reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Ja dziś miałam pobudkę o 6 rano, bo pies chciał siku. Normalnie poczułam się jakbym do pracy miała jechać [emoji16]
Hejka ja już małego zaprowadzilam do szkoły i już po pobraniu krwi. Jak mnie ludzie wkur...wiaja to masakra. Babka w diagnostyce mówi że mam wejść bez kolejki ale oczyście babka koło 50 wjeb..ala się przede mną [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] co za ludzie. O 18 mam zebranie w szkole u syna muszę iść. Byle do piątku i mają 2 tyg wolnego i m też ma urlop od piątku idzie dopiero o 3 krolach no chyba że urodze to nie pójdzie [emoji23]
Ty to masz zawsze jakieś przygody... Ale no kurde brzuch u Ciebie widać wyraźnie, a zawsze znajdzie się ktoś taki jak ta baba...
Hej dziewczyny mierzycie temperaturę? Ja chyba miałam wczoraj owu bo ból wieczorem typowo owulacyjny i test owu pozytywny, ale dziś temp nie wzrosła jak zawsze, dziwne?
Ja nie mierzyłam, bo nie chciało mi się codziennie wstawać o tej samej godzinie [emoji16]
Dziewczyny umówiłam [emoji2960] mam wizytę jutro 16.20.
Trzymam kciuki [emoji110]
No synus mi narazie tylko gorączka i trochę kaszel ale o często wygrzeje wyleczy i jest ok [emoji106]

Ooo właśnie mi portale plotkarskie do niosly że Pani M. Rozenek się udało i jest [emoji1767][emoji1767][emoji1767][emoji1767][emoji1767] super [emoji106][emoji16]
Widziałam już wczoraj [emoji16] ale póki co ona sama chyba jeszcze nie potwierdziła [emoji848]

@MartaSx, @Isasza4444 zdrówka dla dzieci [emoji4]

Ja do porodu szłam z minus pół kila od początkowej, ale zaczynałam jako grubas więc nikt mi nic nie mówił że za mało przybralam. Teraz mam ok 15kg na minusie, liczę że jeszcze ciut zleci.

Dowiedziałam się dziś że ponownie zostałam ciotką, tym razem dziewczynka. A ja nad kolejnym pomyślę za rok, teraz bardzo bym chciała ale muszę wszystko przeliczyć i znaleźć jakiegoś ojca dla ew dziecka;)
Eeee to chyba faktycznie wspomnienia porodowe szybko mijają skoro myślisz o następnym, oby u mnie było tak samo [emoji3]

Że styczniowek dwie są już na porodowce
Zaczynamy się rozpakować [emoji54]
Łooo! Nie mogę się już doczekać aż zobaczę Twoją ksiezniczke [emoji5]

Ginekolog każe czekać do @ twierdząc że póki nie ma krwawienia to wszystko może się jeszcze zmienić.
Dziś 15 dzien po owu okresy brak. . .
Trzymam kciuki w takim razie!

Hejka ja już małego zaprowadzilam do szkoły i już po pobraniu krwi. Jak mnie ludzie wkur...wiaja to masakra. Babka w diagnostyce mówi że mam wejść bez kolejki ale oczyście babka koło 50 wjeb..ala się przede mną [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] co za ludzie. O 18 mam zebranie w szkole u syna muszę iść. Byle do piątku i mają 2 tyg wolnego i m też ma urlop od piątku idzie dopiero o 3 krolach no chyba że urodze to nie pójdzie [emoji23]
O masakra, w tych kolejkach to zawsze jest tragedia. Ja jak robiłam krzywą cukrową to czekałam 20 minut w kolejce zanim weszłam pierwszy raz.. to mnie babki zjebaly, że miałam wejść jako pierwsza przed wszystkimi a ja jakoś tak nie potrafię się wepchać wole swoje odczekać[emoji23]

Hej dziewczyny mierzycie temperaturę? Ja chyba miałam wczoraj owu bo ból wieczorem typowo owulacyjny i test owu pozytywny, ale dziś temp nie wzrosła jak zawsze, dziwne?
Ja kiedyś mierzyłam jeden cykl, ale nic z tego nie potrafiłam wywnioskować i odpuściłam. Oby faktycznie była owu u Ciebie-wszystko na to wskazuje! Do dzieła [emoji3]

Dziewczyny umówiłam [emoji2960] mam wizytę jutro 16.20.
Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści [emoji5]

Dziewczyny zdrówka dla was i dla dzieci, ja teraz też przez ten krztusiec, ledwo do żywych wróciłam, uważajcie bo panuje w Polsce krztusiec, ja właśnie zaraziłam sie w Polsce. I znajomych dzieci też przechodzą mimo szczepień.

A co do temperatury to ja mierze 3 cykl, i w dwóch poprzednich mi skoczyła od razu po owu, a tym razem nie. A ból miałam bardzo mocny, w ciągu dnia narastał, wieczorem była kulminacja, że leżałam zwinięta w kłebek, dziś już bez bólu. Och jakie to wszystko skomplikowane. Poddaję się....
A wy jak odczuwacie owu?

Dziewczyny zdrówka dla was i dla dzieci, ja teraz też przez ten krztusiec, ledwo do żywych wróciłam, uważajcie bo panuje w Polsce krztusiec, ja właśnie zaraziłam sie w Polsce. I znajomych dzieci też przechodzą mimo szczepień.

A co do temperatury to ja mierze 3 cykl, i w dwóch poprzednich mi skoczyła od razu po owu, a tym razem nie. A ból miałam bardzo mocny, w ciągu dnia narastał, wieczorem była kulminacja, że leżałam zwinięta w kłebek, dziś już bez bólu. Och jakie to wszystko skomplikowane. Poddaję się....
A wy jak odczuwacie owu?

U mnie ból na owu był praktycznie taki sam, w ciągu dnia czułam, że zaczyna mnie bolec brzuch i tak coraz mocniej.. a na wieczór już ból nie do wytrzymania, czasem nawet łezki poleciały [emoji39]

A wy jak odczuwacie owu?
Ja czułam owu jako takie delikatne kłucie i to nie za długo [emoji6] więc zupełnie inaczej

Pisałam do gina że ta opryszczka wstretna mi znów wyszła. A ja wiem przez co. Wtedy co mi się ten płaszcz popsuł było zimno a ja w mojej starej jesiennej kurtce. Przewialo mnie.
Ale wszyslam rzep na całą długość i super trzyma ale na maszynie jedna stronę zrobiłam na drugiej złamałam ostatnia igłę i ręcznie. Ja mam pecha na ten płaszcz.

Gin kazał podjechać po receptę. M pojedzie bo ja mam zebranie w szkole.

Dzięki dziewczyny za siebie i za synka.

@MartaSx bardzo możliwe bo ja tak miałam jakiś czas temu zapomniałam się wyszłam w pracy szybko na dwór bez bluzy czy kurtki zawialo mnie i zimno mi się zrobiło i siedziałam w domu z okładem z cebuli [emoji23][emoji23][emoji23]

Moje dziecko chyba lubi muzykę klasyczną [emoji16] od rana cisza totalna z jej strony, a jak jej teraz puściłam muzę to od razu kopniak [emoji4][emoji3059]

reklama
Jutro równo 37tc
IMG_20191216_153015.jpeg

Do góry