reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

O dobrze ze piszesz. Nie wiedziałam o tym. Muszę się pomału rozejrzeć za położna.
Ma działanie mutagenne i efekt estrogenny, że dziewczynki szybciej dojrzewają, a u chłopców zaburza się gospodarka hormonalna i mogą przyjąć zniewieściałe cechy. Jak masz chęci i trochę czasu, to poczytaj sobie na ten temat, bo jest sporo informacji [emoji846]

reklama
Niewielkie stężenie fitoestrogenów w herbacie z kopru włoskiego jest niemal nieodczuwalne dla osób dorosłych. Znacznie silniej wpływa na bardzo młode organizmy. Wysoka podaż fitoestrogenów może być niebezpieczna dla płodu oraz prowadzić do zaburzeń rozwojowych u najmłodszych dzieci (przyspieszać dojrzewanie dziewczynek, zaburzać rozwój płciowy chłopców). Warto zatem rozważyć picie dużej ilości naparu z fenkułu w charakterze naturalnego środka na różnego rodzaju dolegliwości występujące podczas ciąży. Nie można też bez umiaru stosować herbatki koperkowej na kolki u niemowląt. Ostrożność zachować powinny mamy karmiące, gdyż związki estrogenowe przenikają do pokarmu.

Czytaj więcej na: Link do: Herbatka koperkowa - dla niemowląt, w ciąży. Działanie | TVN Zdrowie
Ma działanie mutagenne i efekt estrogenny, że dziewczynki szybciej dojrzewają, a u chłopców zaburza się gospodarka hormonalna i mogą przyjąć zniewieściałe cechy. Jak masz chęci i trochę czasu, to poczytaj sobie na ten temat, bo jest sporo informacji [emoji846]

Ja nie zamierzam. Nie chustowalam syna i teraz też nie będę. No to tak jak ja. Też mnie wszystko denerwuje i to bardzoOja Cię ale czad. Ale sama jedziesz autem taki hektar?

Okazało się, ze to wcale nie jest pod Hamburgiem[emoji23] z domu miałam niecałe 300km. I oczywiście gdzieś po drodze złapał mnie radar jestem wściekła, bo z założenia tania wycieczka wyjdzie zaraz drożej niż bilety na Malediwy[emoji37]

Straszne przeżycia, oby tym razem poszło lepiej i się udało [emoji846] mi od kilku tygodni czasem już coś z cyca wycieknie, więc mam nadzieję, że to dobry znak i potem nie będzie większego problemu.

Mi siara w jednej i drugiej ciąży leciała już od 19-20tc. Okropna sprawa, bardzo irytujące. No i na ilość mleka nigdy nie narzekałam, chociaz niestety nie lubię karmią piersią, wiec szczególnej radości z tego nie miałam

Niewielkie stężenie fitoestrogenów w herbacie z kopru włoskiego jest niemal nieodczuwalne dla osób dorosłych. Znacznie silniej wpływa na bardzo młode organizmy. Wysoka podaż fitoestrogenów może być niebezpieczna dla płodu oraz prowadzić do zaburzeń rozwojowych u najmłodszych dzieci (przyspieszać dojrzewanie dziewczynek, zaburzać rozwój płciowy chłopców). Warto zatem rozważyć picie dużej ilości naparu z fenkułu w charakterze naturalnego środka na różnego rodzaju dolegliwości występujące podczas ciąży. Nie można też bez umiaru stosować herbatki koperkowej na kolki u niemowląt. Ostrożność zachować powinny mamy karmiące, gdyż związki estrogenowe przenikają do pokarmu.

Czytaj więcej na: Link do: Herbatka koperkowa - dla niemowląt, w ciąży. Działanie | TVN Zdrowie

Podobna sytuacja jest z soją, tez trzeba uważać.

Aaa no i dajcie proszę znać czy po łyżeczkowaniu @ wystąpiła w terminie? Wiem że może później ale może macie jakieś doświadczenie... U mnie dziś 1 dzień spóźnienia ale nie chce robić testów chyba do poniedziałku
Mój organizm długo dochodził do siebie. Najpierw około 2 tyg krwawienie po lyzeczkowaniu później po ok 40 dniach dostałam zwykłą @ no i później już w terminie po 30 dniach następna.
Okazało się, ze to wcale nie jest pod Hamburgiem[emoji23] z domu miałam niecałe 300km. I oczywiście gdzieś po drodze złapał mnie radar jestem wściekła, bo z założenia tania wycieczka wyjdzie zaraz drożej niż bilety na Malediwy[emoji37]
No ważne że ma miejscu. Oj będzie się działo co ? [emoji48]

Witam się wieczorem, melduję, ze dojechałam :D
Trasa spoko, tylko dużo przez miejscowości, wiec trzeba było uważać, a i tak radar mnie złapał, mimo ze uważam, ze jadę przepisowo[emoji85]

Jeszcze dziś rano nienawidziłam wszystkich facetów, a okazało się, ze w jednym domku będę mieszkać z trzema przez ten weekend hahah

Dzieci powiedziały, ze za mną nie będą tęsknić, ale mam im coś kupić. Takie szantażystki mi się trafiły[emoji23]

A tu takie zdjęcie z trasy. Dosłownie kilka km od granicy. W tle turbinki wiatrowe.

IMG_0730.JPG

Aaa i jeszcze muszę Wam powiedzieć, ze @ chyba przede mną wiedziała, ze jadę odwiedzić męża. Mam drugi dzień cyklu i powinno mnie po prostu zalewać, a w rzeczywistości kończy mi się okres. Wtf. Wiecie, czym to może być spowodowane? Bardzo skąpy, bez skrzepów, króciutki okres. Dobrze, ze za półtora tygodnia idę do gina, to mu o tym wspomnę. Ale na razie po prostu cieszę się tym :D

Aaa i jeszcze muszę Wam powiedzieć, ze @ chyba przede mną wiedziała, ze jadę odwiedzić męża. Mam drugi dzień cyklu i powinno mnie po prostu zalewać, a w rzeczywistości kończy mi się okres. Wtf. Wiecie, czym to może być spowodowane? Bardzo skąpy, bez skrzepów, króciutki okres. Dobrze, ze za półtora tygodnia idę do gina, to mu o tym wspomnę. Ale na razie po prostu cieszę się tym :D
dobrze Kochana, ze dojechalas bez priblemu. A radar oj tam. Moze sie dopiero niestety rozkreci.

reklama
Do góry