reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A ja już podjęłam decyzję dziewczyny ze jeśli będzie wszystko okej to od początku października idę na zwolnienie.
Jakos będą musieli dać radę beze mnie i trudno. Muszę zadbać o mieszkanie, o siebie i o dziecko przede wszystkim.
Zająć się sprzedażą samochodu i remont skończyć bo mi czasu zabraknie.
I się cieszę że tyle odpocznę :)
W końcu dobra decyzja [emoji106] nie będziesz się przemęczać i ze spokojem poczekasz na dzidziusia [emoji4]

reklama
Hejka dziewczyny :) my właśnie zaczynamy 10 tc [emoji3590]
We wtorek się widzę z maluszkiem na wizycie.
Pogoda u nas koszmarna i przeziębienie mnie bierze chyba, byłam wczoraj u endokrynologa wszystko jest super wyniki badań idealne moja endo powiedziała że świetnie zrobiliśmy nie czekając ze staraniami 3 miesiące jesli nie miałam mechanicznie rozwieranej szyjki.
Wierze ze teraz wszystko się uda. Zobacz załącznik 1024548

Także Helenka rośnie zdrowa na 100% wierzę w to [emoji3590]
U mnie wszyscy twierdzą że to będzie chłopiec ale ja czuję że dziewczyna haha

Według tej apki jest między nami tylko 3 dni różnicy [emoji3]
IMG_0817.JPG

Jak narazie zapowiadają się same dziewczynki [emoji23][emoji23][emoji23] ja tez czuje, że będzie dziewczynka bo wyglądam tragicznie [emoji20][emoji20][emoji20]

No właśnie ta nowa dziewczyna jest wkurzona ha ha ha też by mnie to denerwowalo jakby mnie porownywali. Jednak byłam z nimi 3 lata. Przyzwyczaili się do mnie to raz a po dwa ja do nich wychodziłam i zawsze znimi rozmawiałam. Starałam się być zawsze uśmiechnięta. Dziewczyny mówią że się rodzice dopytuja jak się czuje. To miłe takie.
To świadczy tylko i wyłącznie o tym jak dobra robotę wykonałas:)

A ja już po wizycie u dentysty. Znowu tak się denerwowalam ale nie było źle. Teraz siedzi na fotelu mój m i denerwuje się bardziej niż on sam

Według tej apki jest między nami tylko 3 dni różnicy [emoji3]Zobacz załącznik 1024679

Jak narazie zapowiadają się same dziewczynki [emoji23][emoji23][emoji23] ja tez czuje, że będzie dziewczynka bo wyglądam tragicznie [emoji20][emoji20][emoji20]
Ja mam dziewczynkę ale cera po pierwszym trymestrze mi się poprawiła. Ja ogólnie z tych co żadnego trądziku nie mają. Na początku ciąży miałam a teraz już w normie. Z synem też nic nie miałam.
Który Ty już masz tydzień? [emoji6]
24+3 tc

Wróciliśmy [emoji4] udało się Kruszyny nie wysypać z wózka po drodze [emoji23] okazało się, że jeżdżenie komunikacją wcale nie jest takie trudne z wózkiem. Nie mam prawka ani auta, więc muszę przywyknąć do takich podróży. Byliśmy w przychodni preluksacyjnej zawieźć skierowanie na usg bioderek, w drugiej przychodni u położnej po zaświadczenie do becikowego (mąż ma beznadzieją umowę i najniższą krajową na tej umowie, a reszta "do ręki" i dzięki temu się łapiemy jeszcze na ten próg) i u mnie w pracy jeszcze, bo jako pracownik jestem recenzentką nowości Rossmanna i miałam nowy produkt do testowania do odbioru. Przy okazji po drodze kupiłam jeszcze nawilżacz powietrza. Mały całą drogę spał, dopiero pod blokiem mi się przebudzil [emoji4]

Wróciliśmy [emoji4] udało się Kruszyny nie wysypać z wózka po drodze [emoji23] okazało się, że jeżdżenie komunikacją wcale nie jest takie trudne z wózkiem. Nie mam prawka ani auta, więc muszę przywyknąć do takich podróży. Byliśmy w przychodni preluksacyjnej zawieźć skierowanie na usg bioderek, w drugiej przychodni u położnej po zaświadczenie do becikowego (mąż ma beznadzieją umowę i najniższą krajową na tej umowie, a reszta "do ręki" i dzięki temu się łapiemy jeszcze na ten próg) i u mnie w pracy jeszcze, bo jako pracownik jestem recenzentką nowości Rossmanna i miałam nowy produkt do testowania do odbioru. Przy okazji po drodze kupiłam jeszcze nawilżacz powietrza. Mały całą drogę spał, dopiero pod blokiem mi się przebudzil [emoji4]
A co to za skierowanie do becikowego ja też będę składać. Ale z synem nic nie składałam. Wypelnialismy coś i dostaliśmy. Nie kojarzę żebyśmy coś składali.

reklama
A co to za skierowanie do becikowego ja też będę składać. Ale z synem nic nie składałam. Wypelnialismy coś i dostaliśmy. Nie kojarzę żebyśmy coś składali.
Zaświadczenie, że byłam pod opieką lekarską przed 10 tygodniem ciąży. Bez tego się teraz nie dostaje. To ma być chyba motywacja, żeby kobiety nie lekceważyły wizyt i badań w ciąży.

Do góry