reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Też chodzę ciągle wkurzona, będzie dziewczynka jak nic [emoji3059] haha
A kiedy Ci lekarz powiedział jaka płeć? Na prenatalnych już coś przypuszczał? [emoji6]
Na prenatal ych przeczuwal, w 17tc potwierdził na 98% a jak byłam w 20 tc to już na 1000 procent powiedział że dziewczyna. W pierwszej ciąży powiedział mi dopiero w 21tc. Bo z synem też on mi ciąże prowadził.
Ufff dotarłam właśnie do domu od rana.. byłam u fryzjera a później pojechaliśmy na obiad [emoji6] @paola425 czuje się dobrze, tylko mam lenia cały czas bez zmian [emoji23] trochę zmierzła jestem ostatnio jakoś bardziej [emoji39] a wy jak się macie?[emoji8]
@nikolka1203 w poniedziałek mam wizytę [emoji4] a ty?[emoji6]
@MartaSx mam nadzieje, że u mnie będzie tak samo i po pierwszym trymestrze to minie.. wstyd z domu wyjść, nigdy nie miałam problemu z trądzikiem.. a teraz cerę mam okropna, nie dość ze pryszcz na pryszczu to jeszcze sucha i bez wyrazu [emoji20] do tego na dekolcie i ramionach nawet mnie wysypało [emoji20] już mam tego dość, nic nie pomaga [emoji20]

Tak w ogole dziewczyny zorientowałam się, że u lekarza do l4 muszę podać adres zamieszkania a nie zameldowania No nie? Siedzę sobie na l4 a i tak jeśli mnie skontrolują to pod innym adresem, świetnie [emoji106][emoji23]
Ha ha ha no raczej zamieszkania [emoji23][emoji23][emoji23] ale spoko tak szybko nie kontrolują ja jestem. Od 17 lipca od na l4 i dopiero teraz przylezli

reklama
Ufff dotarłam właśnie do domu od rana.. byłam u fryzjera a później pojechaliśmy na obiad [emoji6] @paola425 czuje się dobrze, tylko mam lenia cały czas bez zmian [emoji23] trochę zmierzła jestem ostatnio jakoś bardziej [emoji39] a wy jak się macie?[emoji8]
@nikolka1203 w poniedziałek mam wizytę [emoji4] a ty?[emoji6]
@MartaSx mam nadzieje, że u mnie będzie tak samo i po pierwszym trymestrze to minie.. wstyd z domu wyjść, nigdy nie miałam problemu z trądzikiem.. a teraz cerę mam okropna, nie dość ze pryszcz na pryszczu to jeszcze sucha i bez wyrazu [emoji20] do tego na dekolcie i ramionach nawet mnie wysypało [emoji20] już mam tego dość, nic nie pomaga [emoji20]

Tak w ogole dziewczyny zorientowałam się, że u lekarza do l4 muszę podać adres zamieszkania a nie zameldowania No nie? Siedzę sobie na l4 a i tak jeśli mnie skontrolują to pod innym adresem, świetnie [emoji106][emoji23]
Jak masz siły na fryzjera i obiad poza domem to czujesz się super [emoji16] ja od weekendu całkiem dobrze się czułam, dziś znowu lekkie mdłości, ale właśnie skończyłam obiad, więc mam nadzieję, że to zaraz minie [emoji4]
Adres musisz mieć podany ten co mieszkasz, mi się zawsze pytają przy wypisywaniu o adres.

image.jpg
Ale żeście naskrobały :p ja od godziny stoję w korku w Szczecinie. Na początku nawet sie wystraszyłam, o co chodzi, bo przeleciało mnóstwo helikopterów wojskowych, ale Facebook ruszył mi z pomocą, ze 20 lecie korpusu NATO... Obstawiam, ze jeszcze 20-30 minut i uda mi sie z korka wyjechać :/
Nadrobię Was, gdy wroce do domu, na komputerze, bo na tym telefonie to tragedia

Na prenatal ych przeczuwal, w 17tc potwierdził na 98% a jak byłam w 20 tc to już na 1000 procent powiedział że dziewczyna. W pierwszej ciąży powiedział mi dopiero w 21tc. Bo z synem też on mi ciąże prowadził. Ha ha ha no raczej zamieszkania [emoji23][emoji23][emoji23] ale spoko tak szybko nie kontrolują ja jestem. Od 17 lipca od na l4 i dopiero teraz przylezli
Aaa czyli nie ma reguły kiedy, chociaż od kiedy byłaś w ciąży z synkiem na pewno dużo się zmieniło i teraz szybciej idzie coś przewidzieć [emoji6] ja liczę na to, że na prenatalnych już się czegoś dopatrzy, a raczej braku tego czegoś [emoji16]

Zobacz załącznik 1024773Ale żeście naskrobały [emoji14] ja od godziny stoję w korku w Szczecinie. Na początku nawet sie wystraszyłam, o co chodzi, bo przeleciało mnóstwo helikopterów wojskowych, ale Facebook ruszył mi z pomocą, ze 20 lecie korpusu NATO... Obstawiam, ze jeszcze 20-30 minut i uda mi sie z korka wyjechać :/
Nadrobię Was, gdy wroce do domu, na komputerze, bo na tym telefonie to tragedia
Ozesz kur... wa jaki koras [emoji87]
Aaa czyli nie ma reguły kiedy, chociaż od kiedy byłaś w ciąży z synkiem na pewno dużo się zmieniło i teraz szybciej idzie coś przewidzieć [emoji6] ja liczę na to, że na prenatalnych już się czegoś dopatrzy, a raczej braku tego czegoś [emoji16]
Możliwe że powie [emoji848]

Wiesz co, przez te 7 lat az tak wiele rzeczy sie nie zmieniło :p wtedy tez wczesnie umieli określić płeć, ale duzo zalezy od innych spraw np od ułożenia dziecka

Jak masz siły na fryzjera i obiad poza domem to czujesz się super [emoji16] ja od weekendu całkiem dobrze się czułam, dziś znowu lekkie mdłości, ale właśnie skończyłam obiad, więc mam nadzieję, że to zaraz minie [emoji4]
Adres musisz mieć podany ten co mieszkasz, mi się zawsze pytają przy wypisywaniu o adres.

Wole zebrać siły na obiad poza domem niż stać przy garach haha [emoji23] No masakra nie mam ani siły ani ochoty gotować [emoji23]
Ehh muszę ten adres zmienić, czemu o tym nie pomyślałam odrazu to nie wiem [emoji23]
Moja koleżanka jest w 15 tygodniu i właśnie się dowiedziała ze będzie chłopak także wydaje mi ze wcześnie [emoji39]

reklama
Wszystko zależy od tego, jak się maluch ułoży. Mój mały się chował i dopiero po 20 tygodniu udało się zobaczyć. Jak podkurczy maluch nogi, albo wypnie się tylkiem, to i do porodu możesz nie wiedzieć [emoji16]

Do góry