reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Powodzonka!

Ja to jeszcze 4h w pracy.. brzuch mnie ćmi jak bym miala zaraz okres dostac.. czuje sie zmeczona tym bólem i chetnie bym sie polozyla do lozka.. a do 16 musze wytrwac tutaj.. jakos bez nastroju.. ehh.. dobrze ze potem 2 dni wolne..
Misia nie ma co się dziwić, że nastroju nie masz.. Ale głowa do góry, wszystko się jeszcze ułoży [emoji6] póki co ciesz się wolnym. A objawy mogą wskazywać wszystko, może jeszcze nie wszystko stracone, tylko po prostu gorszy dzień i optymizmu brak... Ja cały czas wierzę, że Ci się udało [emoji6]

reklama
Misia nie ma co się dziwić, że nastroju nie masz.. Ale głowa do góry, wszystko się jeszcze ułoży [emoji6] póki co ciesz się wolnym. A objawy mogą wskazywać wszystko, może jeszcze nie wszystko stracone, tylko po prostu gorszy dzień i optymizmu brak... Ja cały czas wierzę, że Ci się udało [emoji6]
Na to wolne na razie czekam.. 3h w pracy jeszcze [emoji23]

A czemu kawki już nie pijesz?
Glownie ze wzgledu na tarczyce. Bo ja pijalam tylko tzw. fusiare, nie uznawalam kaw rozpuszczalnych chyba ze jakies smakowe raz na x czasu.
Moj organizm kiepsko reaguje na dawki leku, mam ogromne problemy z przyswajaniem i konwersja tyroksyny. A niestety kawa, a juz na pewno w sporych ilosciach (bo przeciez non stop jestem zmeczona wiec co robie? Robie sobie kawe) byla dla mnie nie wskazana. Plus wyplukiwanie wit i mineraly niestety.
Probowalam pic jedna dziennie, bo tyle niby mozna ale sie tylko wkurzalam bo uwielbialam kawe z rana. A przy lekach nie moge. Najwczesniej 3h po leku. A zbozowa nie zdala egzaminu... Wiec jestem kawowo czysta :D

Od wieki wiekow koper pilo sie na wzdecia, na wspomaganie laktacji, podawalo dzieciaczkom gdy mialy problemy z brzuszkiem... a teraz tez slysze ze nagle szkodliwy... ale herbaty z cytryna tez nie wolno juz pic bo szkodzi :D
Właściwości ma dużo, bardzo dobrze też obniża cukier we krwi, ale mnie jednak przeraża to, że powoduje duży wzrost produkcji estrogenu i przez to znalazł się na liście roślin niebezpiecznych. Mimo znanych wszystkim zalet, to znając tą szkodliwą stronę chyba nie odważyłabym się pić w ciąży, w trakcie karmienia lub podawać dziecku.

Super to jak z datą ważności będzie ok i będziesz miała to daj znać to odkupie.
Mam chyba jedno opakowanie clo w domu, ale muszę pojechać do siebie do mieszkania i zobaczyć czy na pewno je mam i jak z datą ważności. Myślę, że do końca tygodnia tam podjadę bo i tak trzeba kwiaty podlać, to dam Ci znać

Wydaje mi się, że skoro okres pojawia się co miesiąc, to jest również szansa, że masz regularną owulację i tym samym szansa na ciążę. Konowałowi się po prostu nie chciało i tyle. Trzymam kciuki, żebyś teraz znalazła jakiegoś bardziej ludzkiego lekarza
W bardzo wielu przypadkach u kobiet z niedoczynnoscia i hashi nawet przy idealnie regularnych cyklach okazuja sie byc one bezowulacyjne... Warto to sprawdzic. U mnie rzadko w ktorym cyklu jest owu.

U mnie zero bólów, 7 dni dostało do @ ale jakoś z dnia na dzień coraz mniej to odczuwam, emocje opadają
No ja to troche zbolała.. w sumie jesli.mam dostac @ to sroda/czwartek powinnam juz plamic.. w poprzednim cyklu plamilam juz 7 dni przed @ wiec juz co chwile biegam.do lazienki i sprawdzam bo brzuch meczy okrutnie i straszy.. :-/

Jeżeli chodzi o hormony to mam ok. Jedynie to muszę jeszcze obniżyć TSH z 2.1 na 1.0 mam brać dawkę n150
TSH 2.1 piekny wynik! W ogole dla kobiet planujacych ciaze wynik pomiedzy 1.0 a 2.5 jest super. Marze o takim wyniku jak Twoj i cicho Ci teraz zazdroszcze :D a jakie masz anty przy Hashi?

reklama
Do góry