reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@młoda1994 dzięki lekom i dupkowi mam teraz cykle po 28 dni i normalne @ a nie wielotygodniowe plamienia. W 1szej połowie cyklu miałam wcześniej clo ale nie pomogło, a teraz lamette ( teraz będzie 2 cykl z lametta). Jutro powinnam dostać @.

@nikolka1203 daj znać po fizyce u fryzjera na czym ostatecznie stanęło [emoji16]

@paola425 jeszcze nie umiem pow bo dop pod koniec miesiąca dostanę grafik na kolejny miesiąc. Oby było dobrze [emoji16]

@Aneczka85_01 tak mi przykro naprawdę wierzyłam że się uda. Dalej będę 3mac kciuki za Ciebie i za siebie [emoji16] a co to znaczy na "długim protokole"?

Długi protokół kochana to antykoncepcja hormonalna 3 cykle by wyciszyć jajniki . I stymulacja po tym . To znaczy długi . Krótki to taki ze od dnia miesiączki wchodzi stymulacja i bach punkcja w okolicach 13-14 dnia.

reklama
Cudowny widok [emoji7] maleńka serio maleńka! I jakie śliczne włoski ma [emoji7] Oli widać zakochany w siostrze [emoji3590]

Całe szczęście, że popękały i nie porobiły się torbiele [emoji6] trzymam kciuki za badania [emoji110] niestety co do Twoich pytań nie pomogę, bo nie mam totalnie pojęcia na ten temat [emoji849]

No w końcu się te cykle unormowały [emoji106] jak tam grafik na przyszły cykl? Uda się złapać z mężem?

Tak, tak, córeczkę [emoji3059]
I jak z tsh? Wszystko ok? Gratuluję kursu, na pewno bardzo Ci się przyda i przyniesie wiele korzyści [emoji6]

Też muszę się wybrać do fryzjera.. Chociaż niech mi podetnie te włosy i jakoś kształt nada, bo jeszcze małej nie ma na świecie, a ja już zapuszczona matka [emoji16]
Wyniki 22.01 mam nadzieję że nadal w granicach 1.0 tak jak było w listopadzie.

Kurs pozwoli mi się rozwinąć i mieć pracę na lepszych zarobkach.

Super gratuluję córeczki. [emoji7]

@młoda1994 dzięki lekom i dupkowi mam teraz cykle po 28 dni i normalne @ a nie wielotygodniowe plamienia. W 1szej połowie cyklu miałam wcześniej clo ale nie pomogło, a teraz lamette ( teraz będzie 2 cykl z lametta). Jutro powinnam dostać @.

@nikolka1203 daj znać po fizyce u fryzjera na czym ostatecznie stanęło [emoji16]

@paola425 jeszcze nie umiem pow bo dop pod koniec miesiąca dostanę grafik na kolejny miesiąc. Oby było dobrze [emoji16]

@Aneczka85_01 tak mi przykro naprawdę wierzyłam że się uda. Dalej będę 3mac kciuki za Ciebie i za siebie [emoji16] a co to znaczy na "długim protokole"?
O no to widzę że wszystko na dobrej drodze u ciebie. Wcześniej czytałam że przy pierwszych staraniach o synka bralas lamette i pomógł także duża szansa że teraz się uda.

Ja dostaje co 30 dni po dupku ale w tym cyklu strasznie mnie martwi ten ból brzucha dziennie i nabrzmiałe piersi. Ale poczekam za tydzień ma być miesiączka i jak nadal będzie tak bolał to wybiorę się do niby najlepszego gin w mieście. Ja zauważyłam u siebie duża zmianę jak na 100%odpuscilam że od grudnia nie mam żadnych plamien około owulacyjnych cykl wyregulowany żadnych ale to żadnych plamien. Miesiączka jak mi się zaczyna to w końcu normalnie i trwa 5 dni a nie tak jak wcześniej zawsze taka "stara" krew bardzo malutko jej było i większość plamien niż okresu normalnego.

Dzwoniłam do swojego gin w Pl i powiedział mi że dupek mógł spowodować ze mam lepsze i większe endo i dlatego te miesiączki wyglądają jak miesiączki a nie plamienia. Ale czy to prawda to nie mam pojęcia.

@Aneczka85_01 przykro mi bardzo, że się nie udało :(. Ale najważniejsze, że są inne możliwości.

@Isasza4444 oby ta wredna zołza już do ciebie nie zawitała przez najbliższe mc!! Super, że Ci się cykle unormowały.

@Paula u mnie też tak pięknie i już przedreptuje nogami w oczekiwaniu na wiosnę.

@młoda1994 super że zaczęłaś szkole. Mi by też się przydało podszkolić język niemiecki...

@nikolka1203 pochwal się później metamorfoza, zazdro bo ja dopiero jak jestem w Polsce to mam możliwość iść do fryzjera, tu nie ufam fryzjera, a zresztą przy moich mega długich włosach nic nie da rady zrobić oprócz jakiegoś koloru...

@MartaSx śliczny widok. Powiedz ze nic tak nie cieszy jak kochające się rodzeństwo, uśmiechnięte i zdrowe dzieci?

