reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Myślę, że im szybciej, tym lepiej. Ja powiedziałam od razu, jak wyszłam od lekarza, ponieważ ze względu na charakter pracy i na to, że straciłam 2 poprzednie ciąże, zdecydowałam się pójść na zwolnienie. Strach duży, bo umowę miałam do końca kwietnia tylko, ostatecznie przedłużyli mi na czas nieokreślony już, a dzisiaj się dowiedziałam, że w pierwszej wersji już była wystawiona dla mnie do podpisu tylko do dnia porodu. Cieszę się, że dowiedziałam się o tym po fakcie, bo bardzo bym się stresowała.
Ja is miałam pierwsza wizytę i jestem w 7 tyg. i waham się czy powiedzieć juz czy po następnej wyłożyć ie czyli 19 czerwca. W planach miałam pracować do końca czerwca...

reklama
Zazdraszczam [emoji3]
U nas pogoda na typowego "muła, doła, wała" [emoji23]

Ja jeszcze 2 nocki i 4 dni wolne juuuupi [emoji4][emoji16][emoji7]
Mam tyle planów co nadrobię że szok, ciekawe co z tego wyjdzie [emoji33]
Ja nie jestem upałolubna, trochę połaziłam po mieście i dyszałam jak parowóz [emoji23]

Misia to bardzo możliwe hihi. Szczególnie jak pogoda się nie zmieni bo mnie zniechęca do wszystkiego.
Hahah ja jutro tez nic nie porobie bo rano jade do gminy zlozyc karty kolonijne w MOPSie (moje dzieci co roku jezdza na zimowe i letnie kolonie bez placenia za to ani zlotowki).. potem do dermatologa.. a potem juz do kolezanki i jej malenkiej coreczki :) wiec dzien zleci [emoji23]

Ja is miałam pierwsza wizytę i jestem w 7 tyg. i waham się czy powiedzieć juz czy po następnej wyłożyć ie czyli 19 czerwca. W planach miałam pracować do końca czerwca...
Jeżeli masz pracę lekką i taką, która nie zagraża ciąży, to możesz powiedzieć później. Jeżeli natomiast jest wymagająca, to powiedz od razu, bo muszą wtedy odpowiednio dostosować zadania, warunki pracy i przede wszystkim godziny.

Jeżeli masz pracę lekką i taką, która nie zagraża ciąży, to możesz powiedzieć później. Jeżeli natomiast jest wymagająca, to powiedz od razu, bo muszą wtedy odpowiednio dostosować zadania, warunki pracy i przede wszystkim godziny.
Praca biurowa wiec fizycznie lekka ale za to bardzo mocno stresująca

Ja nie jestem upałolubna, trochę połaziłam po mieście i dyszałam jak parowóz [emoji23]
Ja też nie, upały mnie mecz ( za dzieciaka bardziej lubiłam) tylko tyle że jak świeci słońce to chce mi się chcieć [emoji16]

Kojarzy mi się różnica z radości że świeci słońce :
15 lat - ale super pójdę na basen
25 lat - ale fajnie ubiore super mini kiecke
35 lat- ale super pranko będzie szybko schlo [emoji16]

reklama
Do góry