reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Testy owu nie pokazują że jest owu tylko test owu pokazuje skok LH A czy faktycznie pęcherzyk graafa pękł i uwolnił komórkę jajowa to tylko na USG będzie widoczne ewentualnie jeszcze można dojrzeć to na temp ale temp trzeba mierzyć cały cykl o tej samej godzinie zaraz po przebudzeniu bez wstawania z łóżka i w jednym miejscu.

Wiem [emoji4]

reklama
Tzn ja jestem ogólnie zdania, ze do starań nie ma co się na początku przyznawać, nikomu nie musimy sie tłumaczyć, a wiadomo, jak to ze staraniami bywa.
A jak już się dowiesz o ciąży, to szczególnie w takiej pracy, masz absolutne prawo do zwolnienia.

Dokładnie.. mój pracodawca ciągle sobie żartuje, że może któraś poszłaby na L4 ciążowe żeby nie musieć zwalniać ludzi i pyta czy żadna się nie wybiera.. moim zdaniem chore. Co w takiej sytuacji powiedzieć? Że staram się od pół roku i nie wiem kiedy się uda? Też jestem zdania, że nie ma co się przyznawać, bo nie wiadomo kiedy się uda..

Ja bym nie mówiła, u siebie też nic nie powiedziałam, że się staram. To jest każdego indywidualna sprawa, czy się stara o dziecko, czy nie, a pracodawca zatrudniając młode kobiety liczy się z tym, że ta może zajść w ciążę w każdej chwili [emoji6]

Jadę do domu zamknęliśmy szybciej lokal można zwariować z tego goraca. Ludzie też niegłodni w taki upał więc i ruch słaby. Straty nie ma a godzina szybciej w domu.

Ja niedawno dojechałam do domu i pierwsze co to zaserwowałam sobie chłodną kąpiel. O niczym bardziej nie marzyłam[emoji173]️
Oj ja mam taki sam plan. Jadę pociągiem do domku podleje szybko ogródek moje pomidorki i chłodny prysznic.
A potem fikołki (jak mi się nie chce ) ale już mi m pisał że on czeka i będzie spełniał obowiązek małżeński ( aż się boje wykończona po pracy )

Ja mam cykle 29-30 dni. I od dłuższego czasu według moich obliczen i objawów owu mam właśnie tego 16-17dc ale no do tej pory się nie udało zaskoczyć

reklama
Do góry