Dziewczyny a u mnie jakieś bóle jajników i piersi i szczerze, jak mnie ma tak cały czas od owu do @ boleć to ja to wszystko chrzanię już. Poddaję się....
A mieszkasz w DE? Wiesz co ja i tak jestem w szoku bo miałam próbne testy żeby zobaczyli co potrafię i okazało się że umiem więcej niż myślałam. Ale mimo wszystko wyprosiłam żeby mnie dali na A1 podstawy. Ja dużo rozumiem ale gorzej z pisownia ogólnie z gramatyka no i mówieniem poprawnie te ö ä albo słówka które w pisowni mają h a tej litery w wyrazie się nie wypowiada.

Tak mieszkam w DE. No ja tam trochę umiem. U mnie dobrze z pisownią, bo wiesz dzieci w szkole to z nimi łapie gramatykę i pisownie, gorzej z poprawnym mówieniem no i zrozumieniem Bawarczyków, no zapieruna nie mogę ich zrozumieć.... Ale sobie radzę i jestem z siebie dumna, że nie biorę już ze sobą wszędzie męża czy teściową. Usamodzielniłam się.. :p

Mam nadzieję że dla mnie chociaż trzeci będzie super [emoji23]
Chociaż na pierwszy nie mogę narzekać, drugi był zdecydowanie najgorszy
Trzeci to mam wrażenie, że już taki spokojny będzie. Teraz już nawet jakby maleństwo się pchało na świat to da się to opanować albo jeśli by się urodziło to uratować. A spokojna mama to szczęśliwa mama i szczęśliwe dziecko [emoji4]
Ja już się nie mogę doczekać tej mojej kruszynki [emoji7]

Trzeci to mam wrażenie, że już taki spokojny będzie. Teraz już nawet jakby maleństwo się pchało na świat to da się to opanować albo jeśli by się urodziło to uratować. A spokojna mama to szczęśliwa mama i szczęśliwe dziecko [emoji4]
Ja już się nie mogę doczekać tej mojej kruszynki [emoji7]
Dokładnie Paula te ciąże to taka mieszanka uczuć a do tego jeszcze hormony. Strach przeplata się z radością i oczekiwaniem.

Dziewczyny ciężarne macie już syndrom wicia gniazda?
Ja w pierwszej ciąży nie miałam na to czasu, w drugiej miałam go ze zdwojoną siłą!!! Bardzo miło to wspominam....

Tak mieszkam w DE. No ja tam trochę umiem. U mnie dobrze z pisownią, bo wiesz dzieci w szkole to z nimi łapie gramatykę i pisownie, gorzej z poprawnym mówieniem no i zrozumieniem Bawarczyków, no zapieruna nie mogę ich zrozumieć.... Ale sobie radzę i jestem z siebie dumna, że nie biorę już ze sobą wszędzie męża czy teściową. Usamodzielniłam się.. :p
Tego ci zazdroszczę. Ja jeszcze gdzie nie gdzie biorę tłumacza bo sobie nie radzę u specjalistów choć próbuje już sama ale jak mi nie wyjdzie to dzwonie do tłumacza i przez telefon tłumaczy [emoji23]

Ale jestem dobrej myśli że już nie długo będę samodzielna. No i mam plany na przyszłość z tłumaczeniem. Ale to zobaczymy co los przyniesie.

W gramatyce te das die der to mnie strasznie przeraża.

Dokładnie Paula te ciąże to taka mieszanka uczuć a do tego jeszcze hormony. Strach przeplata się z radością i oczekiwaniem.

Dziewczyny ciężarne macie już syndrom wicia gniazda?
Ja w pierwszej ciąży nie miałam na to czasu, w drugiej miałam go ze zdwojoną siłą!!! Bardzo miło to wspominam....
Ja mam! Ostatnio biorę się za porządki wszędzie gdzie się da [emoji16] no a najchętniej to bym się wzięła za szykowanie pokoju dla małej, ale mebelki będą dopiero za ok. 6 tygodni [emoji849] po części ratuje mnie to przed zbyt wczesnym praniem ciuszków i daje czas na wybór koloru [emoji16] na jednej lub dwóch ścianach chcę dać różowy, ale póki co wszystkie przetestowane wydają mi się zbyt intensywne [emoji85]

reklama
@nikolka1203 napewno 3ci będzie super [emoji16][emoji106]

@Martyna84 dzięki [emoji16]to naprawdę ulga bo bez normalnego cyklu nie było szans i nawet nie mogłam mieć nadziei.

@Aneczka85_01 dzięki za wyjaśnienie [emoji16]a jakie tabsy Ci przepisał?

@młoda1994 czuje się jakbym przebył długa drogę od braku cyklu do regularnych. Też mam wrażenie że dupek mi ogarnął @ że jest ona wł normalna a nie taka siąpiąca. Tak wtedy mi lametta pomogła w 1cyklu jej używania ale miałam wtedy monitoring i zastrzyk, teraz nie, no i 1szy cykl z nią nieudany, już mnie brzuch boli i jutro @, ale mimo chwil zwątpiennie poddam się... Bynajmniej narazie [emoji23][emoji23]

@paola425 super podejście i masz absolutna rację. Ani się obejrzysz a już będziesz po porodzie mi tak źle ciała ciąża @MartaSx tak szybko że mam wrażenie że ona była tylko 2 miesiące w ciąży [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry