reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozpakowane marcóweczki

Ja.dokladnie w 12 dobie mialam mega jednorazowe krwawienie plus wielki skrzep. Potem nic..Kolejne dwa cztery dni później podobnie ale krwawienie mniejsze...Zadnych innych dolegliwości. Polozna stwierdziła ,ze macica wycisnela resztki ktore zostały. Jutro bedzoe cztery tygodnie po porpdzie i czasem jeszcze plamienie.
Mój mały daje czadu...byc moze kolki. Nie moglismy bo wczoraj uspokoić tak momentami krzyczał. Spał po kilka minut i znowu krzyk. Nawet przy cycku nerwowy...
Moja tak samo nerwowa jak brzuszek boli. Szarpie wtedy piersią, ze masakra.

reklama
@kipotka @annika1801 @Gosiak00 Dziewczyny, co warto, żeby wziąć ze sobą do szpitala?
Standardową wyprawkę czyli paczkę pieluch, kilka pieluch tetrowych, kocyk, rożek, chusteczki nawilżane, krem do pupy, ciuszki dla dziecka na 3-4 dni, siateczkowe majtki poporodowe kilka sztuk, podkłady poporodowe 2-3 paczki, kosmetyki dla siebie, szczotka do włosów i szczoteczka do zębów, pasta, ładowarka do komórki, koszule na poród i poporodowe, kapcie i klapki pod prysznic, skarpety, biustonosze do karmienia, wkładki laktacyjne, szlafrok, kilka butelek wody, jakieś słodkie ulubione przekąski, orzechy i inne rzeczy do podjadania, bo głód po porodzie jest niesamowity. Plus karta ciąży, dokumentacja z badań i grupy krwi.

Dokladnie tak jak pisze kipotka.
Z tym ze ja wzielam szlafrok ale wogole to nie użyłam. Ale to zależy jakie warunki w szpitalu .Ja mialam sale jednoosobowa z łazienką laczaca dwie sale to nie musiałam podróżować korytarzem. W szpitalu ciepło było a mi zajmował miejsce w torbie. Mąż mi donosił jeśli czegos zabrakło

Hej dziewczyny, my już w domku od soboty 😃 Jak na razie odpukac wszystko dobrze, mała na cycu, nawet jej jeszcze nie dokarmialam ani razu, a nawet w to nie wierzyłam przed porodem. Fakt, dużo pracy i bólu to kosztuje, bo jak wiemy nie jest łatwo... A to moja malutka

Załączniki

• 1586255363580..jpg
    1586255363580..jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 115
U mnie w szpitalu nic nie można było donieść, więc radzę wziąć jakieś sucharki, biszkopty itp. bo ja niestety na śniadanie i kolację miałam stary chleb z mielonką bleee i od 16 byłam głodna 😟😟😟

Hej dziewczyny, my już w domku od soboty 😃 Jak na razie odpukac wszystko dobrze, mała na cycu, nawet jej jeszcze nie dokarmialam ani razu, a nawet w to nie wierzyłam przed porodem. Fakt, dużo pracy i bólu to kosztuje, bo jak wiemy nie jest łatwo... A to moja malutka
No piękna, gratulacje :) a jak poród?

Imię Marianna 😃 Miałam CC i na szczęście, bo mała miała owiniętą pępowinę wokół szyjki, wiedziała co robi, że się sama nie pchała na ten świat. W domku na razie bezproblemowo, karmimy się co 2-3 godzinki, a jak z 2 cycków wyciągnie to i ponad 4 godziny potrafi pospać. Ja się czuję super, chyba najlepiej jak porównam do poprzednich CC. I na stole operacyjnym jeszcze mi mój lekarz powiedział, że jeszcze mogę 4 mieć, bo w środku wszystko pięknie wygląda haha😃

reklama
@aniaslu tak jak dziewczyny piszą , ja mogę dodać że ewentualnie dmuchane kółko do siedzenia jeśli ma to być poród naturalny.
Ja się ostatnio nie odzywalam bo myślałam że tu nikt nic nie pisze bo powiadomienia przestały przychodzić A tu dyskusja trwa :)
My z malym byliśmy wczoraj na pierwszej wizycie u pediatry, jakoś się udało że nas przejęli, wszystko ok, przybiera bardzo ładnie bo od wagi urodzeniowej 1,1kg. A tak to obecnie mamy mały problem wieczoren kiedy wisi na cycusiu prawie godzinę i dalej mu mało
A co ile jedzą Wasze dzieci w nocy? Mój dziś spał 6 godzin, powinnam go obudzić po 4h ale też przyspalam

Do góry