reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Właśnie tak zrobiłam. Wstałam ogarnęłam się i siedzę w salonie przed tv. W końcu mamy święto więc nikogo się nie spodziewam dzisiaj.

A Ty jak się czujesz? Ostatnio wrzuciłas zdjęcie brzuszka. Pięknie wyglądasz brzuszek rośnie.
I dobrze. Też bym lazila w pizame ale muszę po Oliwiera iść. M wczoraj naznosil mi grzyby i nie mam słoików muszę do carefura iść zobaczyć.
Ja się czuję w miare
Najgorsze są noce nie mogę spać, brzuch mi przeszkadza. Mała jest bardzo żywa.

reklama
No dużo tych grzybów ci przywiózł.

A jak synkowi idzie w szkole? Pierwszy rok tak?

A myślałaś nad specjalna poduszka dla ciężarnych może wtedy by ci się lepiej spało? Koleżanka używała ona jest jednocześnie do karmienia niemowlaka.

Z jednej strony super że jest ruchliwa bo nie martwisz się brakiem ruchów a z drugiej strony mogła by dać mamie po spać i odpocząć.

Jeszcze trochę i będziesz po wszystkim.

No dużo tych grzybów ci przywiózł.

A jak synkowi idzie w szkole? Pierwszy rok tak?

A myślałaś nad specjalna poduszka dla ciężarnych może wtedy by ci się lepiej spało? Koleżanka używała ona jest jednocześnie do karmienia niemowlaka.

Z jednej strony super że jest ruchliwa bo nie martwisz się brakiem ruchów a z drugiej strony mogła by dać mamie po spać i odpocząć.

Jeszcze trochę i będziesz po wszystkim.
Dużo nazwozil. Wysyp mamy w Wielkopolsce dziś powiedziałam że jak mi przyniesie grzyby to go za drzwi wystawie [emoji23].
A wcześniej robiłam buraki bo nazwozil no i syrop z czarnego bzu. Ogórki kiszone robiłam ale kupiłam je w biedrze i mi się wszystkie zepsuł.
Z Oliwierem mi się nie przydała poduszka. W ogóle ja z takich jestem co nie wydają kasy na coś co posluzy z 3 miesiące. Szkoda mi kasy. Oli w pierwszej, on dobrze się zaklimatyzowal ma kolegów z zerówki bo poszli cała ekipa. Mam zastrzeżenia do wychowawcy. Bo ich ciągle pogania i nie mają czasu na nic np nie zje śniadania bo mają 15 minut i nie zdąży a Pani mówi że jie ma czasu itp. Ja ja też trochę rozumiem bo mila 3 klasy a to są maluchy no ale bez przesady.

[emoji23][emoji23] No tak na zwozi a ty rób.

Aha no rozumiem. Dla mnie to też głupota wydawać kasę na coś co po służy tylko parę chwil. Ale myślałam że moze ci pomoże taka poduszka żebys się wyspałam.

A no to dobrze że syn się zaklimatyzowal. A z wychowawca może na spokojnie porozmawiaj. Dzieci muszą zjeść śniadanie w szkole muszą skorzystać z ubikacji umyć ręce czy coś. Ehh masakra.

A mnie wszędzie wysypalo. Cała twarz w kostkach piersi w oryszczach dekold też i jeszcze teraz na nosie mi wyskoczył [emoji23] masz może jakiś sposób na to? Nie chce wyciskac bo później dziury zostają i brzydko to wygląda.

[emoji23][emoji23] No tak na zwozi a ty rób.

Aha no rozumiem. Dla mnie to też głupota wydawać kasę na coś co po służy tylko parę chwil. Ale myślałam że moze ci pomoże taka poduszka żebys się wyspałam.

A no to dobrze że syn się zaklimatyzowal. A z wychowawca może na spokojnie porozmawiaj. Dzieci muszą zjeść śniadanie w szkole muszą skorzystać z ubikacji umyć ręce czy coś. Ehh masakra.

A mnie wszędzie wysypalo. Cała twarz w kostkach piersi w oryszczach dekold też i jeszcze teraz na nosie mi wyskoczył [emoji23] masz może jakiś sposób na to? Nie chce wyciskac bo później dziury zostają i brzydko to wygląda.
O matko uwielbiam dusić syfy i maltretowac m [emoji23][emoji23][emoji23]
Próbowałaś oczyszczać np tonikiem, peelingi ja lubię jeszcze pastę cynkowa genialne osusza.
Chociaż ja duszę do krwi [emoji23]

Hej, hej [emoji6] ja dopiero co się ogarnęłam, spałam do 10, to jest cudowne, że mogę się wyspać (jeszcze) [emoji16]
A co do poduszki to ja sobie kupiłam, ale jeszcze z nią nie spałam. Póki co nie jest mi potrzebna.. W ogóle odniosłam sukces, bo już nie śpię na brzuchu, dość szybko mi poszło przestawienie się [emoji4] jeszcze tylko muszę się przestawić z prawefo na lewy bok [emoji16]

O matko uwielbiam dusić syfy i maltretowac m [emoji23][emoji23][emoji23]
Próbowałaś oczyszczać np tonikiem, peelingi ja lubię jeszcze pastę cynkowa genialne osusza.
Chociaż ja duszę do krwi [emoji23]
[emoji23][emoji23] Właśnie muszę spróbować bo nigdy nie próbowałam. Mój m sobie wyciska i on nie ma żadnych dziur śladów po syfach. A u mnie teraz to jest katastrofa.

Hej, hej [emoji6] ja dopiero co się ogarnęłam, spałam do 10, to jest cudowne, że mogę się wyspać (jeszcze) [emoji16]
A co do poduszki to ja sobie kupiłam, ale jeszcze z nią nie spałam. Póki co nie jest mi potrzebna.. W ogóle odniosłam sukces, bo już nie śpię na brzuchu, dość szybko mi poszło przestawienie się [emoji4] jeszcze tylko muszę się przestawić z prawefo na lewy bok [emoji16]
Jak zacznie ci brzuszek rosnąć i będziesz spała z poduszka to zdaj nam relacje czy faktycznie pomaga i się śpi z nią lepiej.

Gdzieś widziałam na yt jak laska śpi na brzuchu i kładzie się na kółko do pływania a brzuch w tą dziurę [emoji23]
[emoji23][emoji23] Właśnie muszę spróbować bo nigdy nie próbowałam. Mój m sobie wyciska i on nie ma żadnych dziur śladów po syfach. A u mnie teraz to jest katastrofa.
Byś musiała do mnie przyjść już bym Ci powyduszala [emoji23]
Mnie normalnie korci jak widzę gdzieś u kogoś syfa [emoji23]

reklama
[emoji23][emoji23] Dziękuję ale jednak nie skorzystam.
Gdzieś widziałam na yt jak laska śpi na brzuchu i kładzie się na kółko do pływania a brzuch w tą dziurę [emoji23]Byś musiała do mnie przyjść już bym Ci powyduszala [emoji23]
Mnie normalnie korci jak widzę gdzieś u kogoś syfa [emoji23]

Do góry