reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozpakowane marcóweczki

@izulka3 ja jeszcze nie dostałam, podobno to nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi przy karmieniu. Na laktacje nie wiem czy ma wpływ, wątpię ale moja koleżanka ostatnio miała taką sytuację i dziecko przez dwa dni ciągle było głodne A nie chciało ssac i dawała odciagniety pokarm z butelki. Co się okazało podobno jak się dostanie okresu to dziecko może nie chcieć piersi kilka dni tak że gdybyś tak miała to nie badz zdziwiona:) dla mnie to trochę dziwne bo nie widzę związku ale tak się zdarza nierzadko

reklama
Zadzwoniłam do położnej i mówiła, że po prostu taki mój urok, po poprzednich porodach też miałam tak wcześnie ale nie karmiłam piersią. Najwyraźniej u mnie nie ma to znaczenia. Zobaczymy jak mała będzie jadła...mam nadzieję, że będzie ok

O ten wątek żyje 😃 Izulka ale szybko ta miesiączka🙉 Ja też bym już chciała dostać, ale kp więc pewnie szybko nie przyjdzie. Ja juz prawie 7 tyg po porodzie, ale podczas siusiania mam taki ból w okolicach lechtaczki, jakby ciagniecie, nagly napływ krwi w te okolice. Czuję to od 1 dnia po porodzie. Plus nieraz też przy siusianiu mam uczucie, ze coś zaraz wyleci mi przez pochwe. Czy to normalne jeszcze po takim czasie? Tez tak macie? Jak się tego uczucia pozbyć? Rodzilam sn, bez wspomagaczy, pęknięcia 2 stopnia i szycie, ale nie wiem czy to ma wpływ nadal na te moje odczucia.

O ten wątek żyje 😃 Izulka ale szybko ta miesiączka🙉 Ja też bym już chciała dostać, ale kp więc pewnie szybko nie przyjdzie. Ja juz prawie 7 tyg po porodzie, ale podczas siusiania mam taki ból w okolicach lechtaczki, jakby ciagniecie, nagly napływ krwi w te okolice. Czuję to od 1 dnia po porodzie. Plus nieraz też przy siusianiu mam uczucie, ze coś zaraz wyleci mi przez pochwe. Czy to normalne jeszcze po takim czasie? Tez tak macie? Jak się tego uczucia pozbyć? Rodzilam sn, bez wspomagaczy, pęknięcia 2 stopnia i szycie, ale nie wiem czy to ma wpływ nadal na te moje odczucia.
A ginekolog Cię kontrolował po zakończeniu połogu? Ja chcę się udać niebawem na wizytę żeby ocenił jak się zrosła rana, czy nie doszło do jakichś komplikacji typu obniżenie narządów czy coś. Będę spokojniejsza jak lekarz spojrzy. Chcę wrócić do biegania i do formy. Mam 4 kilo do zgubienia :(

To nie była miesiączka, tylko jeszcze po prostu krwawienie. Jeden dzień tak leciało, potem przerwa i znowu trochę, ale to dopiero 3 tygodnie po porodzie, więc jeszcze może tak być. Ja już zaczęłam ćwiczyć, bo rozeszły mi się mięśnie proste brzucha 😣 Może coś pomoże, bo wagowo to tydzień po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Tak już mam, po poprzednich też bardzo chudłam.

Zazdroszczę wam. Ja mam jeszcze 10kg na plusie.Po ciąży zeszło tylko 6kg.
Mimo tego żre mało jem bo nie mam czasu, mały bardzo absorbujacy i wiecznie płaczliwy,prawie nie śpi w dzień. Noszę bo ciągle i nic nie ubywa....
Dziewczyny ile od porodu ma wadze przybrały wasze maluchy po 6 tygodniach?
Mój 1800g i doktor na wizycie stwierdziła ze za dużo i m bo oszukiwać a w nocy smoczka dawać.

Annika, a karmisz piersią czy mm? Ładnie przybrał 😃😃 Ja dopiero za 3 tygodnie idę, ale zajrzałam do książeczek starszych dzieci to obydwie po 4 tygodniach równy kilogram przybrały. To też zależy od tego ile ważyło dziecko po urodzeniu, bo te większe dzieci często wolniej przybierają a mniejsze szybciej. U mnie wszystkie 3 dziewczynki ważyły 3100,3300 i teraz 3200, więc ten kilogram to tak średnio było.

Annika moja przybrała tak kilogram w 6 tyg.
Ja waże tyle co przed ciążą, w ciąży dużo jakimś cudem nie przytylam. Jednak bylam gruba przed ciążą i najlepiej byloby jakbym z 34kg zrzucila.
U lekarza jeszcze nie byłam, bo u mnie w przcyhodni nie ma ani jednego lekarza przez wirusa. A jak.się objawia obniżenie narządów? Może te moje uczucia to właśnie to? Martwię się.

@annika1801 mój w ciągu miesiąca przytyl mniej więcej 1100/1200 g.
@Martynka90 ja mam coś takiego jak wstanę gwaltownie to tak jakby w lechtaczce taki napływ krwi i przez kilkanaście sekund mnie aż boli i po chwili to uczucie znika. Poza tym od dwóch dni w okolicach wejściach pochwy mnie piecze przy chodzeniu lub jak się dotknie tak jakbym sobie obtarla , nie wiem może to od wkładek które cały czas noszę, ale w ciazy też nosiłam i tak nie miałam. Ewentualnie jakąś infekcja [emoji52] za 1,5 tyg mam wizytę u ginekologa to może coś się wyjaśni

reklama
@annika1801 mój w ciągu miesiąca przytyl mniej więcej 1100/1200 g.
@Martynka90 ja mam coś takiego jak wstanę gwaltownie to tak jakby w lechtaczce taki napływ krwi i przez kilkanaście sekund mnie aż boli i po chwili to uczucie znika. Poza tym od dwóch dni w okolicach wejściach pochwy mnie piecze przy chodzeniu lub jak się dotknie tak jakbym sobie obtarla , nie wiem może to od wkładek które cały czas noszę, ale w ciazy też nosiłam i tak nie miałam. Ewentualnie jakąś infekcja [emoji52] za 1,5 tyg mam wizytę u ginekologa to może coś się wyjaśni
A gfzie wy tych ginekologow przyjmujących macie? U mnie ci lekarze, do ktorych chodziłam nie przyjmują. Nawet ten prywatny.

Do góry