reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam się popołudniu :)

Byłam z moimi dziewczynami u dentysty. Jedna ma plombę, druga wyrwany ząb (bo bolał a i tak się ruszal). Wcześniej chodziłam do kliniki w Szczecinie, gdzie leczenie zębów było często "wykładami" dla studentów. Czasami ćwiczeniami dla nich. Ponoć najlepszy punkt dla dzieci w Szczecinie. Niestety okropnie drogi i po zrobieniu zębów dwóm dziewczynom, potrafiłam wyjść lżejsza o 500 zł. Ostatnio powiedziałam dość, szukałam w Szczecinie, w Goleniowie, ale zdecydowałam się jednak po prostu na dentystę na nfz, który znajduje się u mnie na wiosce. I to praktycznie na mojej ulicy [emoji14] i jest tutaj super babeczka i co najważniejsze, kocham jej odpowiedz na moje pytanie "ile płacę", bo zawsze brzmi "nic"[emoji23]

A zaraz jadę z "awanturą" na nasz wsiowy Orlen. Tankujac osobowke, bodajże w piątek, poprosiłam kasjerkę, żeby przekazała naszemu pracownikowi kartę na punkty. Odpowiedziała mi, że nie ma problemu, tylko niech się upomni, bo ona może zapomnieć albo może być ktoś inny za kasą. Wyszłam i od razu do pracownika zadzwoniłam. On się zaśmiał i powiedział, że musieliśmy się minąć, bo on na stacji był kilka minut temu. Zdziwiło mnie to, że kasjerka mi o tym nie wspomniała, bo wiem, że kojarzy nasze samochody, no ale trudno, to nie jej obowiązek. Dogadaliśmy się, że w takim razie w poniedziałek odbierze kartę (czyli wczoraj). I słuchajcie, pracownik wczoraj idzie na Orlen, prosi kasjera (był inny) o naszą kartę, a on mu na to, że jakaś tu leżała, ale ja odesłał jako zagubioną :o nasz pracownik zrobił oczy i nagle z zaplecza wyszła tamta dziewczyna, co miała nasza kartę przekazać. Na głos skomentował, że przepływ informacji u ich firmie jest dość słaby, a tamta dziewczyna tylko wzruszyla ramionami :o
Dlatego dzisiaj osobiście się tam wybiorę, żeby zapytać, co dalej. Punktów tam było sporo, tracić ich nie mam zamiaru.
Wiem, że nie powinnam zostawiać karty na stacji, ale serio to aż taki problem zostawić przy karcie karteczkę z napisem "odbierze fagas od sprintera", żeby inni pracownicy wiedzieli o co biega?[emoji23]

reklama
Wgl witam dziewczyny [emoji16]
Ja zalatana od rana. Jaki ryyym [emoji1787]
Synek od wczoraj wrócił do przedszkola (bo w wakacje miał przerwę bo u nas w kato trzeba co tydzień wozić gdzie indziej a jemu ciężko się odnaleźć więc dałam spokój).
Dzisiaj 20dc więc już ładnie do przodu w stosunku do ost 16 dni [emoji16]
No i najważniejsze dziewczyny dostałam ten urloooop [emoji16] także od poniedziałku "hajla bajla" [emoji16][emoji1787][emoji2956][emoji3590] jestem już tak zmęczona że szok. Ten tydzień to mi się nie chce już chodzić do pracy ale 3ma mnie myśl o urlopie [emoji16][emoji123]
Pozdrawiam dziewczyny [emoji3059]
Super, że dostałaś urlop, teraz to sobie odpoczniesz w końcu [emoji16] te 3 dni już Ci zlecą z górki [emoji6] jedziecie gdzieś?
Mam dość dziewczyny, dla mnie to tez jest chore..mam prawo do tego żeby siedzieć sobie w domu i odpoczywać, nie wiem o co mu chodzi ale jeśli nie dostanę zwolnienia w poniedziałek to chyba wybuchnę [emoji23]
Też bym była zła na Twoim miejscu. Tak samo ta pierwsza babka mnie wkurzyła, co Twierdziła, że muszę najpierw iść do lekarza medycyny pracy [emoji23] poszłam do drugiego prywatnie i zero problemów z l4 [emoji6]

