reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Ogólnie to życzę Ci, żebyś urodziła chwile przed terminem, bo wiem, jak końcówka ciąży wkurza[emoji85]
Dzięki, wezmę sobie tą radę do serca jeśli wszystko będzie w porządku i kwiecień będzie moim miesiacem [emoji4]
Bo póki co to nawet nie mam potwierdzonej ciąży, a już snuję plany [emoji23] jedyne co to zrobiłam dziś znowu test i druga kreska mega widoczna [emoji7]

Hej dziewczyny w ten piękny wolny dzien :) ja dzisiaj w końcu się wyspałam. Ostatnio ciężko sypiam więc cała przesłana noc do 9:00!!!!!!! rano to sukces :) Dzis dzień lenia, chociaż planuje jakieś lekkie porządki. Mam dziś 23 dc, 5 dzień jak biorę dupka i rano pojawiło się plamienie. I już zaczynam się martwić i denerwować. Owu w tym cyklu nie miałam. Ale czemu znowu mam plamienia :( mam nadzieję że to może jednodniowe i dotrwam do końca brania dupka. A jak nie i dostanę okres zaraz to moje wszystkie poplanowane wizyty na badania i monitoring szlak trafi :( oszaleje normalnie :(

Najważniejsze, ze wszystko ok. No niestety, czasami trzeba poleżeć w szpitalu, lepsze to, niż jakby w domu miało się coś wydarzyć.
I przyznaj się, ze wkurwiło Cię wczoraj to, ze o alko gadałyśmy, a Ty nie możesz się napić[emoji23]
No i masz mnie [emoji23][emoji23][emoji23] widzisz, do czego doprowadziłyście? [emoji16][emoji16][emoji16]

Pamiętam, chyba nasze maluszki wiedziały co robią i zaczekały na odpowiedni moment [emoji3059]
Tak w ogóle skąd jesteś? Bo termin wskazuje na to, że możemy wylądować razem na porodówce [emoji23] Masz jakieś objawy?
Faktycznie praca nie jest lekka, 6 dni w tygodniu po 12 godzin musi być mega męczące. Może warto posłuchać siostry? [emoji6]

Fajnie, że mamy praktycznie ten sam termin [emoji4] ja jestem ze śląska, dokładnie Czechowice-dziedzice chociaż i tak pewnie nic Ci to nie mówi [emoji23][emoji23][emoji23] a ty?
Z objawów to tylko humorki, raz płacze, raz się denerwuje o byle co, strasznie bolą mnie plecy ale to z plecami miałam problemy od zawsze no i spać nie mogę ale nie wiem z czego to wynika [emoji39]
Z tą moją pracą to jest masakra, nie wiem co mam zrobić, liczę na to, że dopadną mnie mdłości i będę wymiotować tak żebym faktcznie nie dała rady iść do pracy [emoji23][emoji23] chyba tylko wtedy bez wyrzutów pójdę na wolne..

Fajnie, że mamy praktycznie ten sam termin [emoji4] ja jestem ze śląska, dokładnie Czechowice-dziedzice chociaż i tak pewnie nic Ci to nie mówi [emoji23][emoji23][emoji23] a ty?
Z objawów to tylko humorki, raz płacze, raz się denerwuje o byle co, strasznie bolą mnie plecy ale to z plecami miałam problemy od zawsze no i spać nie mogę ale nie wiem z czego to wynika [emoji39]
Z tą moją pracą to jest masakra, nie wiem co mam zrobić, liczę na to, że dopadną mnie mdłości i będę wymiotować tak żebym faktcznie nie dała rady iść do pracy [emoji23][emoji23] chyba tylko wtedy bez wyrzutów pójdę na wolne..
Ja Poznań, więc raczej za daleko do siebie mamy żeby razem rodzić [emoji16] ale Ci zazdroszczę, że masz tak blisko w góry [emoji3590]
Lepiej wziąć l4 i odpoczywać, niż wymiotować pół dnia [emoji16] ja po ostatnich 3 dniach w pracy i tym co mi doradzałyście żadnych wyrzutów nie mam, czekam z utęsknieniem na piątek [emoji3059] nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo [emoji7]

@nast ważne że jesteś pod dobra opieka, wiem że nie fajnie się leży w szpitalu ale szybko minie Kochana [emoji16]

@KiedyPytam będę 3mac kciuki żeby było ok.

A u mnie dziewczyny suprise z rana, zalalo mnie @ się zaczęła. Ost cykl był 16dni. Ale szukam plusów, wcześniej tygodniami plamilam teraz był dzień plamienia i @, oby teraz tylko cykle się troszkę wydluzyly i byłoby ok. No cóż zaczynam liczyć od nowa...

@nast ważne że jesteś pod dobra opieka, wiem że nie fajnie się leży w szpitalu ale szybko minie Kochana [emoji16]

@KiedyPytam będę 3mac kciuki żeby było ok.

A u mnie dziewczyny suprise z rana, zalalo mnie @ się zaczęła. Ost cykl był 16dni. Ale szukam plusów, wcześniej tygodniami plamilam teraz był dzień plamienia i @, oby teraz tylko cykle się troszkę wydluzyly i byłoby ok. No cóż zaczynam liczyć od nowa...

To razem zaczynamy cykl :D mnie co prawda jeszcze nie zalało, ale już czuję dyskomfort w podbrzuszu, wiec to na pewno już początek @. I ja tez wyjątkowo krótki cykl tym razem

reklama
Do góry