reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Wiem ale po Ch..uj po tygodniu jak wszystko ok. On mi ds tego 8 skierowanie na wywołanie. Ale najwyżej przełoże wizytę i tyle.

Ale tak na serio muszę urodzić po 1 wszy. Cała chatę wysprzatam, pójdę na spacer i seks wieczorem a i będę na piłce skakać
Szkoda, ze dzisiaj nie dał Ci takiego skierowania na zaś. Ogólnie niepotrzebnie robi wizytę, wystarczy, żebyś tego 8 przeszła się tylko do rejestracji po samo skierowanie.

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, dzięki wam się trochę uspokoilam. @MartaSx dzięki za nadzieję [emoji8]

@RoseGold a jak się czujesz teraz tyle od zabiegu?

@MartaSx rozumiem też bym lekarzowi nie powiedziała. Mężem się nie przejmuj po prostu zrób mu szybszego sylwestra i już dziś sprzedaj mu petarde [emoji23][emoji23]
Podwyżki straszne ale nic się nie martw pierwszego 4 minuty po północy zaczną Ci się skurcze [emoji106][emoji23][emoji8] a jakby to nie pomogło to wpadnij też do mnie posprzątać [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Jakieś 2 tyg temu założyłam po raz pierwszy dżinsy i szybko pożałowałam, bo mnie później coś w brzuchu bolało i od tamtej pory wróciłam do dresów (które kocham i mogłabym wszędzie nosić[emoji85]) i legginsów :D poza tym jest ok, nawet czekolada za dobrze mi wchodzi[emoji85]

Co do sprzątania to jakby co ja tez zapraszam @MartaSx! Chętnie się poświęcę i odstąpię co nieco[emoji85]

Hej dziewczyny, jakoś nie mam weny na pisanie ostatnio [emoji849] jestem wykończona po świętach i całym weekendzie gości... Niech już będzie ten nowy rok i wszystko się trochę uspokoi... Miałam dziś wizytę, u nas wszystko ok, mała rośnie, ma już 720 g i wszystko super [emoji4] tylko zmienił mi to szelazo na sorbifer, bo wyniki nie poszły w górę i to też może być przyczyną mojego gorszego samopoczucia, że jestem na granicy anemii [emoji16] następna wizyta za 4 tygodnie.
A co brałaś wcześniej? Na mnie na szczęście działa wszystko, ale po niektórych specyfikach czuję się gorzej. Dlatego cały czas jestem wierna tardyferonowi i codziennie grzecznie go łykam.

Jutro o 12 mam wizytę z dzieckiem u lekarki rodzinnej, żeby dopiąć wszystko na ostatni guzik przed wyjazdem do Warszawy. I bardzo dobrze, ze mamy te wizytę, bo moje dziecko miało przed chwila krew na majtkach[emoji17] nie wiem, dlaczego ona musi się tak męczyć i przez to przechodzić. Nowy rok zaczniemy najprawdopodobniej antybiotykiem, eh...

A z dobrych newsow, jutro skrzynia biegów idzie do powrotnego montażu w naszym aucie :D oczywiście wszystko robimy na własna rękę, za własne pieniądze, później będziemy się sadzić o zwrot kasy. Ale mechanik nie musi się spieszyć[emoji23] mam teraz tak wy*&bane auto zastępcze, ze mogę już naszego samochodu w ogóle nie odbierać[emoji23]

Szkoda, ze dzisiaj nie dał Ci takiego skierowania na zaś. Ogólnie niepotrzebnie robi wizytę, wystarczy, żebyś tego 8 przeszła się tylko do rejestracji po samo skierowanie.

Jakieś 2 tyg temu założyłam po raz pierwszy dżinsy i szybko pożałowałam, bo mnie później coś w brzuchu bolało i od tamtej pory wróciłam do dresów (które kocham i mogłabym wszędzie nosić[emoji85]) i legginsów :D poza tym jest ok, nawet czekolada za dobrze mi wchodzi[emoji85]

Co do sprzątania to jakby co ja tez zapraszam @MartaSx! Chętnie się poświęcę i odstąpię co nieco[emoji85]

A co brałaś wcześniej? Na mnie na szczęście działa wszystko, ale po niektórych specyfikach czuję się gorzej. Dlatego cały czas jestem wierna tardyferonowi i codziennie grzecznie go łykam.
No wcześniej brałam szelazo. Sprawdziłam ten Twój lek i to jest to samo tylko ten mój na S na dodatkowo wit. C [emoji848]
Jutro o 12 mam wizytę z dzieckiem u lekarki rodzinnej, żeby dopiąć wszystko na ostatni guzik przed wyjazdem do Warszawy. I bardzo dobrze, ze mamy te wizytę, bo moje dziecko miało przed chwila krew na majtkach[emoji17] nie wiem, dlaczego ona musi się tak męczyć i przez to przechodzić. Nowy rok zaczniemy najprawdopodobniej antybiotykiem, eh...

A z dobrych newsow, jutro skrzynia biegów idzie do powrotnego montażu w naszym aucie :D oczywiście wszystko robimy na własna rękę, za własne pieniądze, później będziemy się sadzić o zwrot kasy. Ale mechanik nie musi się spieszyć[emoji23] mam teraz tak wy*&bane auto zastępcze, ze mogę już naszego samochodu w ogóle nie odbierać[emoji23]
Trzymam kciuki za córcię [emoji110] i pochwal się jakie masz to zastępcze [emoji16] chociaż tak się zastanawiam, czy na pewno chcę to wiedzieć... [emoji85]

Ale to już zleciało[emoji7] a problemy zdrowotne mam nadzieje, ze nie związane z ciąża?
Z ciąża też [emoji849] dlatego mnie tu tyle nie było bo nie chciałam dziewczyn straszyć.
Ogólnie to ciaza nie jest dla mnie łaskawa ale wiem że to też kwestia tego że szybko zaszlismy w 1 cyklu po zabiegu... Nie żałuję mimo wszystko.

