reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@MartaSx to ja podobnie tylko więcej, jak zaszłam z synem ważyłam 51/52 a kończąc ciąże ciut ponad 70kg czyli prawie 20kg przykulalam. Teraz waga startowa to będzie 67kg o ile do czasu zajścia nie przytyjesz [emoji23][emoji23]

@Martyna84 no pierwszy raz dlatego tak się boję że mi się @ zacznie bo dzięki lekom udało mi się wgl odzyskać cykl, i to piękny bo po 28dni i jeśli mi się zacznie skraca do 24 dni lub mniej to znowu [emoji527] będzie. W tym cyklu to wgl owu pozytyw wyszedł mi 8dc, potem 17,18dc i bądź tu mądra pisz wiersze. Na ciaze niestety objawów żadnych totalnie brak, zresztą jakiś nie czuje ze to ten cykl i się z tym pogodzilam tylko niech mi się ta @ nie zaczyna szybciej [emoji120]
To może znaczyć wszystko albo nic i przez to mamy ciągle takie stresy... A jajniki podobno zaczynają od 6 dnia po owu być wyczuwalne, bo ciałko żółte musi mocno pracować w przypadku zapłodnienia. I kobiety które czują owulacje mocno, też wyczuwaja tą zmianę w jajnikach. Ale ja np w ostatnim cyklu miałam identyczne objawy tylko 9 dpo, no ale to nie była ciąża..
Acha dziewczyny mój gin w Polsce powiedział, mi odpowiadając na moje pytanie, dlaczego moje objawy po owulacji zaczęły być inne niż zawsze, ból piersi i jajników, gdzie nigdy tego nie miałam, zawsze typowy Pms tuż przed @, tłumaczył, że najprawdopodobniej większość kobiet, które się stara, zaczyna się tak czuć bo dochodzi do zapłodnienia, ale nie do zagnieżdżenia, to się w medycynie nazywa mikroporonienia. Poprostu z różnych powodów jajeczko nie potrafi się dobrze zagniezdzic. Ciekawe jak to naprawdę jest...

reklama
Martyna no podejrzewam że tak będzie. Chociaż jak mała się urodzi w styczniu to będzie 8 lat różnicy między mini. Oli bardzo pomaga mi myślę że będzie super bratem dla siostry.

Martyna no podejrzewam że tak będzie. Chociaż jak mała się urodzi w styczniu to będzie 8 lat różnicy między mini. Oli bardzo pomaga mi myślę że będzie super bratem dla siostry.
To idealnie jak u mnie - 8 lat różnicy, ale nadal dochodzą krzyki z pokoju jak się kłócą, mimo, że już każą sobie mówić mężczyźni.

Dziekuje grypa mnie rozkłada nic wziąść nie mogę że względu na serce ,masakra, czosnek i cebulę i apap... ehh
Okres nie przyszedł jak na razie zobaczymy jutro zrobię sikanca z rana .
Eeee to chyba faktycznie wspomnienia porodowe szybko mijają skoro myślisz o następnym, oby u mnie było tak samo [emoji3]

Łooo! Nie mogę się już doczekać aż zobaczę Twoją ksiezniczke [emoji5]

Trzymam kciuki w takim razie!

O masakra, w tych kolejkach to zawsze jest tragedia. Ja jak robiłam krzywą cukrową to czekałam 20 minut w kolejce zanim weszłam pierwszy raz.. to mnie babki zjebaly, że miałam wejść jako pierwsza przed wszystkimi a ja jakoś tak nie potrafię się wepchać wole swoje odczekać[emoji23]

Ja kiedyś mierzyłam jeden cykl, ale nic z tego nie potrafiłam wywnioskować i odpuściłam. Oby faktycznie była owu u Ciebie-wszystko na to wskazuje! Do dzieła [emoji3]

Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści [emoji5]

