reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczynyyyyyyy.. jakiego mam leniucha dzis to glowa mala.. tyle planowalam zrobic a nie zrobilam nic.. no ok.. zlozylam pranie.. ale do szafy juz mi za daleko [emoji23]
Czuje sie nijak.. nic nie boli, nic nie swedzi, nic nie cieknie.. jedno wielkie nic.. az zrobilam 1 test o czulosc 10.. i tez nic.. ale sie spodziewalam bo przeciez do @ jeszcze czas [emoji23][emoji23]
Nie mam motywacji zeby za cokolwiek sie zabrac w domu [emoji23]
Ale.. jutro jade do takiej przeuroczej 1.5miesiecznej Joasi zrobic jej troszke zdjęc [emoji7] juz sie nie moge doczekac kiedy polulam [emoji7] a ze ona wczesniak to na 1.5 miesiaca jest malenka taka.. drobniutka.. ajjj.. nie oddam jej mamie spowrotem [emoji23]

reklama
No i z tego nic nie robienia udalo mi sie umowic na konsultacje protetyczną (jestem pozbawiona gornej prawej dwojki).. juz sie boje.. co mi powiedzą o kosztach uzupełnienia tego braku.. ;P ale co tam.. od 2 miesiecy probowalam sie umowic i ciagle cos nie tak z terminami.. wiec ciesze sie jak dziecko ze wreszcie sie udalo :)

No i z tego nic nie robienia udalo mi sie umowic na konsultacje protetyczną (jestem pozbawiona gornej prawej dwojki).. juz sie boje.. co mi powiedzą o kosztach uzupełnienia tego braku.. ;P ale co tam.. od 2 miesiecy probowalam sie umowic i ciagle cos nie tak z terminami.. wiec ciesze sie jak dziecko ze wreszcie sie udalo :)

Ja po lewej stronie na dole nie mam już ósemki i siódemki, szóstka prędzej czy później tez będzie wyrwana (wszystko przez źle zrobioną ósemkę, takie domino poszło). Tez już powoli rozglądam się za cenami implantów

Ja po lewej stronie na dole nie mam już ósemki i siódemki, szóstka prędzej czy później tez będzie wyrwana (wszystko przez źle zrobioną ósemkę, takie domino poszło). Tez już powoli rozglądam się za cenami implantów
Mnie tylko brak tej dwojki boli.. bo ani sie usmiechnac ani nic.. wiec bardzo mi zalezy zeby ją zrobic.. implanty nie na moją kieszen.. pewnie pojde w kierunku mostu bo to najtansze jesli chodzi o wyplenienie stałe..

Mnie tylko brak tej dwojki boli.. bo ani sie usmiechnac ani nic.. wiec bardzo mi zalezy zeby ją zrobic.. implanty nie na moją kieszen.. pewnie pojde w kierunku mostu bo to najtansze jesli chodzi o wyplenienie stałe..

Faktycznie coś słyszałam o takim rozwiązaniu, ale obawiam się, ze u mnie to nie przejdzie, bo to koniec szczęki itd :/ ale pogadam z dentystą na ten temat.
A wiesz jak taki most się robi? Bo mnie w implancie najbardziej przeraża to wwiercanie się w szczękę[emoji27]

Faktycznie coś słyszałam o takim rozwiązaniu, ale obawiam się, ze u mnie to nie przejdzie, bo to koniec szczęki itd :/ ale pogadam z dentystą na ten temat.
A wiesz jak taki most się robi? Bo mnie w implancie najbardziej przeraża to wwiercanie się w szczękę[emoji27]
Most np na dwojke to pilują w stozek dwa sasiadujace zeby czy w tym przypadku 1 i 3.. i na to przykleja sie takim "cementem" korony na te 3 ząbki polaczone ze sobą.. czyli 1 i 3 trzymaja sobie dwojke :)

Tak bardzo cieszyłam się, ze utrwalam się szybciej. Radość trwała do momentu wejścia do samochodu[emoji26]
Zobacz załącznik 976005

Załączniki

• IMG_2352.JPG
    IMG_2352.JPG
    271,2 KB · Wyświetleń: 103
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry