reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Cło to przy tych drogich rzeczach. Ja zamawiam do 50zl i nigdy nie placialam.
I to też nie zawsze m zamawiał buty za 100zl i też nie płacił. Oni sprawdzają co któraś paczkę i jak zatrzymaja to piszą pismo. Ale mi się to nigdy nie zdarzyło.
A o wtedy jak napiszą to pismo można zrezygnować? Bo mi mówili że to cło to nawet parę stów

reklama
Niedługo też będziesz robić zobaczysz. Oo to dobrze że piszesz bo mam jeść że jedna wybrana u nich szara w białe gwiazdki i wypełnienie też. Będę zamawiać może w listopadzie. Narazie kupilismy wózek i łóżeczko [emoji23]. Niby to już 2 trymestr niedługo polowkowe a jednak strach jest. Pierwsza ciąża przebiegła idealnie bez problemów ta teraz póki co też. Ale jednak strach mam.
Tak dziewczynka Amelia
Wypełnienie też jest super, ręczniki z kapturkiem, pieluszki tetrowe i muślinowe i kocyki też spoko jakość [emoji846]

A o wtedy jak napiszą to pismo można zrezygnować? Bo mi mówili że to cło to nawet parę stów

Z tego co wiem, to możesz zrezygnować. Po prostu nie odbierasz od celników danej rzeczy. No ale tracisz wtedy to co już zapłaciłaś :p

A co do testu, to wg mnie jest już prawie pozytywny, wiec obstawiam, ze jutro będzie już pozytyw :D życzę Wam powodzenia w działaniu!

Jeśli chodzi o rzeczy dziecięce, to ja większość rozdałam i dalej rozdaje. Na razie nic nie kupuję, jakoś zupełnie nie czuję potrzeby, jakbym wewnętrznie czuła, ze może mi się to nie przydać. Ważne, ze wiem, jaki wózek w razie czego kupię, krzesełko do karmienia itd. A reszta to już pikuś :p

My wracamy już z imprezy, mimo ze zdrzemnęłam się po południu, to padam z nóg
IMG_0530.JPG

Dzień dobry w sobotę! Ludzie jaki mam rozstroj żołądka od pół godziny! Bulgota jak cholera [emoji23]
Dzisiaj odstawiamy młodą do rodziców, wytrzymała tydzień, jak na pierwszy raz suuuper! Za to ja wyrąbana strasznie [emoji16] będę dogorywać przyszły tydzień [emoji23]

Witam się ja [emoji41] jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych wszystkich przygotowań. Ale oczywiście tak zdrowo zazdroszczę.

U mnie owu dopiero za 10 dni już nie mówiąc gdzie tam testowanie.
No i chyba musiał by się stać cud żeby się udało za 1 razem.

Hej Wam w weekend, nareszcie wolne [emoji3059]
wczoraj padłam o 21.30, ale cały dzień poza domem, trochę mnie to wymęczyło. Do tego te emocje.. Wczorajszy dzień był jak sen. Aż się dziś bałam robić znowu test. Ale zrobiłam i kreska jest, nawet ciut mocniejsza niż wczoraj, czyli jest ok [emoji7] uff.. Głowa mnie boli jakbym kaca miała [emoji23] to chyba też z emocji [emoji849]
My kiedyś zamówiliśmy kamerkę do monitoringu i chyba utknęła na tym cle, dostaliśmy pismo, że została zatrzymana, ale po kilku dniach była u nas. Więc nie wiem jak to jest [emoji848] w każdym razie nic nie dopłacaliśmy.
A tych tańszych rzeczy to nigdy mi nie zatrzymali [emoji6] w sumie już dawno nic tam nie zamawiałam, u mnie szał na Ali był z dwa lata temu, a potem jakoś mi przeszło.
Teraz moja znajoma tam zamówiła kilka rzeczy dla maluszka, ale ja nie jestem do końca przekonana, czy rzeczy stamtąd są dobre dla małego dziecka [emoji848] niby co w Polsce to też chińskie hmm..
Witam się ja [emoji41] jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych wszystkich przygotowań. Ale oczywiście tak zdrowo zazdroszczę.

Jeszcze chwila i też będziesz sobie przebierać w tych dziecięcych rzeczach [emoji6]
Nastaw się, że uda się za pierwszym razem to tak będzie [emoji8] ja mocno trzymam kciuki!

Witam się :D

Ja z Ali zamawiam same pierdoly. Najdroższe rzeczy jakie zamówiłam to, z tego co pamietam, dzwonek do drzwi i projektor do drzwi samochodowych. Jedna j druga rzecz za oszałamiające 20 kilka złotych :p a ostatnio kupiłam sobie kilka case’ów do nowego telefonu i naprawdę jestem zadowolona

I jeśli chodzi o Ali to warto już teraz zamawiać rzeczy bożonarodzeniowe. Ja od siebie polecam to [emoji1] co prawdę nigdy nie kupiłam na AliExpress (chociaz kilka złotych taniej), tylko Allegro albo stacjonarnie, bo zawsze na ostatnia chwilę. Ale efekt nieziemski, gwarantuje [emoji1]
IMG_0570.JPG

reklama

Nie takie cuda się już zdarzały, trzeba wierzyć [emoji6]

Do góry