reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@MartaSx to ja podobnie tylko więcej, jak zaszłam z synem ważyłam 51/52 a kończąc ciąże ciut ponad 70kg czyli prawie 20kg przykulalam. Teraz waga startowa to będzie 67kg o ile do czasu zajścia nie przytyjesz [emoji23][emoji23]

@Martyna84 no pierwszy raz dlatego tak się boję że mi się @ zacznie bo dzięki lekom udało mi się wgl odzyskać cykl, i to piękny bo po 28dni i jeśli mi się zacznie skraca do 24 dni lub mniej to znowu [emoji527] będzie. W tym cyklu to wgl owu pozytyw wyszedł mi 8dc, potem 17,18dc i bądź tu mądra pisz wiersze. Na ciaze niestety objawów żadnych totalnie brak, zresztą jakiś nie czuje ze to ten cykl i się z tym pogodzilam tylko niech mi się ta @ nie zaczyna szybciej [emoji120]
To może znaczyć wszystko albo nic i przez to mamy ciągle takie stresy... A jajniki podobno zaczynają od 6 dnia po owu być wyczuwalne, bo ciałko żółte musi mocno pracować w przypadku zapłodnienia. I kobiety które czują owulacje mocno, też wyczuwaja tą zmianę w jajnikach. Ale ja np w ostatnim cyklu miałam identyczne objawy tylko 9 dpo, no ale to nie była ciąża..
Acha dziewczyny mój gin w Polsce powiedział, mi odpowiadając na moje pytanie, dlaczego moje objawy po owulacji zaczęły być inne niż zawsze, ból piersi i jajników, gdzie nigdy tego nie miałam, zawsze typowy Pms tuż przed @, tłumaczył, że najprawdopodobniej większość kobiet, które się stara, zaczyna się tak czuć bo dochodzi do zapłodnienia, ale nie do zagnieżdżenia, to się w medycynie nazywa mikroporonienia. Poprostu z różnych powodów jajeczko nie potrafi się dobrze zagniezdzic. Ciekawe jak to naprawdę jest...

reklama
Martyna no podejrzewam że tak będzie. Chociaż jak mała się urodzi w styczniu to będzie 8 lat różnicy między mini. Oli bardzo pomaga mi myślę że będzie super bratem dla siostry.

Martyna no podejrzewam że tak będzie. Chociaż jak mała się urodzi w styczniu to będzie 8 lat różnicy między mini. Oli bardzo pomaga mi myślę że będzie super bratem dla siostry.
To idealnie jak u mnie - 8 lat różnicy, ale nadal dochodzą krzyki z pokoju jak się kłócą, mimo, że już każą sobie mówić mężczyźni.

Dziekuje grypa mnie rozkłada nic wziąść nie mogę że względu na serce ,masakra, czosnek i cebulę i apap... ehh
Okres nie przyszedł jak na razie zobaczymy jutro zrobię sikanca z rana .
Eeee to chyba faktycznie wspomnienia porodowe szybko mijają skoro myślisz o następnym, oby u mnie było tak samo [emoji3]

Łooo! Nie mogę się już doczekać aż zobaczę Twoją ksiezniczke [emoji5]

Trzymam kciuki w takim razie!

O masakra, w tych kolejkach to zawsze jest tragedia. Ja jak robiłam krzywą cukrową to czekałam 20 minut w kolejce zanim weszłam pierwszy raz.. to mnie babki zjebaly, że miałam wejść jako pierwsza przed wszystkimi a ja jakoś tak nie potrafię się wepchać wole swoje odczekać[emoji23]

Ja kiedyś mierzyłam jeden cykl, ale nic z tego nie potrafiłam wywnioskować i odpuściłam. Oby faktycznie była owu u Ciebie-wszystko na to wskazuje! Do dzieła [emoji3]

Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści [emoji5]

