reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy...

reklama
Ja rozstępy mam już od dwóch miesięcy na brzuchu najwięcej, przy piersiach i pod kolanami. Na początku się wkurzałam, ale po kilku dniach mi przeszło. Nie pomogło smarowanie kremami i oliwką niestety, no ale cóż poradzic ;) najważniejsze ze dzidziulek zdrowy - szkoda, ze trzyma mnie w niepewności czy jest chłopcem czy dziewczynką :)

z rozstępami tak juz jest, jak ktoś ma predyspozycje to żadne kremy nie pomogą. Ja nie używam nic specjalnego bo rozstępy mam po pierwszej ciaży i teraz mi sie tylko''dociągają''.

heh a ja jeszcze nie mam rozstepow ale raczej nie mialam nigdy.raz mi sie tylko na udach porobily ale to jak duzo przytylam po poronieniu-wtedy chormony i moje obzarstwo daly efekt w rozstepach na udach:-( ale brzuszek jeszcze bez rozstepow:)):-)

Ja mam sklonnosci do rozstepow i bylam pewna ze predzej czy pozniej zawitam na tym watku..:angry: No i stalo sie:angry: Na moich malych cyckach, ktorych nigdy nie lubilam ze wzgledu na ich rozmiar, pojawily sie fioletowe paskudne rozstepy!!:no: Na brzuchu sie spodziewalam ale na piersiach niekoniecznie..:no:
Mam rozstepy na posladkach, udach i na dole plecow ale w poprzek. Zrobily mi sie od szybkiego wzrostu jak mialam okolo 13 lat, wiec jestem do ich widoku przyzwyczajona ale mimo wszystko jestem zla:wściekła/y:

Na piersiach, udach i pośladkach mam rozstępy, które muszę tolerować od 14 roku życia. W fazie dojrzewania, tak bujnęłam, ze skóra nie nadążała i są tego efekty. Teraz smaruje brzuszek i z dużym niepokojem oglądam się codziennie czy pojawiło się coś nowego. Jak na razie na całe szczęście nie :-)

Dziewczyny, dostałam parę dni temu w aptece kilka próbek kremu na rozstępy Esteti-Q. Czy któraś z Was może używała go dłużej?Ja obecnie używam Fissan,, ale mi sie kończy, a zapomniałam mężowi powiedzieć jak był w Makro.I nie wiem teraz który kupić

Dziewczyny, sorki, ni Esteti-Q, a Elasti-Q:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z tego co słyszałam na szkole rodzenia, najwięcej rozstępów pojawia się w 8 i 9 miesiącu jak brzuszek rośnie w przód ;/. Najlepsze są podobno kremy co są osobno na brzuszek i osobno na biust, bo skóra na biuście jest bardziej wrażliwa i dlatego powinno się używać dwóch.

Zakupiłam kremy i dam znać jak się sprawują. Polecane przez mamy w ciąży i po ciąży.

reklama
Ja używam kremu firmy Pharmaceris zapobiegającego rozstępom od 4 m-ca i nie mam ani jednego rozstępu. Naprawdę polecam. A do tego skóra jest taka delikatniutka, nawilżona i nie swędzi.

Ostatnia edycja:
Do góry