reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam Was dziewczyny dzisiaj ze szpitala. Ciśnienie mi mocno w nocy wyskoczyło, pojechałam na izbę i zatrzymali mnie na oddziale. Teraz już wszystko w normie, zatrucie ciążowe wykluczone, ale na obchodzie lekarka mówiła, że mam się nastawić na minimum 4 dni tutaj. Niezbyt chętnie tu zostanę, ale nie będę dyskutować, skoro to konieczne.

reklama
@Olineekg samopoczucie super, zjadłam śniadanie, posiedziałam na tarasie, a potem mnie wzięło na wyrywanie chwastów [emoji16] nadal żadnych objawów poza parciem na pęcherz [emoji848]
Termin wgl kalkulatora mam na 20.04.2020, data piękna [emoji3059] ale chyba wolałabym żeby urodziło się wcześniej i było zodiakalnym baranem jak ja [emoji23]
A Ty jak się czujesz i na kiedy masz termin? Umówiłaś już wizytę u lekarza?

Pamiętasz jak pisałyśmy o tym, że w kwietniu byłoby super urodzić? [emoji3] udało się! Mi pokazuje termin na 21.04.2020 [emoji23]
Ja tez dobrze się czuje [emoji6] do lekarza nadal się nie umówiłam, bo nie wiem co mam zrobić i do którego na kiedy się umówić [emoji23] jutro chyba zadzwonię, siostra mnie namawia żebym poszła jak najszybciej i od razu na L4.. fakt faktem przede mną ciężkie dwa tygodnie w pracy.. pracuje 6 dni po 12 godzin od poniedziałku..No ale zobaczymy jak będę się czuła :)

Witam Was dziewczyny dzisiaj ze szpitala. Ciśnienie mi mocno w nocy wyskoczyło, pojechałam na izbę i zatrzymali mnie na oddziale. Teraz już wszystko w normie, zatrucie ciążowe wykluczone, ale na obchodzie lekarka mówiła, że mam się nastawić na minimum 4 dni tutaj. Niezbyt chętnie tu zostanę, ale nie będę dyskutować, skoro to konieczne.
Jejku, dobrze, że szybko zadziałałaś i wszystko już pod kontrolą. Wiadomo co mogło być przyczyną?
Ale Ci się długi weekend przytrafił [emoji849]

Dobrze, że już wszystko w porządku, oby tak zostało! Wiesz, jesteś pod dobrą opieką i faktycznie lepiej zostać, dla dobra dzidziusia [emoji6] trzymajcie się![emoji182]

Pamiętasz jak pisałyśmy o tym, że w kwietniu byłoby super urodzić? [emoji3] udało się! Mi pokazuje termin na 21.04.2020 [emoji23]
Ja tez dobrze się czuje [emoji6] do lekarza nadal się nie umówiłam, bo nie wiem co mam zrobić i do którego na kiedy się umówić [emoji23] jutro chyba zadzwonię, siostra mnie namawia żebym poszła jak najszybciej i od razu na L4.. fakt faktem przede mną ciężkie dwa tygodnie w pracy.. pracuje 6 dni po 12 godzin od poniedziałku..No ale zobaczymy jak będę się czuła :)
Pamiętam, chyba nasze maluszki wiedziały co robią i zaczekały na odpowiedni moment [emoji3059]
Tak w ogóle skąd jesteś? Bo termin wskazuje na to, że możemy wylądować razem na porodówce [emoji23] Masz jakieś objawy?
Faktycznie praca nie jest lekka, 6 dni w tygodniu po 12 godzin musi być mega męczące. Może warto posłuchać siostry? [emoji6]

Przyczyny nie znam, położna i lekarki pytały, kto mnie tak wkurwił wczoraj [emoji2368][emoji16] wyniki badań teraz wyszły wszystkie super, ktg super, ciśnienie teraz niskie. No i pewnie dlatego, że nie znają przyczyny, to będą mnie tyle trzymać, żeby zobaczyć, co się dzieje.

Przyczyny nie znam, położna i lekarki pytały, kto mnie tak wkurwił wczoraj [emoji2368][emoji16] wyniki badań teraz wyszły wszystkie super, ktg super, ciśnienie teraz niskie. No i pewnie dlatego, że nie znają przyczyny, to będą mnie tyle trzymać, żeby zobaczyć, co się dzieje.
No pewnie, lepiej zostać trochę dłużej żeby mieć pewność, że wszystko z synkiem ok [emoji6] trzymam za Was kciuki! [emoji8]

@Olineekg samopoczucie super, zjadłam śniadanie, posiedziałam na tarasie, a potem mnie wzięło na wyrywanie chwastów [emoji16] nadal żadnych objawów poza parciem na pęcherz [emoji848]
Termin wgl kalkulatora mam na 20.04.2020, data piękna [emoji3059] ale chyba wolałabym żeby urodziło się wcześniej i było zodiakalnym baranem jak ja [emoji23]
A Ty jak się czujesz i na kiedy masz termin? Umówiłaś już wizytę u lekarza?

Ja starsza córkę urodziłam 20.04 i zawsze uważałam, ze jest baranem, a nie bykiem, wiec spokojnie możesz rodzic 20.04 :p

reklama

Najważniejsze, ze wszystko ok. No niestety, czasami trzeba poleżeć w szpitalu, lepsze to, niż jakby w domu miało się coś wydarzyć.
I przyznaj się, ze wkurwiło Cię wczoraj to, ze o alko gadałyśmy, a Ty nie możesz się napić[emoji23]

Do góry