
a zastanawiam się co ze słoiczkami od kiedy dawać

mam podtuczyć Miśka bo mało przybiera troszkę

a zaś doktorka co prowadziła go w Zabrzu w klinice mówiła żeby z miesiąc poczekać
i że wszystko ok....

sama nie wiem
kochana ja tez karmie piersia tylko na noc daje bebilon pepti a sloiczki zaczelam malemu dawac jak mial 3 miesiace i 2 tygodnie bo mleko zaczelo mi zanikac i chcialam mu jakos zastapic mu te braki w mleczku i teraz dalej daje na noc butle miedzy 12-14 obiadek (zalezy o ktorej wstanie po spaniu) a reszta dnia co godzine piers i czasem cherbatke dostaje

a wlasnie kochane pisalyscie o soczkach a cherbatki dajecie???ja daje malemu ta rozpuszczalana najpierw dawalam uspokajajaca z hippa a teraz kupilam z bobovity jabuszko-melisa duza puche bo jak sa te gorace dni to malemu chce sie pic

Do góry