reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Dzień dobry dziewczyny:) Ja właśnie czekam na jazdy, dzisiaj tylko plac godzinkę i do domu. Muszę w końcu odgruzować chatę i będę peklowac karkówka ponieważ mój m ma urodziny w przyszły wtorek :) jakaś kolację mu przypichce. Chciałam mu kupić torbę bo jeczy że potrzebna ale tyle tego jest, a on Skubaniec wybredny, że na żadną się nie zdecydowałam. Zrobiłam wczoraj pierwszy test owu, jest ładny i w sumie mogłabym podciągnąć go pod pozytywny. Jednak wiedząc, że jajeczko rośnie powoli poczekam jeszcze. Trzeba zacząć bamboszenie bo przez ostatnie zakwasy oboje nie mieliśmy mocy na nic [emoji14]

Dzień dobry dziewczyny:) Ja właśnie czekam na jazdy, dzisiaj tylko plac godzinkę i do domu. Muszę w końcu odgruzować chatę i będę peklowac karkówka ponieważ mój m ma urodziny w przyszły wtorek :) jakaś kolację mu przypichce. Chciałam mu kupić torbę bo jeczy że potrzebna ale tyle tego jest, a on Skubaniec wybredny, że na żadną się nie zdecydowałam. Zrobiłam wczoraj pierwszy test owu, jest ładny i w sumie mogłabym podciągnąć go pod pozytywny. Jednak wiedząc, że jajeczko rośnie powoli poczekam jeszcze. Trzeba zacząć bamboszenie bo przez ostatnie zakwasy oboje nie mieliśmy mocy na nic [emoji14]
No to moja droga do dzieła! Bierz się za niego [emoji41] A na zakwasy najlepsze rozciąganie
Dokładnie, jak zwykle moja macica, przysadka czy co tam jeszcze nie współpracuje i odmawia normalnych cykli ( chyba kopa w [emoji527] zasadze to zacznie współpracować [emoji1787][emoji1787]). I po wizycie u dr orgametril przez 6 dni po nim czekać na @, już te 6 dni brania minęły (juuuuupi!) i dziś 2gi dzień bez tabsow i czekam.
Śmiesznie to brzmi ale oby @ szybko przyszła [emoji847][emoji847]

Mnie dzisiaj wszystkie 'gnaty' bolą [emoji35] nie wiem czy to spowodowane pogoda, przeziębieniem czy pms. No wytrzymać nie można A trzeba się powoli zbierać do pracy. Czekam spokojnie na @ bo wszystkie znaki na niebie na nią wskazują. Piersi przestały boleć czasem pobolewa brzuch no i standardowo wyskoczył już 1 syfek. Także cykl jak cykl.

Martwię się co z naszą @RoseGold w dalszym ciągu się nie odezwała. Mam nadzieję że u niej wszystko ok

Dziewczyny, czy przeziębienie może wpłynąć na jakość plemników u lubego? Bo mi się cholernik rozchorował, a owulacja nadchodzi :p

Dziewczyny, czy przeziębienie może wpłynąć na jakość plemników u lubego? Bo mi się cholernik rozchorował, a owulacja nadchodzi :p
Wydaje mi się że może.. Ale nic straconego próbujcie :D
Mnie dzisiaj wszystkie 'gnaty' bolą [emoji35] nie wiem czy to spowodowane pogoda, przeziębieniem czy pms. No wytrzymać nie można A trzeba się powoli zbierać do pracy. Czekam spokojnie na @ bo wszystkie znaki na niebie na nią wskazują. Piersi przestały boleć czasem pobolewa brzuch no i standardowo wyskoczył już 1 syfek. Także cykl jak cykl.

Martwię się co z naszą @RoseGold w dalszym ciągu się nie odezwała. Mam nadzieję że u niej wszystko ok
No właśnie co z @RoseGold, mam nadzieję że ma tylko awarię telefonu czy coś albo pojechała baraszkowac do męża :)

Dziewczyny jestem teraz na zwolnieniu płatnym 100 % później będę na zasiłku chorobowym z zusu. Czy ZUS normalnie będzie mi płacil 100 % mojej podstawy jeśli w lipcu byłam na zwolnieniu lekarskim?

Na nowym zwolnieniu mam kod A/B O20
Totalnie się na tym nie znam i nie wiem co to oznacza a w internecie nie jestem w stanie tego zrozumieć.

Dziewczyny jestem teraz na zwolnieniu płatnym 100 % później będę na zasiłku chorobowym z zusu. Czy ZUS normalnie będzie mi płacil 100 % mojej podstawy jeśli w lipcu byłam na zwolnieniu lekarskim?

Na nowym zwolnieniu mam kod A/B O20
Totalnie się na tym nie znam i nie wiem co to oznacza a w internecie nie jestem w stanie tego zrozumieć.
ZUS wylicza średnią Twoich zarobkow z ostatnich kilku miesięcy minus jakieś tam podatki. Nie wiem dokładnie może Marta będzie bardziej w temacie

reklama
Wiecie co dziewczyny , kiedyś kupiłam aloes , jutro wyślę wam fotkę bo taki len ze nie chce mi się już wstać [emoji23] . Recenzje miał super a jest tak beznadziejny ze szok . Taki super nawilżający ze po paru dniach myślałam ze jestem jakaś chora , skora aż się luszczyla i chciałam iść do lekarza , ale ze szwagierka tez go kupiła i powiedziała ze skora z nóg jej się sypie to odrazu wiedziałyśmy ze to przez niego . Używam go tylko po goleniu bikini bo tyle dobrego ze po nim nie mam podrażnienia w pachwinach a tak zeby smarować skore to jest dramat . A takie super opinie ma na rosmann
O, jaki to aloes? Jestem ciekawa, bo chciałam kupić i daruję sobie jakby co ten, który odradzasz :p

Cześć dziewczynki. Pamiętacie mnie jeszcze? Nie zaglądałam tu wieki... :o troszke miałam zawirowania z mężem, chyba przerosła nas ta cała sytuacja z pragnieniem drugiego dziecka. No stop liczenie dni, kiedy/jak i wszystko wokół tego się kręciło. Często sie kłócilismy.. daliśmy sobie spokój na jakis czas...co będzie to będzie..(choć latka lecą..) Może los i życie tak nas kieruje żeby posiadać jedno dziecko (choc wariuje czasem z tego pragnienia).
A co tam u was? Ktorej się poszczęścilo♡♡? Z miłą chęcią będę zaglądać tu jeśli nie pogonicie:p
Pozdrawiam was serdecznie.
Pamiętamy! Oznaczałam Cię nawet kiedyś, pytałam o Ciebie. Najważniejsze, że wszystko ok.
Los na pewno Was jeszcze nagrodzi kolejnym bobo, ale wtedy, kiedy sobie to zaplanował, więc nie pozostaje Wam nic innego jak czekać :D

Marta ja ważę 70 kg a nie jestem w ciąży [emoji1787][emoji1787][emoji1787] nie łam sie
Ja nie jestem w ciąży i marzy mi się mieć takie 70kg :p

Do góry