reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny do @ jeszcze równo tydzień a ja dziś taka nerwowa że bez kija nie podchodź :baffled: do tego non stop coś bym zjadła masakra jakaś zawsze tak miałam na 3 dni przed no ale tydz to już przesada:crazy:

reklama
Dziewczyny, po wizycie jestem mega spokojna już. Cukier o który się martwiłam jest jednak w granicach normy i mogę sobie pozwolić na jakieś słodkości [emoji4][emoji4][emoji4] mały ma już 750g, moja waga nadal jak zaczarowana stoi w miejscu, więc nadal jestem na 0 [emoji16] no i podczas badania lekarz stwierdził, że totalnie nie widzi rysów twarzy podobnych do moich, więc mały na pewno będzie wdany w tatusia [emoji16]

Super wiadomości :D

Super wiadomości :D
No i martwiłam się jeszcze, że może z szyjką coś się dzieje, bo musiałam zrezygnować z przytulasów, bo w trakcie odczuwam bardzo kłujący ból, ale na szczęście szyjka długa i zamknięta, ale niestety lekarz zalecił, żeby się wstrzymać, jak tak się dzieje. No więc jestem już naprawdę spokojna, ale ciężko będzie się jeszcze tyle czasu wstrzymywać [emoji846]

No i martwiłam się jeszcze, że może z szyjką coś się dzieje, bo musiałam zrezygnować z przytulasów, bo w trakcie odczuwam bardzo kłujący ból, ale na szczęście szyjka długa i zamknięta, ale niestety lekarz zalecił, żeby się wstrzymać, jak tak się dzieje. No więc jestem już naprawdę spokojna, ale ciężko będzie się jeszcze tyle czasu wstrzymywać [emoji846]

Dla dobra maleństwa na pewno dacie radę[emoji846] my wstrzymywaliśmy się jakos od końca sierpnia, a rodziłam 21.11. Czas szybko leci[emoji846]

Hej ja wróciłam z pracy i zaczynam naukę a jajnik co jakiś czas tak zakloje że szok ale nie wiem czy ja to czułam wcześniej czy nie, eh ta głowa. Może się czymś pochwalę po 3 latach dziś od ślubu odebrałam album ślubny [emoji177][emoji23]
sketch-1558544425523.jpeg

Dla dobra maleństwa na pewno dacie radę[emoji846] my wstrzymywaliśmy się jakos od końca sierpnia, a rodziłam 21.11. Czas szybko leci[emoji846]
Jasne, że zdrowie malucha najważniejsze, więc na pewno jakoś wytrzymamy [emoji846] mi ogólnie czas teraz bardzo szybko leci, wydaje mi się, że dopiero na zwolnienie szłam, a już prawie pół roku w domu siedzę [emoji16]

Dziewczyny, po wizycie jestem mega spokojna już. Cukier o który się martwiłam jest jednak w granicach normy i mogę sobie pozwolić na jakieś słodkości [emoji4][emoji4][emoji4] mały ma już 750g, moja waga nadal jak zaczarowana stoi w miejscu, więc nadal jestem na 0 [emoji16] no i podczas badania lekarz stwierdził, że totalnie nie widzi rysów twarzy podobnych do moich, więc mały na pewno będzie wdany w tatusia [emoji16]
Ale super wieści! Oby tak dalej [emoji6]
Dziewczyny a jak myślicie? Kiedy najlepiej powiedzieć pracodawcy o ciąży?
Ja to chyba powiem dosyć wcześnie, bo pewnie szybko pójdę na zwolnienie (praca dość stresująca i dojazdy męczące)... Zależy też przede wszystkim od samopoczucia, no i od profilu pracy [emoji6] ale może niech się wypowiedzą doświadczone osoby [emoji16]

Dopiero Was nadrobiłam, cały dzień nie miałam czasu tu zajrzeć [emoji849] Zrobiłam dziś kolejny test owu, kreska blada jak wczoraj. Jestem ciekawa, który kalendarzyk dobrze przepowie [emoji16]

reklama
Siedzę już w domu zmęczona na maksa jutro 4. 30 pobudka ale do 13. Na 16 dzień mamy i taty u syna. Więc może być mnie mało.

Co do toksoplazmozy nie wiem jak i terpretowac wynik ale ja w pierwszej ciąży miałam wynik dodatni tak spanikowalam że dzwoniłam do gina. Powiedział że spokojnie oznacza że kiedyś ja już przeszłam i nie ma powodu do obaw.

Do góry