reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Na szybko przed praca powtórzyłam test, tym razem 20ką i jest kreska. Jutro idę na bete i progesteron i mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze :) ciężko uwierzyć, nie myślałam, ze po poronieniu tak szybko się uda
IMG_1359.JPG

Może to zależy od regionu, albo jakichś tradycji rodzinnych? U mnie przyjęło się, że jak się idzie na chrzciny to trzeba troszkę sypnąć z portfela
Nie wiem, idzie Fama że Poznaniacy są skapi [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Trochę przegięcie z taka ilością kasy dla dzieci. Ja w listopadzie będę chrzestna u mojej siostry. Dla małej wypatrzyłam złote kolczyki też w takim pudełeczku z grawerem żeby było wiadomo, że pamiątka i też dorzucę z 200 zl. Tym bardziej, że wcześniej dałam siostrze pieniążki na sukienkę dla malej do chrztu :)
Też mi się wydaje tyle to na ślub daliśmy
No mi jak kumpel z pracy na początku roku mówił ile oni dostali kasy na chrzciny to aż się za głowę złapałam [emoji16] tam to dopiero szły grube stówy [emoji16]Tak się chyba już przyjęło... Oczywiście mówili, że to, że mnie proszą na chrzestną nie zobowiązuje w żadnym wypadku finansowo, ale przecież nie dam 5 dych jak wszyscy wkoło tak sypią kasą [emoji16]
Jak kogo stać tak daje. Mi się wydaje że bez przesady. Teraz też masz wydatki swoje.
Na szybko przed praca powtórzyłam test, tym razem 20ką i jest kreska. Jutro idę na bete i progesteron i mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze :) ciężko uwierzyć, nie myślałam, ze po poronieniu tak szybko się udaZobacz załącznik 1036174
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] Mamy to [emoji7]

Na szybko przed praca powtórzyłam test, tym razem 20ką i jest kreska. Jutro idę na bete i progesteron i mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze :) ciężko uwierzyć, nie myślałam, ze po poronieniu tak szybko się udaZobacz załącznik 1036174

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze-na pewno będzie! Rośnijcie zdrowo!

Wczoraj założyli mi balonik, wypadł o 2 więc myślałam że zaczną coś robić dalej, a tu się okazuje że rozwarcie na 2,5-3cm i znowu każą czekać, bo oczywiście inny lekarz to inne zalecenia. Jeden zaproponował oxy, ale drugi stwierdził że mam czas i kazał chodzić. Szkoda, że ja tu nic innego nie robię jak tylko chodzę żeby się ruszyło

Dzień dobry dziewczyny!:)
Właśnie czekam na autobus i wracam do domu, zakupy zrobione, w domu względnie czysto, więc zapowiada się spokojny dzień. Jestem w ciężkim szoku ale @ po 3 dniach zaczyna się kończyć, dla mnie to nowość, ostatnia trwała 8 dni [emoji16][emoji16][emoji16] dzisiaj drugi dzień na clo, wychodzi na to, że w dzień egzaminu na prawko mam mieć monitoring. Pojadę chyba dzień wcześniej żeby się dodatkowo nie denerwować. [emoji23] pogoda nas rozpieszcza 16stopni i piękne słoneczko! [emoji7]

Zdj. Z wczorajszego spaceru ;)
Screenshot_20191020-210536_Gallery.jpeg
Screenshot_20191020-210543_Gallery.jpeg

Za mną dziś ciężka nocka, co chwilę się budziłam żeby sprawdzić, czy u psa w porządku, bo wczoraj wieczorem nagle mi się przekrecila i zaczęła dretwieć [emoji50] jak ją ocuciłam to okazało się, że cukier jej skoczył do 170... Ale na szczęście po insulinie zaczęło spadac, dziś rano 90 na czczo, no więc wydaje się być ok [emoji4] po południu jak mąż wróci to jedziemy do weta zobaczyć co tam znowu nie tak [emoji849] mam nadzieję, że skończy się w najgorszym wypadku tylko na zastrzykach...
Gratulacje [emoji3590]
Wczoraj założyli mi balonik, wypadł o 2 więc myślałam że zaczną coś robić dalej, a tu się okazuje że rozwarcie na 2,5-3cm i znowu każą czekać, bo oczywiście inny lekarz to inne zalecenia. Jeden zaproponował oxy, ale drugi stwierdził że mam czas i kazał chodzić. Szkoda, że ja tu nic innego nie robię jak tylko chodzę żeby się ruszyło
Najważniejsze, że już masz te 3 cm i coś się dzieje [emoji6] jeszcze trochę i maluszek będzie na świecie. Trzymam za Was kciuki! [emoji110]
Dzień dobry dziewczyny!:)
Właśnie czekam na autobus i wracam do domu, zakupy zrobione, w domu względnie czysto, więc zapowiada się spokojny dzień. Jestem w ciężkim szoku ale @ po 3 dniach zaczyna się kończyć, dla mnie to nowość, ostatnia trwała 8 dni [emoji16][emoji16][emoji16] dzisiaj drugi dzień na clo, wychodzi na to, że w dzień egzaminu na prawko mam mieć monitoring. Pojadę chyba dzień wcześniej żeby się dodatkowo nie denerwować. [emoji23] pogoda nas rozpieszcza 16stopni i piękne słoneczko! [emoji7]

Zdj. Z wczorajszego spaceru ;)Zobacz załącznik 1036239Zobacz załącznik 1036240
U nas też cudownie! Pogoda zapowiadająca wiosnę i lato, a nie zimę [emoji16] niech no będzie tak ciepło jak najdłużej [emoji6]

reklama
Myślę, że teraz to już z górki. Większość kobiet ma miły 2 trymestr. 3 to już trochę lokomotywa na szynach, ale da się przeżyć
Ja zaczęłam drugi trymestr i jak pierwszy był spoko tak teraz mdłości takie że.. [emoji21]
Mam wrażenie że teraz jest mi gorzej niż wcześniej hahaha, chyba powinno być inaczej. Ja dziś po pobraniu krwi a jutro znowu lekarz :) mój Grzesiek ma tydzień urlopu więc trochę mi pomoże w domu w generalnych porzadkach, właśnie gotuję flaki.. Tzn same się gotują a ja leżę i wstaje co jakiś czas [emoji23]
Pięknie! Ja zaszłam w pierwszym cyklu po poronieniu więc da się szybko, 2 lekarzy nie miało obiekcji i na szczęście nie kazali nam czekać.
Wierze ze wszystko będzie dobrze, odpoczywaj i może zapobiegawczo bierz duphaston, wiem że to lek ale ja od początku biorę 2x1 i na szczęście wszystko jest okej

Do góry