reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Czekam razem z Tobą na owulacje w takim razie, tylko ja dziś 19 dzień cyklu.. ja tez już głupieje i tez wszystko mnie boli. Robiłaś testy owu w poprzednich cyklach czy pierwszy raz kontrolujesz?
Robiłam jakieś pół roku temu przez dwa cykle i test najmocniejszy wyszedł mi taki jak wczoraj. Wtedy się nie udało. Teraz biorę dodatkowo olej z wiesiołka i Niepokalanek. Jakas nadzieja jest.
A ty robiłaś wcześniej czy pierwszy cykl?

reklama
A to w którym Tc jesteś ze juz w pracy powiedziałaś? Bo też się zastanowiam kiedy się powinno powiedzieć
Ja dziś myślałam że zdechne

Ja rozmawiałam z szefową wszystko ułożyło się super. Więc na l4 pójdę nie od teraz a od 1 sierpnia. Poczekam aż kogoś znajdą no chyba że gin mi zabroni ale ja chce chodzić do pracy. Zmęczona jestem ale w domu siedzieć nie chce.

Z lekarzem niestety nie rozmawiałam, dlatego moja wiedza opiera się tylko i wyłącznie na internetowych artykułach[emoji85]
I nie mogę znaleźć informacji czy przy zagnieżdżaniu - poza krwią (ja nie miałam jej ani razu) - jest jakiś śluz i jeśli tak, to jaki.
Boże, gdybym ja tyle czasu poświęcała na naukę, ile poświęcam na czytanie o początkach ciąży, to bym miała zaliczone już 2 semestry do przodu[emoji23]
Mam podobnie zamiast uczyć się na egzamin który mam za 2 tygodnie czytam o ciązach hihi.

No właśnie tego się boje.
I myślę czy może nic nie mówić i potem wyskoczyć że poprostu jest już.
Itak raczej od samego początku będzie koniecznością zwolnienie. Mam tylko pół etatu ale to nie problem. Siedzę w pracy po 10-12 g dziennie oprucz wekendow. Mam temperaturę średnio ok 40 stopni bo pracuje też na kuchni i jako kolnerka barmanka. Jest co robić nosić dźwigać niestety.
Średnio w samej pracy robię ok 15km.
Także to się chyba raczej wyklucza praca woim przypadku
Ja bym nic nie mówiła. Tak na dobra sprawę nie wiesz, kiedy zajdziesz w ciąże i później ciagle znosić pytania „czy to już?” „Jakos dziwnie się zachowujesz, chcesz nam coś powiedzieć?” bedzie ciężko wg mnie

No to w takiej sytuacji zachowaj to dla siebie. Ona nie może Ci narzucić, że najpierw ona, a Ty może za dwa lata, jak ona do pracy wróci. Nie martw się na zapas, najwyżej powiesz, że tak wyszło o tyle.
Tylko że problem w tym że ona cały czas mówi że jaam na nią poczekać że ona pierwsza :(

Robiłam jakieś pół roku temu przez dwa cykle i test najmocniejszy wyszedł mi taki jak wczoraj. Wtedy się nie udało. Teraz biorę dodatkowo olej z wiesiołka i Niepokalanek. Jakas nadzieja jest.
A ty robiłaś wcześniej czy pierwszy cykl?

Ja robie już trzeci lub czwarty cykl.. zawsze koło tego 14 dnia cyklu wychodził pozytywny test, z drugą mocną, grubą kreską. Cykle mam 28 dni zazwyczaj..boje się, że w tym cyklu w ogóle już nie będzie owu, mam ochotę wyrzucić wszystkie te testy i nie sprawdzać ale jednak ciekawość wygrywa.. kolejny miesiąc się nie udaje, mimo, że w poprzednich owulacja była według testów. Jeśli się okaże, że w tym cyklu nie ma owu to już tracę nadzieje całkowicie, poddaje się. Jak u Ciebie z długością cyklu?

Zrobię jeszcze jutro. Ale na żywo ten test z 16dc wygląda lepiej tzn ta kreska testowa jest praktycznie identyczna jak kontrolna. Dobra zobaczymy dziś zmolestuje męża ;) i jutro jeszcze też ;)
Przy naszych problemach to powiem Wam dziewczyny, że testy owulacyjne nie są miarodajne. Sam lekarz mi tak powiedział. Przy ostatnim cyklu, który był monitorowany test owulacyjny nie wyszedł w ogóle. W tym cyklu owulacja miała być w poniedziałek, jednak tak cos myślałam, że będzie wcześniej i wypadła w niedzielę. Także na spokojnie. Czerpcie jednak trochę przyjemności z przytulasow ❤

No właśnie tego się boje.
I myślę czy może nic nie mówić i potem wyskoczyć że poprostu jest już.
Itak raczej od samego początku będzie koniecznością zwolnienie. Mam tylko pół etatu ale to nie problem. Siedzę w pracy po 10-12 g dziennie oprucz wekendow. Mam temperaturę średnio ok 40 stopni bo pracuje też na kuchni i jako kolnerka barmanka. Jest co robić nosić dźwigać niestety.
Średnio w samej pracy robię ok 15km.
Także to się chyba raczej wyklucza praca woim przypadku

Tzn ja jestem ogólnie zdania, ze do starań nie ma co się na początku przyznawać, nikomu nie musimy sie tłumaczyć, a wiadomo, jak to ze staraniami bywa.
A jak już się dowiesz o ciąży, to szczególnie w takiej pracy, masz absolutne prawo do zwolnienia.

Ja robie już trzeci lub czwarty cykl.. zawsze koło tego 14 dnia cyklu wychodził pozytywny test, z drugą mocną, grubą kreską. Cykle mam 28 dni zazwyczaj..boje się, że w tym cyklu w ogóle już nie będzie owu, mam ochotę wyrzucić wszystkie te testy i nie sprawdzać ale jednak ciekawość wygrywa.. kolejny miesiąc się nie udaje, mimo, że w poprzednich owulacja była według testów. Jeśli się okaże, że w tym cyklu nie ma owu to już tracę nadzieje całkowicie, poddaje się. Jak u Ciebie z długością cyklu?
Testy owu nie pokazują że jest owu tylko test owu pokazuje skok LH A czy faktycznie pęcherzyk graafa pękł i uwolnił komórkę jajowa to tylko na USG będzie widoczne ewentualnie jeszcze można dojrzeć to na temp ale temp trzeba mierzyć cały cykl o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka i w jednym miejscu.

reklama
Plus z upałów to taki, że może trochę tluszczyku się wytopi

Maryed91 jak dla mnie to nic bym nie powiedziała. To jednak szefowa i tym sposobem może próbować wywierać na Tobie presję, że nie powinnaś się starać jeszcze, a to w ogóle nie jest jej sprawa. Z całego serca życzę Ci aby już teraz się udało. My baby to takie głupie jesteśmy bo zaraz się przejmujemy co Ci biedni pracodawcy zrobią jak my pójdziemy na l4 czy macierzyńskie. Jednak nie oszukujmy się, nie na tym powinnyśmy się skupiać:)

Do góry