reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstanie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak ,w inny sposób nie Man możliwości ,nawet płacić przez internet ,musiałabym jeszcze coś załatwiać w banku a podobno w tym do którego należę są duże problemy i pieniądze nie są przelewane w danej chwili .Czasami kilka dni później wiec musiałabym zmienić bank .Wiele osób odradza mi ten w którym jestem .Ale z drugiej strony nie mam pojęcia na jaki inny postawić .
Nie znam się na bankach i tych wszystkich procedurach za dobrze .

reklama
Piliśmy bo był okres świąteczny i sylwestrowy .Ze znajomymi i rodzina .Poza tym były tez urodziny ,imieniny i głupio było odmawiać .Tylko tyle ze niepotrzebnie właśnie w takich ilościach …masz racje ,ale mój facet ani ja nie byliśmy nigdy alkoholikami … po prostu akurat wtedy we święta ,zrozumiałam ze nie bardzo chce tkwić w takim związku i po alkoholu wiadomo ze wszystko o czym się milczy w ciągu dnia ,wszystko nagle z nas wychodzi .Kłóciliśmy się wcześniej i racja jest to patologiczne zachowanie żeby się nawzajem szarpać czy coś …ale chyba każda para miała takie kryzysy ,a jeśli nie to zazdroszczę …

Glupio odmawiac ? Usmialam się, troche dojrzałości... trzeba znac umiar ! Pic trzeba umiec, sorry ja nie mialam takich zachowan nigdy z swoim zaraz mezem aby szarpac sie. Owszem, kłóciliśmy sie, czy kłócimy ale rzadko o bez wyzwisk i hez bicia. Nigdy nie zachowujemy sie wobec siebie w taki sposob jak opisujesz.

Niestety, zgadzam sie. Dziecko sie samo nie zrobilo, a dwoje wydaje sie bardzo niedojrzalych ludzi bedzie rodzicami.
Powiedzmy .Wiele kobiet nie zażywa tabletek antykoncepcyjnych z wielu powodow .Ja tez nie brałam ,ale mam naukę na przyszłość ;) po prostu wiele osób mówiło ze dobra antykoncepcja jest właśnie pilnowanie dni w kalendarzu i używanie kondomów.Wszystkich tych zasad się trzymałam .Miałam mieć niedługo dni plodne wiec dlatego nie chciałam wtedy współżyć . Ale ze byłam pijana i on ciagle nalegał to się zgodziłam ale jedynie z gumka i przed końcem xD wiec jeszcze powiesz ze moja wina ze go nie założył ?i moze mam się przez resztę życia obwiniać ze byłam pijana jak wiele innych dziewczyn w moim wieku i do końca życia się użalać ? Moim zdaniem masz trochę myślenie takie w stylu jak ci faceci którzy się tłumacza z gwałtu „mogła nie zakładać krótkiej spódniczki „ lub „mogła tyle nie pic przecież i tak nie pamięta to żadne dowód „ trochę to dla mnie przykre po prostu jak tak piszesz .

Glupio odmawiac ? Usmialam się, troche dojrzałości... trzeba znac umiar ! Pic trzeba umiec, sorry ja nie mialam takich zachowan nigdy z swoim zaraz mezem aby szarpac sie. Owszem, kłóciliśmy sie, czy kłócimy ale rzadko o bez wyzwisk i hez bicia. Nigdy nie zachowujemy sie wobec siebie w taki sposob jak opisujesz.
To gratuluje udanego związku …niestety nie każdy tak wyglada ..

Powiedzmy .Wiele kobiet nie zażywa tabletek antykoncepcyjnych z wielu powodow .Ja tez nie brałam ,ale mam naukę na przyszłość ;) po prostu wiele osób mówiło ze dobra antykoncepcja jest właśnie pilnowanie dni w kalendarzu i używanie kondomów.Wszystkich tych zasad się trzymałam .Miałam mieć niedługo dni plodne wiec dlatego nie chciałam wtedy współżyć . Ale ze byłam pijana i on ciagle nalegał to się zgodziłam ale jedynie z gumka i przed końcem xD wiec jeszcze powiesz ze moja wina ze go nie założył ?i moze mam się przez resztę życia obwiniać ze byłam pijana jak wiele innych dziewczyn w moim wieku i do końca życia się użalać ? Moim zdaniem masz trochę myślenie takie w stylu jak ci faceci którzy się tłumacza z gwałtu „mogła nie zakładać krótkiej spódniczki „ lub „mogła tyle nie pic przecież i tak nie pamięta to żadne dowód „ trochę to dla mnie przykre po prostu jak tak piszesz .

Czytalas to co napisalas ? On nalegal a ty sie zgodzilas. WASZA wina ze tak swoje zycie prowadziliscie, a nie twoja czy jego. Oboje ponosicie twgo odpowiedzialność

To gratuluje udanego związku …niestety nie każdy tak wyglada ..
Gratuluj tego, ze sie szanuje z partnerem. A nie związku. Zwiazek to dwoje ludzi, ktorzy dbaja o siebie i nawzajem o siebie i relacje. Trzeba najpierw siebie kochac i szanowac, aby moc z kims cos stworzyc. Wypijemy czasem drinka,ale nie ulewa nam sie, bo nie lubimy. Za to mega sie szanujemy. Nie wyobrażam sobie, byc z jakims patolem jak twoj mężczyzna i miec z nim dziecko.

Czytalas to co napisalas ? On nalegal a ty sie zgodzilas. WASZA wina ze tak swoje zycie prowadziliscie, a nie twoja czy jego. Oboje ponosicie twgo odpowiedzialność
Jeśli ty się zgodzisz na seks ale facet wbrew temu co mówiłaś nie założy prezerwatywy i zajdziesz w ciąże to uważasz ze to jest okej ?bo się zgodziłas?ale facet nie odpowiada wgl za to ze to właściwie przez jego zachciankę ?a nie przez twoja ?

reklama
Skoro ULEGLAS i zgodzilas sie, wyrazilas zgodę. Obydwoje jesteście dorosli, skoro nie pilnowaliscie sie to teraz bedziecie bawic dziecko. Samo sie na swiat nie prosilo, ja bym bardzo sie cieszyła, jeśli w koncu i nam by sie udalo, ale widzisz ty chyba nie doceniasz tego, bo zostaniesz zaraz sama a dziecku trzeba zapewnic. Musisz sama wiedziec co ppwinnas robic, czy odejsc czy byc z kims kto nie szanuje cie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry