reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny a jak myślicie? Kiedy najlepiej powiedzieć pracodawcy o ciąży?
Myślę, że im szybciej, tym lepiej. Ja powiedziałam od razu, jak wyszłam od lekarza, ponieważ ze względu na charakter pracy i na to, że straciłam 2 poprzednie ciąże, zdecydowałam się pójść na zwolnienie. Strach duży, bo umowę miałam do końca kwietnia tylko, ostatecznie przedłużyli mi na czas nieokreślony już, a dzisiaj się dowiedziałam, że w pierwszej wersji już była wystawiona dla mnie do podpisu tylko do dnia porodu. Cieszę się, że dowiedziałam się o tym po fakcie, bo bardzo bym się stresowała.

reklama
Siedzę już w domu zmęczona na maksa jutro 4. 30 pobudka ale do 13. Na 16 dzień mamy i taty u syna. Więc może być mnie mało.

Co do toksoplazmozy nie wiem jak i terpretowac wynik ale ja w pierwszej ciąży miałam wynik dodatni tak spanikowalam że dzwoniłam do gina. Powiedział że spokojnie oznacza że kiedyś ja już przeszłam i nie ma powodu do obaw.
Jeżeli jest dodatni ale do jakiejś tam wartości, to właśnie oznacza chorobę przebytą w przeszłości. Aktywny wirus daje wysoki wynik.

Dziewczyny, po wizycie jestem mega spokojna już. Cukier o który się martwiłam jest jednak w granicach normy i mogę sobie pozwolić na jakieś słodkości [emoji4][emoji4][emoji4] mały ma już 750g, moja waga nadal jak zaczarowana stoi w miejscu, więc nadal jestem na 0 [emoji16] no i podczas badania lekarz stwierdził, że totalnie nie widzi rysów twarzy podobnych do moich, więc mały na pewno będzie wdany w tatusia [emoji16]
Super :-) jeju jak pomyślę o takich 750g szczęścia to aż ciepło na sercu :-)

Kochane ja nie mogłam się dospac po nocce, na szczęście mój miał dziś wolne więc leżała ile wlezie. Niedługo znowu na nockę.
U nas co rusz leje, szaro, buro i ponuro nic mi się nie chce.

Kochane ja nie mogłam się dospac po nocce, na szczęście mój miał dziś wolne więc leżała ile wlezie. Niedługo znowu na nockę.
U mnie przeszlo oberwanie chmury przed chwila.. poszlam po zarcie dla kotow i nie padalo.. a wyszlam i poszlo z grubej rury.. nawet majtki mokre a po syna musialam pojechac bo rowerem polecial do kolegi i nie mial jak wrocic.. zziebnieta jestem jak cholerka [emoji23]

U mnie w Gdańsku pogoda dziś typowo wakacyjna, upał jeszcze o 18 był [emoji16]

U mnie w Gdańsku pogoda dziś typowo wakacyjna, upał jeszcze o 18 był [emoji16]
Zazdraszczam [emoji3]
U nas pogoda na typowego "muła, doła, wała" [emoji23]

Ja jeszcze 2 nocki i 4 dni wolne juuuupi [emoji4][emoji16][emoji7]
Mam tyle planów co nadrobię że szok, ciekawe co z tego wyjdzie [emoji33]

Zazdraszczam [emoji3]
U nas pogoda na typowego "muła, doła, wała" [emoji23]

Ja jeszcze 2 nocki i 4 dni wolne juuuupi [emoji4][emoji16][emoji7]
Mam tyle planów co nadrobię że szok, ciekawe co z tego wyjdzie [emoji33]
Oby nie tak jak u mnie [emoji23] tez mialam duzo planow a nie zrobilam nic [emoji23][emoji23]

reklama
Dziewczyny, po wizycie jestem mega spokojna już. Cukier o który się martwiłam jest jednak w granicach normy i mogę sobie pozwolić na jakieś słodkości [emoji4][emoji4][emoji4] mały ma już 750g, moja waga nadal jak zaczarowana stoi w miejscu, więc nadal jestem na 0 [emoji16] no i podczas badania lekarz stwierdził, że totalnie nie widzi rysów twarzy podobnych do moich, więc mały na pewno będzie wdany w tatusia [emoji16]
To świetnie :)

Do góry