reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Tak wyglądają moje testy... Bosze niby takie to proste a człowiek głupieje. Bolą mnie dziś jajniki i podbrzusze. Zobacz załącznik 981187
Ja tu nie widzę żadnego testu pozytywnego. Ten przed ostatni ma kreskę testową jaśniejsza niż kontrolna i ten test uznaje się za negatyw A ostatni test ma kreskę testową również jaśniejsza niż kontrolna

reklama
Zrobię jeszcze jutro. Ale na żywo ten test z 16dc wygląda lepiej tzn ta kreska testowa jest praktycznie identyczna jak kontrolna. Dobra zobaczymy dziś zmolestuje męża ;) i jutro jeszcze też ;)

Zrobię jeszcze jutro. Ale na żywo ten test z 16dc wygląda lepiej tzn ta kreska testowa jest praktycznie identyczna jak kontrolna. Dobra zobaczymy dziś zmolestuje męża ;) i jutro jeszcze też ;)
Przytulanki nie zaszkodza A mogą pomóc ale test musi mieć albo dwie takie same kreski lub testową mocniejsza od kontrolnej inaczej test uznaje sie za negatywny.

Jeśli chcesz mieć pewność to warto kupić testy z clearblue digital. One są dokładniejsze i nie trzeba dopatrywać się w kreski czy jest pozytyw czy nie. A na tych testach z clearblue digital pokażą ci puste kółko co oznacza brak dni plodnych i owu migajaca lub jasna buźka oznacza dni płodne A stojąca w miejscu mocniejsza buźka oznacza owulacje. Bardzo prosty wynik do odczytania.

Ale mam zamieszanie w glowie.
Sprawa dość skomplikowana szefowa (koleżanka Ania) od jakiegoś czasu stara się o 2 dziecko. Pierwszego syna mają z in vitro 8 lat już ma. Ostatnio po 3 nieudanych próbach odpuscili. A że mamy mała firmę nie chciałam nikomu w drogę wchodzić z własnymi staraniami. Więc gdy w styczniu oni odpuscili ja zaczęłam walkę o potomka.
Dziś mi Ania powiedziała że robią kolejną próbę w klinice w przyszlm tygodniu znów on vitro.
Matko co to będzie jak obie będziemy z brzuchami.
I czy myślicie że powinnam jej powiedzieć że się staram czy udawać że wszystko jest ok i później wyskoczyć z ciąża jak się uda.
Boże pomocy.

Jeżeli jesteście na luźnych i koleżeńskich relacjach, to myślę, że możesz powiedzieć. Będzie przygotowana na to, że może się zdarzyć, że obie będziecie w ciąży. Jeżeli jej uda się zajść, to nie będzie stresu dla niej, jak nagle Ty jej powiesz o swojej ciąży i Ty również nie będziesz się bała poinformować.
Ale mam zamieszanie w glowie.
Sprawa dość skomplikowana szefowa (koleżanka Ania) od jakiegoś czasu stara się o 2 dziecko. Pierwszego syna mają z in vitro 8 lat już ma. Ostatnio po 3 nieudanych próbach odpuscili. A że mamy mała firmę nie chciałam nikomu w drogę wchodzić z własnymi staraniami. Więc gdy w styczniu oni odpuscili ja zaczęłam walkę o potomka.
Dziś mi Ania powiedziała że robią kolejną próbę w klinice w przyszlm tygodniu znów on vitro.
Matko co to będzie jak obie będziemy z brzuchami.
I czy myślicie że powinnam jej powiedzieć że się staram czy udawać że wszystko jest ok i później wyskoczyć z ciąża jak się uda.
Boże pomocy.

Jeżeli jesteście na luźnych i koleżeńskich relacjach, to myślę, że możesz powiedzieć. Będzie przygotowana na to, że może się zdarzyć, że obie będziecie w ciąży. Jeżeli jej uda się zajść, to nie będzie stresu dla niej, jak nagle Ty jej powiesz o swojej ciąży i Ty również nie będziesz się bała poinformować.
Tylko że problem w tym że ona cały czas mówi że jaam na nią poczekać że ona pierwsza :(

Tylko że problem w tym że ona cały czas mówi że jaam na nią poczekać że ona pierwsza :(

Ja bym nic nie mówiła. Tak na dobra sprawę nie wiesz, kiedy zajdziesz w ciąże i później ciagle znosić pytania „czy to już?” „Jakos dziwnie się zachowujesz, chcesz nam coś powiedzieć?” bedzie ciężko wg mnie

reklama
Do góry