reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jutro mam fryzjera.. Pol roku nie byłam u fryzjera [emoji85]
Nawet nie wiem co zamierzam zrobić z tymi włosami.. Ale muszę jej powiedzieć że chce wyglądać jak człowiek [emoji23]

reklama
Cudowny widok [emoji7] maleńka serio maleńka! I jakie śliczne włoski ma [emoji7] Oli widać zakochany w siostrze [emoji3590]

Moje dziecko chrzestne [emoji847] niewiarygodne jak ten czas leci...Kochana piękne dzieciaczki i gratuluję bo niestety jeszcze nie miałam okazji.

U mnie z głową coraz lepiej chyba powoli zaczynam sobie wszystko układać. Dzisiaj miałam wizytę u tego nowego gina. Na szczęście wszystko pękło nie zrobił się torbiel pękły oba nawet ten 30mm.
Kazał zrobić progesteron i jeszcze kilka badań i z wynikami znów do niego.
W przyszłym tygodniu ode jeszcze z m na badania.

I mam kilka pytań kobietki.

Czy progesteron muszę robić na czco ?

Będziemy robic seminogram i posiew. Gin powiedział że wstrzymać się z przytulankami 3 4 dni A pani z labo 7. Później gin powiedział że słuchać się Pani z Labo. I nie wiem co robić... czy plemniki już nie będą przestarzałe w ciągu tych 7 dni ?

I czy orientujecie się czy musi byc duzo tego materiału do badań? Bo pani z labo powiedziała że trzeba do 2 oddzielnych pojemników. I się zastanawiam czy z 1 razu wystarczy na 2 ?
Całe szczęście, że popękały i nie porobiły się torbiele [emoji6] trzymam kciuki za badania [emoji110] niestety co do Twoich pytań nie pomogę, bo nie mam totalnie pojęcia na ten temat [emoji849]

@MartaSx przecudnie te Twoje dzieciaczki [emoji3590][emoji3590] nie obwinia się Kochana wiem po sobie szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko. Dla mnie karmienie piersią było masakra ja się denerwowalam, Młody irytowal i ogólnie wychodziła gehenna. A takie stresy szczególnie w połogu nie są potrzebne.

@adzik super że poukladalas sobie w głowie [emoji16] ja też muszę nad tym pracować bo zwariuje. Co do badań to też słyszałam że 3-4 dni najlepiej. Myślę że tam nie ma miary odnośnie dni tylko ogólnie :ilość, ruchliwosc, lepkość itp. Zrób jak uważasz, pamiętaj że zawsze przecież badanie będziesz mogła powtórzyć [emoji16] no stress

@Kotmonika87 3mam kciuki tak jest często że jak się odpuści to zaskakuje [emoji16]

@MisiaJasia ciąża jest możliwa, ryzyko zależy też od dnia brania tabletki. Tabletki pominięte na początku cyklu częściej kończą się ciąża niż te pominięte w drugiej połowie opakowania.

@nikolka1203 także będziesz miała pokopana wątrobie, trzusteczke i resztę [emoji16]

U mnie dziś 28 dc jutro powinna terminowo przyjść @ i id środy znowu lametta. Zobaczymy. Póki co nastawienie w miarę tylko nosek mam zatkany i męczy [emoji29] ale dzisiaj jeszcze wolne [emoji16]
No w końcu się te cykle unormowały [emoji106] jak tam grafik na przyszły cykl? Uda się złapać z mężem?

Cześć dziewczyny. Przepraszam ale nie nadrobię wszystkiego bo coś ostatnio za dużo piszecie [emoji6]

MartaSx: gratuluję malutkiej. Nie martw się tym że nie KP mleko mm też jest ok. Jesteś super silna mama dwujki dzieci i ze wszystkim sobie radzisz. Co do dużych piersi to doskonale cię rozumie..
Ślicznie synuś wygląda z córeczka. Życzę wam dużo zdrówka i niech się malutka zdrowo chowa.

Ania jak tam podejścia do ivf? Przepraszam ale nie nadrobię postów.

Paola dopiero co test robiłaś a to już III trymestr [emoji54] kiedy to przeleciało. Ostatnia prosta i będziesz tulić córeczkę jak dobrze pamiętam.

Wszystkim pozostałym ciężarnym życzę spokojnej ciąży.

Wszystkim staraczkom życzę szybkiego zafasolkowania i spokojnej ciąży. [emoji846]

Isasza4444 co u ciebie? Cykle wróciły do normlanosci? Ja jeszcze 2 dni i czekam na miesiączkę. To już ostatni cykl z duphastonem i zobaczymy w lutym jaka i kiedy będzie @ po odstawieniu duphastonu.

