reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja mam hashimoto niedoczynność padaczke hirsutyzm otyłość i ta niby cukrzyca. Okres pojawia się miesiąc w miesiąc czasami kilka dni się spóźni. Ale nigdy nie miałam że w danym miesiącu nie miałam okresu. Zawsze przyszedł. Muszę poszukać takiego gin który faktycznie się mną zajmie i mimo wagi spróbuję mi pomóc.

Wydaje mi się, że skoro okres pojawia się co miesiąc, to jest również szansa, że masz regularną owulację i tym samym szansa na ciążę. Konowałowi się po prostu nie chciało i tyle. Trzymam kciuki, żebyś teraz znalazła jakiegoś bardziej ludzkiego lekarza

reklama
Młoda nie przejmuj się, takie podejście lekarza wskazuje na to, że nie chce mu się nawet pomyśleć nad rozwiązaniem problemu. Waga ok, może utrudniać, ale nie wierzę, że to tylko tego wina. Tak jak dziewczyny piszą, jest dużo kobiet, które nie mają wagi idealnej, a dzieci rodzą. A on po prostu poszedł na łatwiznę.
Musisz znaleźć lekarza, który podejdzie do sprawy poważnie i Cię poprowadzi do celu [emoji6] glowa do góry i działamy

Wydaje mi się, że skoro okres pojawia się co miesiąc, to jest również szansa, że masz regularną owulację i tym samym szansa na ciążę. Konowałowi się po prostu nie chciało i tyle. Trzymam kciuki, żebyś teraz znalazła jakiegoś bardziej ludzkiego lekarza
Ja mam okres co miesiąc ale owu brak 3mc monitoringu. Teraz jestem pierwszy cykl ma clo i zobaczymy w poniedziałek

A co do mojej "wizyty w szpitalu"... Wczoraj mówili że robią obciążenie glukozą, ale mają mase pracy i mam przyjść dziś. Przyszłam, ktoś mnie zapytał o test oggt, powiedziałam jak było i że aktualnie na diecie jest lepiej. Zawołano mnie znowu i info, że oni obciążenia glukozą nie robią i mogę spadać do domu, a jak chcę to o 12 ściągną lekarkę i ona mi wszystko wytłumaczy. Więc za chwilę zbiera się ponownie do szpitala po grupę krwi której zapomniałam z tego wszystkiego zabrać no i wysłuchać co mi pani doktor powie. Więcej tam nie pojadę, choćbym miała rodzić w windzie w galerii handlowej. Mam normalnie focha na takie traktowanie ludzi:/

O mamo, no tak, bo nie masz co robić, tylko latać sobie w tę i we w tę[emoji85]

Mam nadzieję że testu owu teraz coś będę pokazywać i mierzenie temp też coś mi pomoże. Teraz o clo mogę pomarzyć. Ale na wszelki wypadek zrobimy badania mężowi i zobaczymy w jakim stanie jest jego nasienie i robaczki.

Bezedura, owu może nie być z kilku różnych przyczyn, stres, hormony, waga też może wpływać, ale prędzej na hormony niż samą owu. I piszę to jako gruba od zawsze. Poszedł na łatwiznę i tyle
Jeżeli chodzi o hormony to mam ok. Jedynie to muszę jeszcze obniżyć TSH z 2.1 na 1.0 mam brać dawkę n150

Ja mam okres co miesiąc ale owu brak 3mc monitoringu. Teraz jestem pierwszy cykl ma clo i zobaczymy w poniedziałek

Ja zrozumiałam, że @młoda1994 nie miała monitoringu, więc nie wie, czy ma owulację.
Ale tak jak niżej jest wspomnianej to oczywiście, ze nie tylko waga może blokować owulację i lekarza obowiązkiem jest sprawdzić tego przyczynę. Naprawdę masakra

Ja zrozumiałam, że @młoda1994 nie miała monitoringu, więc nie wie, czy ma owulację.
Ale tak jak niżej jest wspomnianej to oczywiście, ze nie tylko waga może blokować owulację i lekarza obowiązkiem jest sprawdzić tego przyczynę. Naprawdę masakra
Dobrze zrozumiałaś. Nie miałam sprawdzonej owu na monitoringu. Ponad rok temu testy owu też mi nie pokazywały PIK LH od czerwca zaczynam znowu testy mierzenie temp agnus castus mój mąż bierze witaminy już od kilku dni. Będę umawiać termin na badanie nasienia dla męża i zrobię szczegółowe żeby mieć pewność że mąż jest zdrowy A ja muszę mieć tylko TSH obniżyć z 2.1 na 1.0 A resztę hormonów mam ok. Jeszcze czekam na wyniki od Endo bo chce zobaczyć wyniki cukrów.

reklama
O ile wiem, to w ciąży po godzinie poniżej 180 a po dwóch poniżej 153, więc w sumie chyba ok, ale lekarzem nie jestem. Zresztą czasem mam wrażenie że co lekarz to inne ma widełki, choć powinny być wszędzie takie same
Ok, dziękuję [emoji846] no to zobaczymy, co jutro mi powie. Ja już spanikowałam i na wszelki wypadek wykluczyłam cukier z jedzenia.

Do góry