reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hej laski ja już po trochę nam się przrciąglo bo byliśmy jeszcze u weterynarza z naszą kicia.
Mąż sam sobie świetnie dał radę po przygotowaniu robaczków dostałam wyniki że 75% prawidłowe 20% nieprawidłowe i 5% niepostepowe więc jest dobrze. Lekarz mówił że wyniki lepsze niż książkowe także mąż się spisal.
Teraz pytanie jak to u mnie będzie rano jeszcze monitoring miałam oba jajeczka jeszcze nie pękły miały 23 i 21 mm i co jeszcze znalazło się 3 jajeczko 20mm
Mam nadzieję że i mój organizm stanie na wysokości zadania i przyjmie się chociaż jedno
A teraz laski idę spać bo w nocy ze stresu nic prawie nie spałam
Wow 3 jajeczka to super wiadomość, trzymamy kciuki :)

reklama
Hej laski ja już po trochę nam się przrciąglo bo byliśmy jeszcze u weterynarza z naszą kicia.
Mąż sam sobie świetnie dał radę po przygotowaniu robaczków dostałam wyniki że 75% prawidłowe 20% nieprawidłowe i 5% niepostepowe więc jest dobrze. Lekarz mówił że wyniki lepsze niż książkowe także mąż się spisal.
Teraz pytanie jak to u mnie będzie rano jeszcze monitoring miałam oba jajeczka jeszcze nie pękły miały 23 i 21 mm i co jeszcze znalazło się 3 jajeczko 20mm
Mam nadzieję że i mój organizm stanie na wysokości zadania i przyjmie się chociaż jedno

Suuuuuper[emoji173]️ kiedy masz teraz robić betę albo test? Trzeba przyszykować szampana do świętowania :D

Mam zrobić betę 9 sierpnia równo 14dni nawet jak @ przyjdzie.
Lekarz mówi że każdy wynik pożyczek 10 oznacza ciaze.
A że testów ciążowych nie robi. Bo owitrell co wczoraj miałam podnosi poziom hormonów do ok 5-7 więc testy nawet jutro wyjdą dodatnie

Suuuuuper[emoji173]️ kiedy masz teraz robić betę albo test? Trzeba przyszykować szampana do świętowania :D
Ooo to super wiadomość [emoji6] teraz tylko czekać na pęknięcie [emoji110]
A na ten monitoring to się idzie tak po prostu na wizytę, ustala, że będzie monitoring, czy trzeba się jakoś wcześniej zapisywać i ustalać to z lekarzem?

Mamusia kochana, ja bym padła na zawał jakbym usłyszała telefon w nocy [emoji16]
Przy zapisie informuje, że to tylko monitoringu wtedy mnie wciskają w dany dzień, kiedy potrzebuje. W sumie to jak normalna wizyta ale jakbym nie powiedziała o co chodzi to zawsze brak terminów:)

No to teraz zero stresu i odpoczynek . Napewno się uda i której jajeczko zafasolkuje . Czekamy teraz na Twoja dodatnia bete . Musi się udać [emoji8]

Mam zrobić betę 9 sierpnia równo 14dni nawet jak @ przyjdzie.
Lekarz mówi że każdy wynik pożyczek 10 oznacza ciaze.
A że testów ciążowych nie robi. Bo owitrell co wczoraj miałam podnosi poziom hormonów do ok 5-7 więc testy nawet jutro wyjdą dodatnie
Woow 3 jajeczka, zazdroszczę!!! [emoji173] teraz tylko zrelaksować się i cierpliwie czekać:)

Wszystkie masz z jednego jajnika? U mnie jest w prawym jajniku, ale dzisiaj doktor coś jeszcze zobaczył w lewym, ale nic nie mówił:p

Paola, w sumie niewiem ja robiłam kilka dni żeby zobaczyć że czy będzie spadek i nie było to się wściekła i przestałam robić, aczkolwiek było mi "mokro" więc może owu była, ale monitoringu czy vis nie mam.

Ja dziś bez leków już walczę [emoji16]

reklama
Rezerwa jajnikowa . Warto zrobić jeśli jesteś po 30. Ja robiłam dwa razy i dwa różne wyniki mam . Pozwala ocenić ile masz czasu na starania . U mnie był to koszt 100 zł wiec robiłam to badanie

28 lat mam i u mnie ok 160zl, wiec na razie może sobie daruję. Może zlecą mi w tej poradni, ale do stycznia sobie daruję w takim razie

Do góry