Wczoraj byłam na kontrolnych badaniach tsh wizyta u LR 22.01
Informuję równiez że od wczoraj zaczęłam szkole języka niemieckiego. I jestem mega zadowolona.
Ostatnio coś mnie pobolewa brzuch dzień w dzień jak na okres a do okresu jeszcze 8 dni. Pierwszy raz tak mam. Cały czas chodzę sprawdzać czy okres się już czasami nie zaczal.
Tak, tak, córeczkę [emoji3059]
I jak z tsh? Wszystko ok? Gratuluję kursu, na pewno bardzo Ci się przyda i przyniesie wiele korzyści [emoji6]

Jutro mam fryzjera.. Pol roku nie byłam u fryzjera [emoji85]
Nawet nie wiem co zamierzam zrobić z tymi włosami.. Ale muszę jej powiedzieć że chce wyglądać jak człowiek [emoji23]
Też muszę się wybrać do fryzjera.. Chociaż niech mi podetnie te włosy i jakoś kształt nada, bo jeszcze małej nie ma na świecie, a ja już zapuszczona matka [emoji16]

Cudowny widok [emoji7] maleńka serio maleńka! I jakie śliczne włoski ma [emoji7] Oli widać zakochany w siostrze [emoji3590]

Całe szczęście, że popękały i nie porobiły się torbiele [emoji6] trzymam kciuki za badania [emoji110] niestety co do Twoich pytań nie pomogę, bo nie mam totalnie pojęcia na ten temat [emoji849]

No w końcu się te cykle unormowały [emoji106] jak tam grafik na przyszły cykl? Uda się złapać z mężem?

Tak, tak, córeczkę [emoji3059]
I jak z tsh? Wszystko ok? Gratuluję kursu, na pewno bardzo Ci się przyda i przyniesie wiele korzyści [emoji6]

Też muszę się wybrać do fryzjera.. Chociaż niech mi podetnie te włosy i jakoś kształt nada, bo jeszcze małej nie ma na świecie, a ja już zapuszczona matka [emoji16]
Ja czuję się totalnie zapuszczona.
Chce się poczuć jak milion dolarów a wyglądam jak... Jedna korona czeska [emoji23]

Nie mówię nawet o dbaniu o sobie, makijażu jak mi się nie chce brwi wyregulowac [emoji2356]

Jakiegoś doła złapałam, chciałabym się poczuć seksownie i kobieco [emoji849]

Ja czuję się totalnie zapuszczona.
Chce się poczuć jak milion dolarów a wyglądam jak... Jedna korona czeska [emoji23]

Nie mówię nawet o dbaniu o sobie, makijażu jak mi się nie chce brwi wyregulowac [emoji2356]

Jakiegoś doła złapałam, chciałabym się poczuć seksownie i kobieco [emoji849]
Haha dobry tekst z tą czeską koroną [emoji16]
Też się nie maluję bo po co jak i tak w domu siedzę cały czas [emoji849] ale za to jak sobie moja skóra odpocznie [emoji16]

Kochana ty całą ciążę tryskasz energią i pozytywnym nastawieniem! Też bym tak chciała [emoji17]
Oj nie jest zawsze tak kolorowo [emoji6] drugi trymestr miał być super, ale jakoś chyba nie dla mnie. Dopiero teraz zaczynam się dobrze czuć, gdzie niby 3 trymestr znowu może być kiepski [emoji16] ale u mnie najważniejsza jest głowa, a ta już czuje wiosnę [emoji3059] i może to, że tak bardziej czuję małą na mnie dobrze wpływa [emoji16] albo to, że żelazo działa i mam lepsze wyniki! Sama już nie wiem..
Melduje dziewczyny ze Niemam tej komóreczki i zaczynamy kolejna stymulację ale tym razem na długim protokole . Miłego dzionka wam [emoji8]
Przykro mi... I trzymam kciuki za kolejną stymulację [emoji110] w końcu musi być dobrze!

@młoda1994 dzięki lekom i dupkowi mam teraz cykle po 28 dni i normalne @ a nie wielotygodniowe plamienia. W 1szej połowie cyklu miałam wcześniej clo ale nie pomogło, a teraz lamette ( teraz będzie 2 cykl z lametta). Jutro powinnam dostać @.

@nikolka1203 daj znać po fizyce u fryzjera na czym ostatecznie stanęło [emoji16]

@paola425 jeszcze nie umiem pow bo dop pod koniec miesiąca dostanę grafik na kolejny miesiąc. Oby było dobrze [emoji16]

@Aneczka85_01 tak mi przykro naprawdę wierzyłam że się uda. Dalej będę 3mac kciuki za Ciebie i za siebie [emoji16] a co to znaczy na "długim protokole"?

Mam nadzieję że dla mnie chociaż trzeci będzie super [emoji23]
Chociaż na pierwszy nie mogę narzekać, drugi był zdecydowanie najgorszy

reklama
@Aneczka85_01 przykro mi bardzo, że się nie udało :(. Ale najważniejsze, że są inne możliwości.

@Isasza4444 oby ta wredna zołza już do ciebie nie zawitała przez najbliższe mc!! Super, że Ci się cykle unormowały.

@Paula u mnie też tak pięknie i już przedreptuje nogami w oczekiwaniu na wiosnę.

@młoda1994 super że zaczęłaś szkole. Mi by też się przydało podszkolić język niemiecki...

@nikolka1203 pochwal się później metamorfoza, zazdro bo ja dopiero jak jestem w Polsce to mam możliwość iść do fryzjera, tu nie ufam fryzjera, a zresztą przy moich mega długich włosach nic nie da rady zrobić oprócz jakiegoś koloru...

@MartaSx śliczny widok. Powiedz ze nic tak nie cieszy jak kochające się rodzeństwo, uśmiechnięte i zdrowe dzieci?

Dziewczyny a u mnie jakieś bóle jajników i piersi i szczerze, jak mnie ma tak cały czas od owu do @ boleć to ja to wszystko chrzanię już. Poddaję się....

Do góry