reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozpakowane marcóweczki

Zazdroszczę wam. Ja mam jeszcze 10kg na plusie.Po ciąży zeszło tylko 6kg.
Mimo tego żre mało jem bo nie mam czasu, mały bardzo absorbujacy i wiecznie płaczliwy,prawie nie śpi w dzień. Noszę bo ciągle i nic nie ubywa....
Dziewczyny ile od porodu ma wadze przybrały wasze maluchy po 6 tygodniach?
Mój 1800g i doktor na wizycie stwierdziła ze za dużo i m bo oszukiwać a w nocy smoczka dawać.
Mój przybrał niecały kilogram w ciągu miesiąca.

reklama
A to widzicie. Ja dzwoniłam dzisiaj do przychodni i pani mówiła, że po połogu jak nic złego się nie dzieje, mam nie iść i czekać na miesiączke i dopiero po niej mam przyjść. Zadzwonię może jeszcze gdzie indziej. Najwyżej trudno, nie pójdę.

O ten wątek żyje 😃 Izulka ale szybko ta miesiączka🙉 Ja też bym już chciała dostać, ale kp więc pewnie szybko nie przyjdzie. Ja juz prawie 7 tyg po porodzie, ale podczas siusiania mam taki ból w okolicach lechtaczki, jakby ciagniecie, nagly napływ krwi w te okolice. Czuję to od 1 dnia po porodzie. Plus nieraz też przy siusianiu mam uczucie, ze coś zaraz wyleci mi przez pochwe. Czy to normalne jeszcze po takim czasie? Tez tak macie? Jak się tego uczucia pozbyć? Rodzilam sn, bez wspomagaczy, pęknięcia 2 stopnia i szycie, ale nie wiem czy to ma wpływ nadal na te moje odczucia.
Też mam taki ból ale myślałam, że może to po cewniku i ból promieniuje od cewki moczowej a teraz mam wątpliwości 😶
chciałam się zapisać na wizytę kontrolną i mam wyznaczony termin na poniedziałek. Szkoda tylko, że ma być to kontrola telefoniczna...nie wiem jak lekarz ma ocenić czy wszystko ok. Przez wideo rozmowe?😂
Chciałam też założyć od razu spiralę i dupa z tego wyszła. Pewnie mnie odeślą do tabletek bo to tylko recepta do odbioru. A tak bardzo chciałam uniknąć antykoncepcji hormonalnej. 😔
Słabe to wszystko przez ten diabelny wirus. 😬
Co do przybierania na wadze to mój synek przybrał jakieś 1300g-1400g.

Ja dostalam krwawienia 4 tyg po porodzie trwało dwa dni polozna mowila z ejeszcze się czyszczę i może to trwać do 6 tyg rodziłam sn i też karmie piersią :) teraz jestem 6 tyg po porodzie nie krwawie nie plamie tylke mam trochę więcej wydzieliny :) może już niedługo będę mogła dopasc mojego faceta [emoji23][emoji23][emoji23] w danii kontrole są minimum po 8 tyg i ja właśnie będę miała dopiero za tyg taka kontrole a już takie parcie mam hahaha
To nie była miesiączka, tylko jeszcze po prostu krwawienie. Jeden dzień tak leciało, potem przerwa i znowu trochę, ale to dopiero 3 tygodnie po porodzie, więc jeszcze może tak być. Ja już zaczęłam ćwiczyć, bo rozeszły mi się mięśnie proste brzucha [emoji21] Może coś pomoże, bo wagowo to tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Tak już mam, po poprzednich też bardzo chudłam.

Ja karmię piersią cały czas. Myślę zw moj synek nadrabia wagę , ktora miał nabrać w brzuszku bo od okolon36 tyg sie zatrzymał z powodu małowodzia. Pewnie gdyby nie to byłby większy i cięższy po porodzie. U mnie wszelkie oczyszczanie sie zakonczyło. Przytulanki z mężem były ale po było lekkie plamienie. Tez nie mogebsie dostać na wizyte u gin a potrzebuje antykoncepcji aczkolwiek myślę o kolejnym dzieciatku. Byc moze to ostatni dzwonek.

Ja karmię piersią cały czas. Myślę zw moj synek nadrabia wagę , ktora miał nabrać w brzuszku bo od okolon36 tyg sie zatrzymał z powodu małowodzia. Pewnie gdyby nie to byłby większy i cięższy po porodzie. U mnie wszelkie oczyszczanie sie zakonczyło. Przytulanki z mężem były ale po było lekkie plamienie. Tez nie mogebsie dostać na wizyte u gin a potrzebuje antykoncepcji aczkolwiek myślę o kolejnym dzieciatku. Byc moze to ostatni dzwonek.
Ja się boje kochać bez wizyty u lekarza, bo nie wiem czy wszystko jest ok, ale wyglada na to, ze jeszcze sobie poczekam🙈 a ja też bym chciała kolejne, chciałabym mieć chociaż drugie, optymalnie latem/ jesienią zajść w ciążę ale przyszłego roku.
Dlaczego to ostatni dzwonek dla Ciebie jeśli można zapytać? 😀

reklama
Dziewczyny karmiące piersią, czy trzymacie jakąś specjalną dietę czy jecie wszystko? Jak to na prawdę jest, bo ja staram się nie jeść ciężkich potraw poza tym jem wszystko. Przy poprzednich dzieciach nie karmiłam piersią i wszystko wyglądało inaczej. Teraz mała bardzo dużo gazów puszcza, czy wasze dzieci też? Bo kupka to wiadomo, po każdym karmieniu.

Do góry