Ja jutro będę próbowała się dostać do lekarza choć nie mam pojęcia czy mnie przyjmie ale mała się bardzo mało rusza i mnie to trochę martwi.
Kupiłam sobie paski pH bo cały czas mi coś cieknie i sprawdziłam ale na szczęście to tylko śluz a nie wody, będę miała w zapasie za te pieniądze, przydadzą się.
Oby mi się udało jutro dostać bo w sylwestra będę się cała noc martwić.

My otatniecznie z nikim się nie spotykamy, zostajemy sami w domu. Obejrzymy jakiś film na netflixie, zjemy tony czekolady i chipsów i będziemy się cieszyć sobą :D

Ja w nowy rok wejdę z przeziębieniem. Obudziłam się z katarem i bólem gardła, więc koniec z całowaniem misia, wystarczy mi że ząbki powoli idą, nie potrzebuję do kompletu chorego dziecka. A to wszystko przez spacer z młodym, dwa razy zawiało mocno i już coś się zaczyna dziać. Przynajmniej nie mam żalu że kolejny sylwester będzie przesiedziany w domu

Dla mnie 2019 to był dobry rok. Obroniłam podyplomowke, zrobiłam kurs z pozytywnej dyscypliny i terapii ręki. Poznałam super ludzi. No i was.

Ide dziś do apteki kupię
Screenshot_20191231_095230_pl.looksoft.doz.jpeg

reklama
No wcześniej brałam szelazo. Sprawdziłam ten Twój lek i to jest to samo tylko ten mój na S na dodatkowo wit. C [emoji848]Trzymam kciuki za córcię [emoji110] i pochwal się jakie masz to zastępcze [emoji16] chociaż tak się zastanawiam, czy na pewno chcę to wiedzieć... [emoji85]
Ojej myślałam, ze „szelazo” to literówka[emoji23] pierwszy raz słyszę o tym leku[emoji85] ja brałam w pierwszej ciąży hemofer jeśli dobrze pamietam i strasznie źle go znosiłam. A ten tardyferon potrafi mnie wyprowadzić z kiepskich wyników pokroju hemoglobina 7 i do tego bez żadnych skutków ubocznych. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez tak fajnie krew się poprawiła.

Pokaże, bo jest naprawdę najlepszy[emoji173]️ już wiem, ze będę go wypożyczać przy byle okazji[emoji7]
IMG_1289.JPG
IMG_1288.JPG

Z ciąża też [emoji849] dlatego mnie tu tyle nie było bo nie chciałam dziewczyn straszyć.
Ogólnie to ciaza nie jest dla mnie łaskawa ale wiem że to też kwestia tego że szybko zaszlismy w 1 cyklu po zabiegu... Nie żałuję mimo wszystko.

Ja jutro będę próbowała się dostać do lekarza choć nie mam pojęcia czy mnie przyjmie ale mała się bardzo mało rusza i mnie to trochę martwi.
Kupiłam sobie paski pH bo cały czas mi coś cieknie i sprawdziłam ale na szczęście to tylko śluz a nie wody, będę miała w zapasie za te pieniądze, przydadzą się.
Oby mi się udało jutro dostać bo w sylwestra będę się cała noc martwić.

My otatniecznie z nikim się nie spotykamy, zostajemy sami w domu. Obejrzymy jakiś film na netflixie, zjemy tony czekolady i chipsów i będziemy się cieszyć sobą :D
Ale najważniejsze, ze już jest lepiej, oby wszystko się tak utrzymało.
Te paski to fajna sprawa, zawsze będziesz pewniejsza, mając je w zapasie. A z tymi uprawami w ciąży to tak czasami jest, ze ciężko stwierdzić, czy to jeszcze upławy, czy sączące się wody. Mi pod koniec wód ubywało, a ja nie miałam o tym w ogóle pojęcia[emoji28]

I super, jeśli się dostaniesz do lekarza, jak czujesz różnice w ruchach, to zawsze lepiej sprawdzić. Ja tydzień przed drugim porodem pojechałam z tego powodu na IP, bo już freakowałam.

Ja w nowy rok wejdę z przeziębieniem. Obudziłam się z katarem i bólem gardła, więc koniec z całowaniem misia, wystarczy mi że ząbki powoli idą, nie potrzebuję do kompletu chorego dziecka. A to wszystko przez spacer z młodym, dwa razy zawiało mocno i już coś się zaczyna dziać. Przynajmniej nie mam żalu że kolejny sylwester będzie przesiedziany w domu
No to w takim razie życzę, żeby szybko w tym nowym roku tej choroby się pozbyć

Dla mnie 2019 to był dobry rok. Obroniłam podyplomowke, zrobiłam kurs z pozytywnej dyscypliny i terapii ręki. Poznałam super ludzi. No i was.

Ide dziś do apteki kupię Zobacz załącznik 1062494
Super, ze to był dla Ciebie pozytywny rok[emoji7]

Właśnie miałam proponować Ci tr herbatkę. Ja nigdy nie piłam, bo moje dzieci lubią przed terminem wychodzić, ale niektóre laseczki sobie chwalą.

Do góry