reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jutro mam fryzjera.. Pol roku nie byłam u fryzjera [emoji85]
Nawet nie wiem co zamierzam zrobić z tymi włosami.. Ale muszę jej powiedzieć że chce wyglądać jak człowiek [emoji23]

reklama
Cudowny widok [emoji7] maleńka serio maleńka! I jakie śliczne włoski ma [emoji7] Oli widać zakochany w siostrze [emoji3590]

Moje dziecko chrzestne [emoji847] niewiarygodne jak ten czas leci...Kochana piękne dzieciaczki i gratuluję bo niestety jeszcze nie miałam okazji.

U mnie z głową coraz lepiej chyba powoli zaczynam sobie wszystko układać. Dzisiaj miałam wizytę u tego nowego gina. Na szczęście wszystko pękło nie zrobił się torbiel pękły oba nawet ten 30mm.
Kazał zrobić progesteron i jeszcze kilka badań i z wynikami znów do niego.
W przyszłym tygodniu ode jeszcze z m na badania.

I mam kilka pytań kobietki.

Czy progesteron muszę robić na czco ?

Będziemy robic seminogram i posiew. Gin powiedział że wstrzymać się z przytulankami 3 4 dni A pani z labo 7. Później gin powiedział że słuchać się Pani z Labo. I nie wiem co robić... czy plemniki już nie będą przestarzałe w ciągu tych 7 dni ?

I czy orientujecie się czy musi byc duzo tego materiału do badań? Bo pani z labo powiedziała że trzeba do 2 oddzielnych pojemników. I się zastanawiam czy z 1 razu wystarczy na 2 ?
Całe szczęście, że popękały i nie porobiły się torbiele [emoji6] trzymam kciuki za badania [emoji110] niestety co do Twoich pytań nie pomogę, bo nie mam totalnie pojęcia na ten temat [emoji849]

@MartaSx przecudnie te Twoje dzieciaczki [emoji3590][emoji3590] nie obwinia się Kochana wiem po sobie szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko. Dla mnie karmienie piersią było masakra ja się denerwowalam, Młody irytowal i ogólnie wychodziła gehenna. A takie stresy szczególnie w połogu nie są potrzebne.

@adzik super że poukladalas sobie w głowie [emoji16] ja też muszę nad tym pracować bo zwariuje. Co do badań to też słyszałam że 3-4 dni najlepiej. Myślę że tam nie ma miary odnośnie dni tylko ogólnie :ilość, ruchliwosc, lepkość itp. Zrób jak uważasz, pamiętaj że zawsze przecież badanie będziesz mogła powtórzyć [emoji16] no stress

@Kotmonika87 3mam kciuki tak jest często że jak się odpuści to zaskakuje [emoji16]

@MisiaJasia ciąża jest możliwa, ryzyko zależy też od dnia brania tabletki. Tabletki pominięte na początku cyklu częściej kończą się ciąża niż te pominięte w drugiej połowie opakowania.

@nikolka1203 także będziesz miała pokopana wątrobie, trzusteczke i resztę [emoji16]

U mnie dziś 28 dc jutro powinna terminowo przyjść @ i id środy znowu lametta. Zobaczymy. Póki co nastawienie w miarę tylko nosek mam zatkany i męczy [emoji29] ale dzisiaj jeszcze wolne [emoji16]
No w końcu się te cykle unormowały [emoji106] jak tam grafik na przyszły cykl? Uda się złapać z mężem?

Cześć dziewczyny. Przepraszam ale nie nadrobię wszystkiego bo coś ostatnio za dużo piszecie [emoji6]

MartaSx: gratuluję malutkiej. Nie martw się tym że nie KP mleko mm też jest ok. Jesteś super silna mama dwujki dzieci i ze wszystkim sobie radzisz. Co do dużych piersi to doskonale cię rozumie..
Ślicznie synuś wygląda z córeczka. Życzę wam dużo zdrówka i niech się malutka zdrowo chowa.

Ania jak tam podejścia do ivf? Przepraszam ale nie nadrobię postów.

Paola dopiero co test robiłaś a to już III trymestr [emoji54] kiedy to przeleciało. Ostatnia prosta i będziesz tulić córeczkę jak dobrze pamiętam.

Wszystkim pozostałym ciężarnym życzę spokojnej ciąży.

Wszystkim staraczkom życzę szybkiego zafasolkowania i spokojnej ciąży. [emoji846]

Isasza4444 co u ciebie? Cykle wróciły do normlanosci? Ja jeszcze 2 dni i czekam na miesiączkę. To już ostatni cykl z duphastonem i zobaczymy w lutym jaka i kiedy będzie @ po odstawieniu duphastonu.