@Isasza4444
@MartaSx
Właśnie już któryś raz słyszę że jak kobieta jest szczuplejsza to w ciąży więcej utyje a jak grubsza to mniej. Dla mnie to pocieszające bo waże 66.5 kg przy wzroście 168 cm i właśnie dzisiaj w lustrze stwierdziłam że nie mogę na siebie patrzeć 🙈
Boję się co będzie jak zajdę teraz w ciążę no ale jak w grudniu nie zajdę to styczeń trochę wezmę się za siebie 🙂

@Isasza4444
@MartaSx
Właśnie już któryś raz słyszę że jak kobieta jest szczuplejsza to w ciąży więcej utyje a jak grubsza to mniej. Dla mnie to pocieszające bo waże 66.5 kg przy wzroście 168 cm i właśnie dzisiaj w lustrze stwierdziłam że nie mogę na siebie patrzeć [emoji85]
Boję się co będzie jak zajdę teraz w ciążę no ale jak w grudniu nie zajdę to styczeń trochę wezmę się za siebie [emoji846]
Ja ważyłam zawsze ok 54kg. Potem po ciąży z synem schudłam ale siedząc na macierzyńskim podrzeralam i przytyłam. I tak trzymałam wagę do zajścia w drugą ciąże. A mam 164 cm wzrostu. Też nie mogę na siebie ogólnie patrzeć.

@aga.i.nieszka nie martw się ją mam teraz podobna wagę startowa 67kg z ust ważenia a dawni się nie ważyłam i chyva nie chce [emoji2960]

@MartaSx przybijam 5tke identyczna sytuacja, przed ciąża 51/52, do końca ciąży 70kg, po porodzie szybko wróciłam do wagi 51kg i na macierzyńskim potem powrót do oracy nieregularne żarcie i mi się przykulalo i tak zostało. Mam podobnie bo 165cm.

Dziewczyny już sama niewiem co myśleć, ale @ nie ma i ból trochę zelzal także może @ poczeka na swoh termin do soboty [emoji106]

Hejka wieczorem [emoji3] jestem po prenatalnych, wszystko okej. Szymek waży 420g [emoji5] ale nie chciał współpracować i w piątek muszę podjechać na jakieś pomiary bo dziś się nie dało, leży buźką do mojego kręgosłupa.. pooglądałam sobie głównie jego plecki [emoji23] czułam, że jakoś ostatnio słabsze te jego ruchy no i faktycznie by się zgadzało [emoji39]
Marta ale masz brzuszek! Myślałam, że już większy być nie może a mam wrażenie, że dalej rośnie[emoji33] słodki ten Twój Oliś jak się tuli do brzuszka [emoji7]
Co do wagi to nie wiem czy to się tak sprawdza.. ja przed ciążą nie byłam jakaś szczupła a przytyłam już dużo. Przy wzroście 177cm miałam 63,5 kg teraz już mam 9kg na plusie [emoji23]
Jeszcze Wam się tu pokaże.. dziś 21+6 [emoji7]
IMG_1589.JPG

Hejka wieczorem [emoji3] jestem po prenatalnych, wszystko okej. Szymek waży 420g [emoji5] ale nie chciał współpracować i w piątek muszę podjechać na jakieś pomiary bo dziś się nie dało, leży buźką do mojego kręgosłupa.. pooglądałam sobie głównie jego plecki [emoji23] czułam, że jakoś ostatnio słabsze te jego ruchy no i faktycznie by się zgadzało [emoji39]
Marta ale masz brzuszek! Myślałam, że już większy być nie może a mam wrażenie, że dalej rośnie[emoji33] słodki ten Twój Oliś jak się tuli do brzuszka [emoji7]
Co do wagi to nie wiem czy to się tak sprawdza.. ja przed ciążą nie byłam jakaś szczupła a przytyłam już dużo. Przy wzroście 177cm miałam 63,5 kg teraz już mam 9kg na plusie [emoji23]
Zobacz załącznik 1057588
Pięknie wyglądasz 😀
Co do wagi to chyba jesteś dla siebie bardzo krytyczna, Twoje bmi przed ciążą wynosiło ledwie 20 z hakiem a moje obecnie 23.6 także jest różnica 😀😉

reklama
Zobacz załącznik 1057588

Pięknie wyglądasz [emoji7]

Do góry