reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam Was dziewczyny dzisiaj ze szpitala. Ciśnienie mi mocno w nocy wyskoczyło, pojechałam na izbę i zatrzymali mnie na oddziale. Teraz już wszystko w normie, zatrucie ciążowe wykluczone, ale na obchodzie lekarka mówiła, że mam się nastawić na minimum 4 dni tutaj. Niezbyt chętnie tu zostanę, ale nie będę dyskutować, skoro to konieczne.

reklama
@Olineekg samopoczucie super, zjadłam śniadanie, posiedziałam na tarasie, a potem mnie wzięło na wyrywanie chwastów [emoji16] nadal żadnych objawów poza parciem na pęcherz [emoji848]
Termin wgl kalkulatora mam na 20.04.2020, data piękna [emoji3059] ale chyba wolałabym żeby urodziło się wcześniej i było zodiakalnym baranem jak ja [emoji23]
A Ty jak się czujesz i na kiedy masz termin? Umówiłaś już wizytę u lekarza?

Pamiętasz jak pisałyśmy o tym, że w kwietniu byłoby super urodzić? [emoji3] udało się! Mi pokazuje termin na 21.04.2020 [emoji23]
Ja tez dobrze się czuje [emoji6] do lekarza nadal się nie umówiłam, bo nie wiem co mam zrobić i do którego na kiedy się umówić [emoji23] jutro chyba zadzwonię, siostra mnie namawia żebym poszła jak najszybciej i od razu na L4.. fakt faktem przede mną ciężkie dwa tygodnie w pracy.. pracuje 6 dni po 12 godzin od poniedziałku..No ale zobaczymy jak będę się czuła :)

Witam Was dziewczyny dzisiaj ze szpitala. Ciśnienie mi mocno w nocy wyskoczyło, pojechałam na izbę i zatrzymali mnie na oddziale. Teraz już wszystko w normie, zatrucie ciążowe wykluczone, ale na obchodzie lekarka mówiła, że mam się nastawić na minimum 4 dni tutaj. Niezbyt chętnie tu zostanę, ale nie będę dyskutować, skoro to konieczne.
Jejku, dobrze, że szybko zadziałałaś i wszystko już pod kontrolą. Wiadomo co mogło być przyczyną?
Ale Ci się długi weekend przytrafił [emoji849]

Dobrze, że już wszystko w porządku, oby tak zostało! Wiesz, jesteś pod dobrą opieką i faktycznie lepiej zostać, dla dobra dzidziusia [emoji6] trzymajcie się![emoji182]

Pamiętasz jak pisałyśmy o tym, że w kwietniu byłoby super urodzić? [emoji3] udało się! Mi pokazuje termin na 21.04.2020 [emoji23]
Ja tez dobrze się czuje [emoji6] do lekarza nadal się nie umówiłam, bo nie wiem co mam zrobić i do którego na kiedy się umówić [emoji23] jutro chyba zadzwonię, siostra mnie namawia żebym poszła jak najszybciej i od razu na L4.. fakt faktem przede mną ciężkie dwa tygodnie w pracy.. pracuje 6 dni po 12 godzin od poniedziałku..No ale zobaczymy jak będę się czuła :)
Pamiętam, chyba nasze maluszki wiedziały co robią i zaczekały na odpowiedni moment [emoji3059]
Tak w ogóle skąd jesteś? Bo termin wskazuje na to, że możemy wylądować razem na porodówce [emoji23] Masz jakieś objawy?
Faktycznie praca nie jest lekka, 6 dni w tygodniu po 12 godzin musi być mega męczące. Może warto posłuchać siostry? [emoji6]

Przyczyny nie znam, położna i lekarki pytały, kto mnie tak wkurwił wczoraj [emoji2368][emoji16] wyniki badań teraz wyszły wszystkie super, ktg super, ciśnienie teraz niskie. No i pewnie dlatego, że nie znają przyczyny, to będą mnie tyle trzymać, żeby zobaczyć, co się dzieje.

Przyczyny nie znam, położna i lekarki pytały, kto mnie tak wkurwił wczoraj [emoji2368][emoji16] wyniki badań teraz wyszły wszystkie super, ktg super, ciśnienie teraz niskie. No i pewnie dlatego, że nie znają przyczyny, to będą mnie tyle trzymać, żeby zobaczyć, co się dzieje.
No pewnie, lepiej zostać trochę dłużej żeby mieć pewność, że wszystko z synkiem ok [emoji6] trzymam za Was kciuki! [emoji8]

@Olineekg samopoczucie super, zjadłam śniadanie, posiedziałam na tarasie, a potem mnie wzięło na wyrywanie chwastów [emoji16] nadal żadnych objawów poza parciem na pęcherz [emoji848]
Termin wgl kalkulatora mam na 20.04.2020, data piękna [emoji3059] ale chyba wolałabym żeby urodziło się wcześniej i było zodiakalnym baranem jak ja [emoji23]
A Ty jak się czujesz i na kiedy masz termin? Umówiłaś już wizytę u lekarza?

Ja starsza córkę urodziłam 20.04 i zawsze uważałam, ze jest baranem, a nie bykiem, wiec spokojnie możesz rodzic 20.04 :p

reklama

Najważniejsze, ze wszystko ok. No niestety, czasami trzeba poleżeć w szpitalu, lepsze to, niż jakby w domu miało się coś wydarzyć.
I przyznaj się, ze wkurwiło Cię wczoraj to, ze o alko gadałyśmy, a Ty nie możesz się napić[emoji23]

Do góry