Wczoraj byłam na kontrolnych badaniach tsh wizyta u LR 22.01
Informuję równiez że od wczoraj zaczęłam szkole języka niemieckiego. I jestem mega zadowolona.
Ostatnio coś mnie pobolewa brzuch dzień w dzień jak na okres a do okresu jeszcze 8 dni. Pierwszy raz tak mam. Cały czas chodzę sprawdzać czy okres się już czasami nie zaczal.
Tak, tak, córeczkę [emoji3059]
I jak z tsh? Wszystko ok? Gratuluję kursu, na pewno bardzo Ci się przyda i przyniesie wiele korzyści [emoji6]

Jutro mam fryzjera.. Pol roku nie byłam u fryzjera [emoji85]
Nawet nie wiem co zamierzam zrobić z tymi włosami.. Ale muszę jej powiedzieć że chce wyglądać jak człowiek [emoji23]
Też muszę się wybrać do fryzjera.. Chociaż niech mi podetnie te włosy i jakoś kształt nada, bo jeszcze małej nie ma na świecie, a ja już zapuszczona matka [emoji16]

Cudowny widok [emoji7] maleńka serio maleńka! I jakie śliczne włoski ma [emoji7] Oli widać zakochany w siostrze [emoji3590]

Całe szczęście, że popękały i nie porobiły się torbiele [emoji6] trzymam kciuki za badania [emoji110] niestety co do Twoich pytań nie pomogę, bo nie mam totalnie pojęcia na ten temat [emoji849]

No w końcu się te cykle unormowały [emoji106] jak tam grafik na przyszły cykl? Uda się złapać z mężem?

Tak, tak, córeczkę [emoji3059]
I jak z tsh? Wszystko ok? Gratuluję kursu, na pewno bardzo Ci się przyda i przyniesie wiele korzyści [emoji6]

Też muszę się wybrać do fryzjera.. Chociaż niech mi podetnie te włosy i jakoś kształt nada, bo jeszcze małej nie ma na świecie, a ja już zapuszczona matka [emoji16]
Ja czuję się totalnie zapuszczona.
Chce się poczuć jak milion dolarów a wyglądam jak... Jedna korona czeska [emoji23]

Nie mówię nawet o dbaniu o sobie, makijażu jak mi się nie chce brwi wyregulowac [emoji2356]

Jakiegoś doła złapałam, chciałabym się poczuć seksownie i kobieco [emoji849]

Ja czuję się totalnie zapuszczona.
Chce się poczuć jak milion dolarów a wyglądam jak... Jedna korona czeska [emoji23]

Nie mówię nawet o dbaniu o sobie, makijażu jak mi się nie chce brwi wyregulowac [emoji2356]

Jakiegoś doła złapałam, chciałabym się poczuć seksownie i kobieco [emoji849]
Haha dobry tekst z tą czeską koroną [emoji16]
Też się nie maluję bo po co jak i tak w domu siedzę cały czas [emoji849] ale za to jak sobie moja skóra odpocznie [emoji16]

Kochana ty całą ciążę tryskasz energią i pozytywnym nastawieniem! Też bym tak chciała [emoji17]
Oj nie jest zawsze tak kolorowo [emoji6] drugi trymestr miał być super, ale jakoś chyba nie dla mnie. Dopiero teraz zaczynam się dobrze czuć, gdzie niby 3 trymestr znowu może być kiepski [emoji16] ale u mnie najważniejsza jest głowa, a ta już czuje wiosnę [emoji3059] i może to, że tak bardziej czuję małą na mnie dobrze wpływa [emoji16] albo to, że żelazo działa i mam lepsze wyniki! Sama już nie wiem..
Melduje dziewczyny ze Niemam tej komóreczki i zaczynamy kolejna stymulację ale tym razem na długim protokole . Miłego dzionka wam [emoji8]
Przykro mi... I trzymam kciuki za kolejną stymulację [emoji110] w końcu musi być dobrze!

@młoda1994 dzięki lekom i dupkowi mam teraz cykle po 28 dni i normalne @ a nie wielotygodniowe plamienia. W 1szej połowie cyklu miałam wcześniej clo ale nie pomogło, a teraz lamette ( teraz będzie 2 cykl z lametta). Jutro powinnam dostać @.

@nikolka1203 daj znać po fizyce u fryzjera na czym ostatecznie stanęło [emoji16]

@paola425 jeszcze nie umiem pow bo dop pod koniec miesiąca dostanę grafik na kolejny miesiąc. Oby było dobrze [emoji16]

@Aneczka85_01 tak mi przykro naprawdę wierzyłam że się uda. Dalej będę 3mac kciuki za Ciebie i za siebie [emoji16] a co to znaczy na "długim protokole"?

Mam nadzieję że dla mnie chociaż trzeci będzie super [emoji23]
Chociaż na pierwszy nie mogę narzekać, drugi był zdecydowanie najgorszy

reklama
@Aneczka85_01 przykro mi bardzo, że się nie udało :(. Ale najważniejsze, że są inne możliwości.

@Isasza4444 oby ta wredna zołza już do ciebie nie zawitała przez najbliższe mc!! Super, że Ci się cykle unormowały.

@Paula u mnie też tak pięknie i już przedreptuje nogami w oczekiwaniu na wiosnę.

@młoda1994 super że zaczęłaś szkole. Mi by też się przydało podszkolić język niemiecki...

@nikolka1203 pochwal się później metamorfoza, zazdro bo ja dopiero jak jestem w Polsce to mam możliwość iść do fryzjera, tu nie ufam fryzjera, a zresztą przy moich mega długich włosach nic nie da rady zrobić oprócz jakiegoś koloru...

@MartaSx śliczny widok. Powiedz ze nic tak nie cieszy jak kochające się rodzeństwo, uśmiechnięte i zdrowe dzieci?

Dziewczyny a u mnie jakieś bóle jajników i piersi i szczerze, jak mnie ma tak cały czas od owu do @ boleć to ja to wszystko chrzanię już. Poddaję się....

Do góry