reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam się i ja. Niestety nawet nie wiem co Wam nam napisać po wizycie u gin... nic nowego się nie dowiedziałam. Tyle że wyniki te powinny już same spać na minus i jestem niespotykanym przypadkiem... Żaden gin nie da mi zielonego światła.

Czekam na wizytę u zakznka 8.08.
Zaczyna mi naprawdę brakować sił.

Ściskam
A wiesz co Ci powiem, na innej grupie dziewczyny pisały o wynikach toxo robionych normalnie w labo i o wynikach robionych w szpitalu zakaźnym i wg labo wyniki mają złe, a te z zakaźnego są już w porządku. I wychodzi na to, że w zakaźnym mają jakąś inną, może lepszą metodę na badanie tego i wyniki są bardziej dokładne i wiarygodne. Poczekaj na spokojnie do tej wizyty za tydzień, może i w Twoim przypadku tak samo się okaże [emoji846]

reklama
A wiesz co Ci powiem, na innej grupie dziewczyny pisały o wynikach toxo robionych normalnie w labo i o wynikach robionych w szpitalu zakaźnym i wg labo wyniki mają złe, a te z zakaźnego są już w porządku. I wychodzi na to, że w zakaźnym mają jakąś inną, może lepszą metodę na badanie tego i wyniki są bardziej dokładne i wiarygodne. Poczekaj na spokojnie do tej wizyty za tydzień, może i w Twoim przypadku tak samo się okaże [emoji846]
Muszę poczekać... Ale wiesz jak to jest. Ten lekarz wyniki zle 2 lekarz wyniki złe Internet mówi jeszcze coś gorszego. Tylko tydzień i aż tydzień. Przecież nie jestem jakimś mutantem (chyba) żeby nie można było się tego dziadostwa pozbyć:(

@MartaSx moja starsza córka tez jest z 2012 roku, ale z kwietnia :D
U mnie w szkole nic nie mówili na temat rodzaju plecaka, jaki dziecko musi mieć[emoji50] moja ma jednokomorowy, zwykły, różowy jeszcze z zeszłego roku

@Isasza4444 oczywiście, ze tak robię, ze przeglądam ciuszki itd. I to za często :p chce się hamować tylko dlatego, ze jakbym zaskoczyła, to chciałabym, żeby wtedy chociaż minimalnie zostało mi coś do „odkrywania” z tego wyprawkowego świata, a nie ze znam już na pamięć każdy przedmiot i jego cenę[emoji85]
Tzn jeśli chodzi o wózek, to już od drugiej ciąży wiem, co chce. Wtedy wahałam się pomiędzy dwoma wózkami, wybrałam jeden, to teraz chce drugi :p i od pięciu lat mi się to nie zmienia :p
Jakieś tydzień temu przeglądałam Zalando i zakochałam się w tych body ze zdjęcia i zapytałam mamy, czy jeśli je teraz kupię, nie będąc jeszcze w ciąży, zakrawa już na chorobę psychiczną :p

@Mayred91 cudownie, ze z bratem dużo lepiej[emoji173]️ teraz trzymam kciuki, żeby zapalenie płuc szybko przeszło :)

@adzik i tego się trzymaj, ze ten lekarz od chorób zakaźnych sprawi jakiś przełom. Skoro antybiotyki nie działają, to dla mnie laika świadczy to o tym, ze coś trzeba zmienić... trzymam kciuki za te wizytę 8.08

Oczywiście zdjęcia nie dodałam, po edytowaniu już nie mogę dodać zdjęcia, ma któraś z Was tez tak?

IMG_0335.JPG

Witam. W związku z wejściem ustawy o zerowym podatku dla osób do 26 roku życia mam pytanie czy przebywając na urlopie macierzyńskim przez ostatni rok, a przez ostatnie 44 dni na urlopie wypoczynkowym, po czym od 08.08 będę na urlopie wychowawczym powinnam dostać jakiś aneks do umowy? Czy w moim przypadku nie ma to znaczenia? Mam 23 lata.

Witam. W związku z wejściem ustawy o zerowym podatku dla osób do 26 roku życia mam pytanie czy przebywając na urlopie macierzyńskim przez ostatni rok, a przez ostatnie 44 dni na urlopie wypoczynkowym, po czym od 08.08 będę na urlopie wychowawczym powinnam dostać jakiś aneks do umowy? Czy w moim przypadku nie ma to znaczenia? Mam 23 lata.
Musisz złożyć wniosek do pracodawcy, żeby dostać kasę razem z wypłatą teraz. Jeżeli tego nie zrobisz, to zostanie to rozliczone w rocznym rozliczeniu pit.

Dokładnie ja tak maialam. Dlatego napisałam żebyś poszła do lekarza zakaznego. Ja miałam mega wysoki wynik aż się gin wystraszyl a w szpitalu w normnie

Oczywiście zdjęcia nie dodałam, po edytowaniu już nie mogę dodać zdjęcia, ma któraś z Was tez tak?

Zobacz załącznik 1005310
Ja tak mam i w ogóle strasznie mnie wnerwia ta apka na tel. Nie dość że nie mogę dodać zdjęć, często się zwiessza i nie wyskakują mi powiadomienia.
Znalazłam taki w smyku ale kurde 120zl za plecak no trochę przegięcie. Ale jest fajny. Wstrzymała się kupię pod koniec miesiąca. Może przecena [emoji23]
received_350925375825522.jpeg

reklama
Ja tak mam i w ogóle strasznie mnie wnerwia ta apka na tel. Nie dość że nie mogę dodać zdjęć, często się zwiessza i nie wyskakują mi powiadomienia.
Znalazłam taki w smyku ale kurde 120zl za plecak no trochę przegięcie. Ale jest fajny. Wstrzymała się kupię pod koniec miesiąca. Może przecena [emoji23]Zobacz załącznik 1005340

Na poprzednim telefonie mogłam dodać zdjęcie na każdym etapie pisania i edytowania postu, a teraz nie. A powiadomienia nie przychodziły mi ani wtedy ani teraz :/

Do góry