reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Powodzonka!

Ja to jeszcze 4h w pracy.. brzuch mnie ćmi jak bym miala zaraz okres dostac.. czuje sie zmeczona tym bólem i chetnie bym sie polozyla do lozka.. a do 16 musze wytrwac tutaj.. jakos bez nastroju.. ehh.. dobrze ze potem 2 dni wolne..
Misia nie ma co się dziwić, że nastroju nie masz.. Ale głowa do góry, wszystko się jeszcze ułoży [emoji6] póki co ciesz się wolnym. A objawy mogą wskazywać wszystko, może jeszcze nie wszystko stracone, tylko po prostu gorszy dzień i optymizmu brak... Ja cały czas wierzę, że Ci się udało [emoji6]

reklama
Misia nie ma co się dziwić, że nastroju nie masz.. Ale głowa do góry, wszystko się jeszcze ułoży [emoji6] póki co ciesz się wolnym. A objawy mogą wskazywać wszystko, może jeszcze nie wszystko stracone, tylko po prostu gorszy dzień i optymizmu brak... Ja cały czas wierzę, że Ci się udało [emoji6]
Na to wolne na razie czekam.. 3h w pracy jeszcze [emoji23]

A czemu kawki już nie pijesz?
Glownie ze wzgledu na tarczyce. Bo ja pijalam tylko tzw. fusiare, nie uznawalam kaw rozpuszczalnych chyba ze jakies smakowe raz na x czasu.
Moj organizm kiepsko reaguje na dawki leku, mam ogromne problemy z przyswajaniem i konwersja tyroksyny. A niestety kawa, a juz na pewno w sporych ilosciach (bo przeciez non stop jestem zmeczona wiec co robie? Robie sobie kawe) byla dla mnie nie wskazana. Plus wyplukiwanie wit i mineraly niestety.
Probowalam pic jedna dziennie, bo tyle niby mozna ale sie tylko wkurzalam bo uwielbialam kawe z rana. A przy lekach nie moge. Najwczesniej 3h po leku. A zbozowa nie zdala egzaminu... Wiec jestem kawowo czysta :D

Od wieki wiekow koper pilo sie na wzdecia, na wspomaganie laktacji, podawalo dzieciaczkom gdy mialy problemy z brzuszkiem... a teraz tez slysze ze nagle szkodliwy... ale herbaty z cytryna tez nie wolno juz pic bo szkodzi :D
Właściwości ma dużo, bardzo dobrze też obniża cukier we krwi, ale mnie jednak przeraża to, że powoduje duży wzrost produkcji estrogenu i przez to znalazł się na liście roślin niebezpiecznych. Mimo znanych wszystkim zalet, to znając tą szkodliwą stronę chyba nie odważyłabym się pić w ciąży, w trakcie karmienia lub podawać dziecku.

Super to jak z datą ważności będzie ok i będziesz miała to daj znać to odkupie.
Mam chyba jedno opakowanie clo w domu, ale muszę pojechać do siebie do mieszkania i zobaczyć czy na pewno je mam i jak z datą ważności. Myślę, że do końca tygodnia tam podjadę bo i tak trzeba kwiaty podlać, to dam Ci znać

Wydaje mi się, że skoro okres pojawia się co miesiąc, to jest również szansa, że masz regularną owulację i tym samym szansa na ciążę. Konowałowi się po prostu nie chciało i tyle. Trzymam kciuki, żebyś teraz znalazła jakiegoś bardziej ludzkiego lekarza
W bardzo wielu przypadkach u kobiet z niedoczynnoscia i hashi nawet przy idealnie regularnych cyklach okazuja sie byc one bezowulacyjne... Warto to sprawdzic. U mnie rzadko w ktorym cyklu jest owu.

U mnie zero bólów, 7 dni dostało do @ ale jakoś z dnia na dzień coraz mniej to odczuwam, emocje opadają
No ja to troche zbolała.. w sumie jesli.mam dostac @ to sroda/czwartek powinnam juz plamic.. w poprzednim cyklu plamilam juz 7 dni przed @ wiec juz co chwile biegam.do lazienki i sprawdzam bo brzuch meczy okrutnie i straszy.. :-/

Jeżeli chodzi o hormony to mam ok. Jedynie to muszę jeszcze obniżyć TSH z 2.1 na 1.0 mam brać dawkę n150
TSH 2.1 piekny wynik! W ogole dla kobiet planujacych ciaze wynik pomiedzy 1.0 a 2.5 jest super. Marze o takim wyniku jak Twoj i cicho Ci teraz zazdroszcze :D a jakie masz anty przy Hashi?

reklama
Do góry