reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Co do dzieci z końca roku to powiem Wam, ze nigdy nie zwracałam jakoś na to uwagi. Moja młoda jest z 21.11 i zawsze odstawała, ale ona zawsze była opóźniona w rozwoju psycho-ruchowym (polowe pierwszych 18 miesięcy życia spędziła w szpitalach i nie jadła ani grama białka, które jest budulcem mózgu). Natomiast teraz mając 5 lat, uważam, ze naprawdę dogoniła inne dzieci.

Aaa i moj mąż jest z 23.12. Jest tez opóźniony, ale myśle, ze to nie wina daty urodzenia[emoji23][emoji23][emoji23]
Mój Oli jest z 2.11 ale on ruchowo był bardzo do przodu. On nam zaczął chodzić dookoła stołu jak miał 8 miesięcy. 2 lata miał jak jeździł na normalnym rowerze bez bocznych kółek z pedalami. Ale za to widzę różnice w ogarnięciu no rozwój emocjonalny np. Dziewczynki z jego klasy czy koledzy sami idą do sklepiku. Jak była wycieczka to sami biorą kasę i idą sobie ogarnąć. A Olis jest taki no i wrażliwy i do sklepiku musiałam iść z nim pierwszy raz. No i ma problemy z czytaniem ale ćwiczymy codziennie uparcie i już widzę postępy.

reklama
Czuję się chu..jowo na maksa. Cała miednicy mnie boli i kość, brzuch na dole jakby mi tam mega Napierała. Na Pęcherz tak uciska że idę na czworaka. W nocy boli brzuch jak na @ ale apap pomaga. 1 mogę rodzic niech się dzieje już wtedy co chce. Zresztą muszę urodzić bo kasy mi szkoda na wizytę znów. No chce co 12 dni. A to 200 bo pobrał na paciorkowca a tak to 140 w grudniu wydalam 600zl. A szkołe muszę zapłacić a święta były i sprezenty. Masakra
Pamietam jak ja modliłam się, żeby starsza wychodziła, bo szkoda kasy mi było :p
Wytrzymajcie jeszcze 2 dni, później idźcie na żywioł :D

Dziewczyny pidlamalam się od 2 godz muli mnie i mdli, bierze na wymioty [emoji29] a tak się cieszylam. Do tego w WC na papierze śluz zabarwiony na różowo i dwa mini strzepki jak to owu to się chyva rozplacze bo z m mijam się tsk że najwcześniej przytulasy jutro wieczorem. No szlag mnie zaraz trafi.
To niedobrze[emoji17] ale może te plamienie to jednak przed owu i jutro wieczór starczy? U mnie plamienie jest na 100% przed owulacja.

Dziewczyny pidlamalam się od 2 godz muli mnie i mdli, bierze na wymioty [emoji29] a tak się cieszylam. Do tego w WC na papierze śluz zabarwiony na różowo i dwa mini strzepki jak to owu to się chyva rozplacze bo z m mijam się tsk że najwcześniej przytulasy jutro wieczorem. No szlag mnie zaraz trafi.
Jutro też jest szansa ja tak zaszłam dzień po owu.

Mój Oli jest z 2.11 ale on ruchowo był bardzo do przodu. On nam zaczął chodzić dookoła stołu jak miał 8 miesięcy. 2 lata miał jak jeździł na normalnym rowerze bez bocznych kółek z pedalami. Ale za to widzę różnice w ogarnięciu no rozwój emocjonalny np. Dziewczynki z jego klasy czy koledzy sami idą do sklepiku. Jak była wycieczka to sami biorą kasę i idą sobie ogarnąć. A Olis jest taki no i wrażliwy i do sklepiku musiałam iść z nim pierwszy raz. No i ma problemy z czytaniem ale ćwiczymy codziennie uparcie i już widzę postępy.

moja zaczęła chodził po skończeniu 18 mż, czyli po wprowadzeniu do diety białka. Mówić tez zaczęła dopiero po tym.

Ale jeśli chodzi o takie zachowanie jak przytoczyłas ze sklepem, to moja starsza identycznie, w gębie chojrak, a jak przychodzi co do czego, to się boi. A jest z kwietnia, wiec myśle, ze to bardziej kwestia charakteru.

Kur....wa Mac kazał mi przyjść 8. No nie wierzę. Ja muszę 1 urodzić i koniec kropka [emoji24] łożysko II stopień, szyjka 1 cm.
Mala ma 3200.
M wku... rwiony drze ryja na mnie ze miałam mu powiedzieć że kasy nie mamy. Mądry niech sam powie. A jeszcze mu nie powiedziałam że mam mocz i krew zrobić i od 1 stycznia wizyta 150 bo podwyżka.

Kur....wa Mac kazał mi przyjść 8. No nie wierzę. Ja muszę 1 urodzić i koniec kropka [emoji24] łożysko II stopień, szyjka 1 cm.
Mala ma 3200.
M wku... rwiony drze ryja na mnie ze miałam mu powiedzieć że kasy nie mamy. Mądry niech sam powie. A jeszcze mu nie powiedziałam że mam mocz i krew zrobić i od 1 stycznia wizyta 150 bo podwyżka.

Nie jest tak łatwo powiedzieć lekarzowi, ze się kasy nie ma. Lekarz powie, ze nie ma wyjścia i tyle[emoji53]

Nie jest tak łatwo powiedzieć lekarzowi, ze się kasy nie ma. Lekarz powie, ze nie ma wyjścia i tyle[emoji53]
Wiem ale po Ch..uj po tygodniu jak wszystko ok. On mi ds tego 8 skierowanie na wywołanie. Ale najwyżej przełoże wizytę i tyle.

Ale tak na serio muszę urodzić po 1 wszy. Cała chatę wysprzatam, pójdę na spacer i seks wieczorem a i będę na piłce skakać

reklama
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, dzięki wam się trochę uspokoilam. @MartaSx dzięki za nadzieję [emoji8]

@RoseGold a jak się czujesz teraz tyle od zabiegu?

@MartaSx rozumiem też bym lekarzowi nie powiedziała. Mężem się nie przejmuj po prostu zrób mu szybszego sylwestra i już dziś sprzedaj mu petarde [emoji23][emoji23]
Podwyżki straszne ale nic się nie martw pierwszego 4 minuty po północy zaczną Ci się skurcze [emoji106][emoji23][emoji8] a jakby to nie pomogło to wpadnij też do mnie posprzątać [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry