reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Będę wdzięczna, bo jestem bardzo ciekawa.
Mi się testy skończyły, ale jeszcze chcę poobserwować, czy coś na nich pociemnieje, więc jutro będę musiała dokupić kilka sztuk. To już oczywiście nic w mojej sytuacji nie zmieni, ale przynajmniej będę miała o czym pomendzić ginekologowi :p

Zamów sobie na Allegro . 50 szt i 5 ciążowych z przesyłka 27 zł płaciłam . Wiec robię sobie dwa razy dziennie [emoji23] o 17 jutro mam wizytę w klinice to po wizycie dam znać odrazu

reklama
@Isasza4444 @RoseGold polecam rzucenie testów! Ja w tym cyklu w którym się udało byłam przekonana, że mam testy w domu.. ale stwierdziłam, że nie zrobię, ze mam to gdzieś, olewa to bo one i tak nic nie dają.. ogólnie ja zazwyczaj czułam owulacje a i tak mimo tego i mimo testów się nie udawało.. No ale w tym cyklu bolał mnie tak brzuch ze musiałam brać tabletki przeciwbólowe(co rzadko mi się zdarza) byłam mega ciekawa czy ten ból to faktycznie od owulacji i w końcu się złamałam, już miałam sięgać po test i isc do łazienki ale okazało się ze nieświadomie nawet je wyrzuciłam [emoji23][emoji23][emoji23] jak widać okazało się, że dobrze czułam [emoji39] oby w Waszym przypadku dziewczyny było tak samo!!!! Spróbujcie, może akurat.. te testy trochę mieszają w głowie, ja zamiast słuchać swojego organizmu to wpatrywałam się tylko w te testy [emoji39]

Racja testy mieszają ale ja musiałam je robić w tym cyklu bo mam mieć inseminacje i nie chciałam się spóźnić . Zaczęłam robić od 5dc bo na 11 dzień mam wyznaczony monitoring i decyzja kiedy inseminacja ma być . Jeśli test byłby pozytywny to musiałabym zmienić datę monitoringu .

@Isasza4444 @RoseGold polecam rzucenie testów! Ja w tym cyklu w którym się udało byłam przekonana, że mam testy w domu.. ale stwierdziłam, że nie zrobię, ze mam to gdzieś, olewa to bo one i tak nic nie dają.. ogólnie ja zazwyczaj czułam owulacje a i tak mimo tego i mimo testów się nie udawało.. No ale w tym cyklu bolał mnie tak brzuch ze musiałam brać tabletki przeciwbólowe(co rzadko mi się zdarza) byłam mega ciekawa czy ten ból to faktycznie od owulacji i w końcu się złamałam, już miałam sięgać po test i isc do łazienki ale okazało się ze nieświadomie nawet je wyrzuciłam [emoji23][emoji23][emoji23] jak widać okazało się, że dobrze czułam [emoji39] oby w Waszym przypadku dziewczyny było tak samo!!!! Spróbujcie, może akurat.. te testy trochę mieszają w głowie, ja zamiast słuchać swojego organizmu to wpatrywałam się tylko w te testy [emoji39]
Wiadomo, u mnie niestety nie ma takiej opcji, żeby maltretować męża cały cykl co 2 dni, więc uważałam, że warto robić te testy, żeby wiedzieć na czym stoję jak przyjeżdża, żeby np nie robić sobie nadziei albo w druga stronę - nie odpuszczać mu[emoji85] Ale faktycznie to nie ma sensu. No bo co to byłoby za krwawienie gdyby nie owulacja? A test wyjdzie pozytywny może jutro czyli byłoby to 4 dni po krwawieniu. Fuck logic [emoji14]

Zamów sobie na Allegro . 50 szt i 5 ciążowych z przesyłka 27 zł płaciłam . Wiec robię sobie dwa razy dziennie [emoji23] o 17 jutro mam wizytę w klinice to po wizycie dam znać odrazu
Wiadomo, opcja super, myślałam o tym, niestety z tego samego konta allegro korzysta moja mama, a mi się nie chce tłumaczyć po co mi kilkadziesiąt testów owu plus do tego testy ciążowe[emoji23] a z innego allegro nie chce mi się kombinować, wiec wole juz w tej aptece kupić [emoji14]

Ja też na razie nie robię żadnych testów. W tym cyklu postaram się wrzucić na totalny luz. Nawet nie zerkam w kalendarzyk i nie wpisuje żadnych serduszek. Zanotowałam tylko @

Wiadomo, opcja super, myślałam o tym, niestety z tego samego konta allegro korzysta moja mama, a mi się nie chce tłumaczyć po co mi kilkadziesiąt testów owu plus do tego testy ciążowe[emoji23] a z innego allegro nie chce mi się kombinować, wiec wole juz w tej aptece kupić [emoji14]
Na allegro można kupować bez zakładania konta. Podajesz tylko dane adres i płacisz;)

Na allegro można kupować bez zakładania konta. Podajesz tylko dane adres i płacisz;)
To wtedy nie będę mieć smart, od którego jestem uzależniona [emoji14] a tak serio, gdyby testy wychodziły jakoś logicznie, to pewne bym jedak zamówiła kilkadziesiąt sztuk na allegro, a tak to chyba nie warto[emoji848] sama nie wiem. Przede wszystkim zobaczę, kiedy przyjdzie @ w tym miesiącu. Jeśli pokryje się z którymś z pozytywnych bądź prawie pozytywnych testów to sprawę przemyślę

reklama
Do góry