reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy...

Basiu, wiec nie musze sie bac, ze bede miala rozstepy??? :confused:
..to mnie uspokoilas, dziekuje;-)
A jak tam u was z kapielami maluszkow???
Jak bepuszek odpadl, to do razu kapalyscie w wodzie???
Kolezance polozna poradzila pierwsza kapiel miesiac po porodzie i to nie w wodzie tylko w swoim mleku. Druga dopiero w wodzie... Co o tym sadzicie???

reklama
Dziewczyny, czy rozstępy wyglądają jak popękane naczynka? Bo mam kilka takich sino-czerwonych jakby kropek na biodrze i nie jestem pewna czy to rozstępy czy coś innego.

Dziewczyny, czy rozstępy wyglądają jak popękane naczynka? Bo mam kilka takich sino-czerwonych jakby kropek na biodrze i nie jestem pewna czy to rozstępy czy coś innego.
Niestety, myslę, że to jednak początki rozstępów:-( U mnie zaczęło sie tak samo. Mam kilka na biodrach i dość dużo po wewnętrznej stronie ud:no: Łudzę się, że juz więcej ich nie przybędzie, choć ponoć te paskudztwa wyłażą dopiero pod koniec ciąży...

Basiu, wiec nie musze sie bac, ze bede miala rozstepy??? :confused:
..to mnie uspokoilas, dziekuje;-)
A jak tam u was z kapielami maluszkow???
Jak bepuszek odpadl, to do razu kapalyscie w wodzie???
Kolezance polozna poradzila pierwsza kapiel miesiac po porodzie i to nie w wodzie tylko w swoim mleku. Druga dopiero w wodzie... Co o tym sadzicie???
Mój mały jak się urodził to skóra mu sie strasznie łuszczyła (schodziła całymi płatami jak u węża)to miesiąc bez kompieli niedałoby razdy tym bardziej ,że smarowanie oliwką nic nie dawalo.Pidiatra przepisała mi stosować do kompieli baleneum hermal czy herbal .Mleko nic by nie dało ,ale jak u Ciebie nic złego nie będzie się działo to możesz spróbować .A z drugiej srony to po co cudować niech przyzwyczaja się do wody i otoczenia:tak:

no ja nie bardzo wyobrażam sobie o tej porze roku dziecka nie kąpać....potówki murowane jak nic! jak nie jest gorąco to faktycznie mozna niecodziennie w wanience, tylko pupe i okolice gąbeczką przemyć, ale jak będzie gorąco to na pewno kąpać będę - no i właśnie ta często łuszczącą się skórkę przecież też trzeba zmywać i pot itd...

Ja mam rozstępy na pośladkach i na wew. stronie ud...
Jakby mi jakiś tygrys po zadku przejechał. Na razie są czerwone...
Nie wiem - może uda się je zlikwidować. Używam Ziajka Mammamia i Avon Soulutions na rozstępy i cellulit. A Wy jak sądzicie - co dobre?
Basiu - pisałaś o płynie do higieny intymej z korą dębu - jak się nazywa?
Wiesz - mam małego hemoroidka i myślę, ze może zamiast szarym mydłem z kąpieli potraktować go takim płynem:)

Ja smaruje sie kremem, który stosowały u mnie dziewczyny w pracy będąc w ciąży. Zapewniały, ze nie będę miała rozstępów.

Ale skoro babcia miała, mama ma to i ja się nie uchronie - myślałam.:blink:

No i miałam racje. Znalazłam jednego rozstępa na brzuchu. Reszta pewnie wyjdzie po porodzie :-(

reklama
Neverend atw ŻEL DO HIGIENY INTYMNEJ - DĄB (669690748) - Aukcje internetowe Allegro
inne kosmetyki też z atw używam bo one mają atesty na ciążę, z Avonu lubie i mam (są dla mnie skuteczne) ale na razie jakoś się boję bo atestu nie ma...
a używała któraś z was samoopalacza w ciąży?

Jakoś nie lubię samoopalaczy więc w ogóle ich nie używam, a więc nie pomogę ...

A ATW polecam - nawet rozstęp mi się zmniejszył jak go używam :-)

Do higieny mam inny kupiony, podobno po nim szybciej się rana goi :) ATW DO HIGIENY INTYMNEJ WYCIĄGIEM Z PRZYWROTNIKA (675943456) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry