reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam dziewczyny ja nie mogę wstać z łóżka :(
I tyle by było z romantycznego obiadu z mężem i upicia się
Niestety mnie zalewa od nocy a tak brzuch boli że się skręcam :(
Wyc mi się chce z bólu

Ale pociesza mnie fakt że ta @ przyszła nic się nie przeciągnęło i podejście przygotowania nr 2 do iui rozpoczęte.
W przyszły poniedziałek 10dc na pierwszy monitoring
Spokojnego weekendu a ja idę się może jakoś przespać

reklama
Jak tylko będę w ciąży to pierwsze zakupy będą u mamy ginekolog [emoji3][emoji7] fajny ten segregator?
Segregator fajny, jest miejsce na zapiski, wyniki badań i umieszczone są w nim przydatne informacje na temat badań w poszczególnych etapach ciąży. Ja kupiłam żeby mieć po prostu wszystko uporządkowane [emoji6]
Generalnie kiedyś nie rozumiałam fenomenu mamy ginekolog. Byłam w szoku jak o niej słyszałam. Ale potem zaczęłam ją obserwować w sieci i się przekonałam.
Chociaż nadal uważam, że nie kupiłbym koszuli nocnej za ponad stówę, to niektóre rzeczy ma fajne, np. pieluszki czy te otulacze po kapieli. Znajoma kupowała, materiał rewelacja [emoji6]
Witam dziewczyny ja nie mogę wstać z łóżka :(
I tyle by było z romantycznego obiadu z mężem i upicia się
Niestety mnie zalewa od nocy a tak brzuch boli że się skręcam :(
Wyc mi się chce z bólu

Ale pociesza mnie fakt że ta @ przyszła nic się nie przeciągnęło i podejście przygotowania nr 2 do iui rozpoczęte.
W przyszły poniedziałek 10dc na pierwszy monitoring
Spokojnego weekendu a ja idę się może jakoś przespać
Jej, biedna [emoji26] pocieszaj się tym, że jeszcze możesz brać tabletki przeciwbólowe [emoji16] i tak jak mówisz, kolejny cykl się zaczął, teraz tylko czekać na owulację [emoji110]

Ja dalej nie bardzo czuję szał na mamęginekolog. Jeśli chodzi o koszulę, to nie kupiłabym ani takiej za 30 ani takiej za 100zł, bo ja po porodzie pomykam w dresie, ewentualnie w legginsach :p jednak kalendarz mam na swojej „liście ciążowej”

patrzcie dwie aplikacje, a przytulalosmy sie jak serduszka tylko np we wtorek to o 1 w nocy i tak samo srode, moze dzis jeszcze bedzie
Screenshot_20190810-204507_My%20Calendar.jpeg
Screenshot_20190810-204456_Flo.jpeg

Hejka. Pojechaliśmy do mamy mojej na obiad. I na zakupy do Auchan bo w poniedziałek nad morze.

Ja nie kupowałam żadnych specjalnych koszul ciążowych ani ciuchów. W domu chodzę w leginsach i dresach po ciąży też tak chodziłam. A śpię w bokserkach m i koszulce od zawsze.

Nic mi się nie chce.

Dziewczyny załama dziś test owu wyszedł jaśniejszy. Mam doła już nic nie rozumiem. Poprzytulam się zmoim dziś dla przyjemności bo szans nie ma. W zyciu nie ureguluję cyklu, po miłym dniu ciężki wieczór. Idę na drinka. Chyba przyjdzie mi czekać kilka miesięcy aż dr zdecyduje o "ciężkich" lekach. Byłam głupia że uwierzyłam że z taką historia ginekologiczna zajde naturalnie. Przepraszam za gorzkie żale dziewczyny, nie chce dolowac mojego m a emocje aż we mnie kipia. Dzięki że jesteście [emoji3590] bez tego forum poddalabym się, gdyby nie było WAS [emoji3590]

Hejka. Pojechaliśmy do mamy mojej na obiad. I na zakupy do Auchan bo w poniedziałek nad morze.

Ja nie kupowałam żadnych specjalnych koszul ciążowych ani ciuchów. W domu chodzę w leginsach i dresach po ciąży też tak chodziłam. A śpię w bokserkach m i koszulce od zawsze.

Nic mi się nie chce.
Jej, ale dobrze! Też bym przyjęła obiadek [emoji16] no właśnie, Ty już brzuszek masz coraz większy, więc i garderoba się będzie musiała zmieniać [emoji4]
Dziewczyny załama dziś test owu wyszedł jaśniejszy. Mam doła już nic nie rozumiem. Poprzytulam się zmoim dziś dla przyjemności bo szans nie ma. W zyciu nie ureguluję cyklu, po miłym dniu ciężki wieczór. Idę na drinka. Chyba przyjdzie mi czekać kilka miesięcy aż dr zdecyduje o "ciężkich" lekach. Byłam głupia że uwierzyłam że z taką historia ginekologiczna zajde naturalnie. Przepraszam za gorzkie żale dziewczyny, nie chce dolowac mojego m a emocje aż we mnie kipia. Dzięki że jesteście [emoji3590] bez tego forum poddalabym się, gdyby nie było WAS [emoji3590]
Wiesz co, z tymi testami to jest dziwnie, moje długo pokazywały prawie owu, a owu po tygodniu [emoji16] ten jasniejszy może być bo np więcej piłaś dziś [emoji6] rób dalej, może za parę dni pokaże się kreska

Kochana, testy mogą wyjść negatywne, a mimo tego owulacja mogła wystąpić! To tak jak u mnie pozytywne wychodziły kilka dni, a przecież moja owulacja nie jest raczej rozciągnięta na tydzień :p
A myślałaś o monitoringu?

reklama
Witam się wieczorem
Powiem Wam szczerze, ze mimo alkoholizmu, nie piłam alkoholu z miesiąc (ze względu na ciśnienie). Ale jak dzisiaj dorwałam się do piwa, a nie miałam nic więcej, to było mi mało. Dlatego otworzyliśmy z mężem wino, które dostaliśmy do samochodu jako gratis[emoji23] tłumacze sobie to tym, ze to nie kwestia mojego problemu z alkoholem, tylko po prostu opijamy pierwsze 10tys km, które stuknie w poniedziałek[emoji23] mąż niestety przyjechał tylko na 24h, a później nie zobaczę go pewnie przez wiele tygodni... dlatego planuję upić się na smutno[emoji28]
IMG_0615.JPG

Ostatnia edycja:
Do góry