Już jestem po, wszystko okej, serduszko słyszałam, dzidziek ma 6mm :) właśnie mówił mi ze mam się nie przejmować.. będę miała podane jakieś zastrzyki i tyle. Dostałam znowu skierowanie na badania( jakby nie mógł dać mi wszystkich za jednym razem [emoji52]) i zapomniałam znowu zapytać o zdjęcie usg bo byłam tak przejęta żeby zapytać o L4.. wkurza mnie on już trochę, powiedział ze w poniedziałek mam przyjsc z wynikami i wtedy dostanę L4, ciagle mnie zbywa..jakaś zła jestem po tej wizycie, ogólnie za dużo stresu chyba dla mnie [emoji20][emoji20]
Cieszę się że wszystko dobrze [emoji173] każda wasza wizytę przeżywam dziewczyny. Super i ekstraśnie. A z l4 od razu zmieniaj lekarza albo po prostu do rodzinnego. Ja tak zrobiłam jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. I trudno. Mamy do tego prawo. Nie czujesz się na siłach nie pracuj [emoji11]
Wgl witam dziewczyny [emoji16]
Ja zalatana od rana. Jaki ryyym [emoji1787]
Synek od wczoraj wrócił do przedszkola (bo w wakacje miał przerwę bo u nas w kato trzeba co tydzień wozić gdzie indziej a jemu ciężko się odnaleźć więc dałam spokój).
Dzisiaj 20dc więc już ładnie do przodu w stosunku do ost 16 dni [emoji16]
No i najważniejsze dziewczyny dostałam ten urloooop [emoji16] także od poniedziałku "hajla bajla" [emoji16][emoji1787][emoji2956][emoji3590] jestem już tak zmęczona że szok. Ten tydzień to mi się nie chce już chodzić do pracy ale 3ma mnie myśl o urlopie [emoji16][emoji123]
Pozdrawiam dziewczyny [emoji3059]
Aaaa jak ja lubię takie pozytywne myślenie. Cieszę się że w końcu odpoczniesz. Ja też od poniedziałku zaczynam urlop ale udało mi się pokabinowalam i w końcu jutro idę ostatni raz do pracy. A w środę za tydzień wylot. Już się nie mogę doczekać. Też mam już dość pracy oh

Hej dziewczyny mam pytanie @ skończył mi się ogl jakieś 3-4 dni temu dziś za za mnie boleć pęcherz tak jak bym. Przeziębiona miałam. Trochę krwi w moczu dokładnie tak jak. Na przeziębienie od początku jak skończył. Mi się @ zaczęły się przytulanki bo @ był 5 dni spóźniony przez wcześniejszy stres i po tym apka pokazała że owu za 12 dni więc nie wiem dokładnie kiedy wystąpi teraz jak poszłam się załatwić oczywiście z lekkim bólem przez to przeziębienie po czym załatwilam 2 sprawę do której musiał się mocno wysilic 2 i po tym jak się podcieralam wyszedł ze mnie taki średniej wielkości glut prawie przezroczysty takie tylko że śladowe ilości mam jakoś w dni płodne zapach był taki jak śluz w dni płodne bądź przed okresem powiedzcie może się w końcu coś tam. Ruszyło i takie przeziębienie może zwiastowac o zapłodnieniu bądź coś takiego

Hej dziewczyny mam pytanie @ skończył mi się ogl jakieś 3-4 dni temu dziś za za mnie boleć pęcherz tak jak bym. Przeziębiona miałam. Trochę krwi w moczu dokładnie tak jak. Na przeziębienie od początku jak skończył. Mi się @ zaczęły się przytulanki bo @ był 5 dni spóźniony przez wcześniejszy stres i po tym apka pokazała że owu za 12 dni więc nie wiem dokładnie kiedy wystąpi teraz jak poszłam się załatwić oczywiście z lekkim bólem przez to przeziębienie po czym załatwilam 2 sprawę do której musiał się mocno wysilic 2 i po tym jak się podcieralam wyszedł ze mnie taki średniej wielkości glut prawie przezroczysty takie tylko że śladowe ilości mam jakoś w dni płodne zapach był taki jak śluz w dni płodne bądź przed okresem powiedzcie może się w końcu coś tam. Ruszyło i takie przeziębienie może zwiastowac o zapłodnieniu bądź coś takiego
3-4 temu skończyła ci się @? Wątpię żeby to był już objaw zapłodnienia niestety natomiast ważne jest też to ilu dniowe masz cykle i kiedy masz owu mniej więcej bo bez tego ciężko coś powiedzieć.
Ja niestety nie wiem skąd mogą być takie objawy ale trzymam kciuki żebyś miała rację :)

Nie wiem szczerze wątpię ale zawsze warto mieć tą małą iskierke nadziei
3-4 temu skończyła ci się @? Wątpię żeby to był już objaw zapłodnienia niestety natomiast ważne jest też to ilu dniowe masz cykle i kiedy masz owu mniej więcej bo bez tego ciężko coś powiedzieć.
Ja niestety nie wiem skąd mogą być takie objawy ale trzymam kciuki żebyś miała rację :)

Nie do końca rozumiem. Jesteś teraz w mniej więcej 8-9dc i pytasz, czy możesz mieć już dni płodne?

10dc wiem że wczesnie ale no tamten cykl był bardzo stesujacy @ spóźnia. Mi się 5 dni a ten dziwny glut mnie zdziwił
Jeśli pytasz, czy teraz mogła Ci wypaść owulacja, to oczywiście, że mogła :) cykl może się bardzo przesunąć. Ja w tym miesiącu mam tak wszystko dziwne, że nie zdziwiłabym się, jakbym miała owulację podczas @.

reklama
Do góry