@Isasza4444
@MartaSx
Właśnie już któryś raz słyszę że jak kobieta jest szczuplejsza to w ciąży więcej utyje a jak grubsza to mniej. Dla mnie to pocieszające bo waże 66.5 kg przy wzroście 168 cm i właśnie dzisiaj w lustrze stwierdziłam że nie mogę na siebie patrzeć 🙈
Boję się co będzie jak zajdę teraz w ciążę no ale jak w grudniu nie zajdę to styczeń trochę wezmę się za siebie 🙂

@Isasza4444
@MartaSx
Właśnie już któryś raz słyszę że jak kobieta jest szczuplejsza to w ciąży więcej utyje a jak grubsza to mniej. Dla mnie to pocieszające bo waże 66.5 kg przy wzroście 168 cm i właśnie dzisiaj w lustrze stwierdziłam że nie mogę na siebie patrzeć [emoji85]
Boję się co będzie jak zajdę teraz w ciążę no ale jak w grudniu nie zajdę to styczeń trochę wezmę się za siebie [emoji846]
Ja ważyłam zawsze ok 54kg. Potem po ciąży z synem schudłam ale siedząc na macierzyńskim podrzeralam i przytyłam. I tak trzymałam wagę do zajścia w drugą ciąże. A mam 164 cm wzrostu. Też nie mogę na siebie ogólnie patrzeć.

@aga.i.nieszka nie martw się ją mam teraz podobna wagę startowa 67kg z ust ważenia a dawni się nie ważyłam i chyva nie chce [emoji2960]

@MartaSx przybijam 5tke identyczna sytuacja, przed ciąża 51/52, do końca ciąży 70kg, po porodzie szybko wróciłam do wagi 51kg i na macierzyńskim potem powrót do oracy nieregularne żarcie i mi się przykulalo i tak zostało. Mam podobnie bo 165cm.

Dziewczyny już sama niewiem co myśleć, ale @ nie ma i ból trochę zelzal także może @ poczeka na swoh termin do soboty [emoji106]

Hejka wieczorem [emoji3] jestem po prenatalnych, wszystko okej. Szymek waży 420g [emoji5] ale nie chciał współpracować i w piątek muszę podjechać na jakieś pomiary bo dziś się nie dało, leży buźką do mojego kręgosłupa.. pooglądałam sobie głównie jego plecki [emoji23] czułam, że jakoś ostatnio słabsze te jego ruchy no i faktycznie by się zgadzało [emoji39]
Marta ale masz brzuszek! Myślałam, że już większy być nie może a mam wrażenie, że dalej rośnie[emoji33] słodki ten Twój Oliś jak się tuli do brzuszka [emoji7]
Co do wagi to nie wiem czy to się tak sprawdza.. ja przed ciążą nie byłam jakaś szczupła a przytyłam już dużo. Przy wzroście 177cm miałam 63,5 kg teraz już mam 9kg na plusie [emoji23]
Jeszcze Wam się tu pokaże.. dziś 21+6 [emoji7]
IMG_1589.JPG

Hejka wieczorem [emoji3] jestem po prenatalnych, wszystko okej. Szymek waży 420g [emoji5] ale nie chciał współpracować i w piątek muszę podjechać na jakieś pomiary bo dziś się nie dało, leży buźką do mojego kręgosłupa.. pooglądałam sobie głównie jego plecki [emoji23] czułam, że jakoś ostatnio słabsze te jego ruchy no i faktycznie by się zgadzało [emoji39]
Marta ale masz brzuszek! Myślałam, że już większy być nie może a mam wrażenie, że dalej rośnie[emoji33] słodki ten Twój Oliś jak się tuli do brzuszka [emoji7]
Co do wagi to nie wiem czy to się tak sprawdza.. ja przed ciążą nie byłam jakaś szczupła a przytyłam już dużo. Przy wzroście 177cm miałam 63,5 kg teraz już mam 9kg na plusie [emoji23]
Zobacz załącznik 1057588
Pięknie wyglądasz 😀
Co do wagi to chyba jesteś dla siebie bardzo krytyczna, Twoje bmi przed ciążą wynosiło ledwie 20 z hakiem a moje obecnie 23.6 także jest różnica 😀😉

reklama
Zobacz załącznik 1057588

Pięknie wyglądasz [emoji7]

Do góry