reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Witam się i ja. Niestety nawet nie wiem co Wam nam napisać po wizycie u gin... nic nowego się nie dowiedziałam. Tyle że wyniki te powinny już same spać na minus i jestem niespotykanym przypadkiem... Żaden gin nie da mi zielonego światła.

Czekam na wizytę u zakznka 8.08.
Zaczyna mi naprawdę brakować sił.

Ściskam
A wiesz co Ci powiem, na innej grupie dziewczyny pisały o wynikach toxo robionych normalnie w labo i o wynikach robionych w szpitalu zakaźnym i wg labo wyniki mają złe, a te z zakaźnego są już w porządku. I wychodzi na to, że w zakaźnym mają jakąś inną, może lepszą metodę na badanie tego i wyniki są bardziej dokładne i wiarygodne. Poczekaj na spokojnie do tej wizyty za tydzień, może i w Twoim przypadku tak samo się okaże [emoji846]

reklama
A wiesz co Ci powiem, na innej grupie dziewczyny pisały o wynikach toxo robionych normalnie w labo i o wynikach robionych w szpitalu zakaźnym i wg labo wyniki mają złe, a te z zakaźnego są już w porządku. I wychodzi na to, że w zakaźnym mają jakąś inną, może lepszą metodę na badanie tego i wyniki są bardziej dokładne i wiarygodne. Poczekaj na spokojnie do tej wizyty za tydzień, może i w Twoim przypadku tak samo się okaże [emoji846]
Muszę poczekać... Ale wiesz jak to jest. Ten lekarz wyniki zle 2 lekarz wyniki złe Internet mówi jeszcze coś gorszego. Tylko tydzień i aż tydzień. Przecież nie jestem jakimś mutantem (chyba) żeby nie można było się tego dziadostwa pozbyć:(

@MartaSx moja starsza córka tez jest z 2012 roku, ale z kwietnia :D
U mnie w szkole nic nie mówili na temat rodzaju plecaka, jaki dziecko musi mieć[emoji50] moja ma jednokomorowy, zwykły, różowy jeszcze z zeszłego roku

@Isasza4444 oczywiście, ze tak robię, ze przeglądam ciuszki itd. I to za często :p chce się hamować tylko dlatego, ze jakbym zaskoczyła, to chciałabym, żeby wtedy chociaż minimalnie zostało mi coś do „odkrywania” z tego wyprawkowego świata, a nie ze znam już na pamięć każdy przedmiot i jego cenę[emoji85]
Tzn jeśli chodzi o wózek, to już od drugiej ciąży wiem, co chce. Wtedy wahałam się pomiędzy dwoma wózkami, wybrałam jeden, to teraz chce drugi :p i od pięciu lat mi się to nie zmienia :p
Jakieś tydzień temu przeglądałam Zalando i zakochałam się w tych body ze zdjęcia i zapytałam mamy, czy jeśli je teraz kupię, nie będąc jeszcze w ciąży, zakrawa już na chorobę psychiczną :p

@Mayred91 cudownie, ze z bratem dużo lepiej[emoji173]️ teraz trzymam kciuki, żeby zapalenie płuc szybko przeszło :)

@adzik i tego się trzymaj, ze ten lekarz od chorób zakaźnych sprawi jakiś przełom. Skoro antybiotyki nie działają, to dla mnie laika świadczy to o tym, ze coś trzeba zmienić... trzymam kciuki za te wizytę 8.08

Oczywiście zdjęcia nie dodałam, po edytowaniu już nie mogę dodać zdjęcia, ma któraś z Was tez tak?

IMG_0335.JPG

Witam. W związku z wejściem ustawy o zerowym podatku dla osób do 26 roku życia mam pytanie czy przebywając na urlopie macierzyńskim przez ostatni rok, a przez ostatnie 44 dni na urlopie wypoczynkowym, po czym od 08.08 będę na urlopie wychowawczym powinnam dostać jakiś aneks do umowy? Czy w moim przypadku nie ma to znaczenia? Mam 23 lata.

Witam. W związku z wejściem ustawy o zerowym podatku dla osób do 26 roku życia mam pytanie czy przebywając na urlopie macierzyńskim przez ostatni rok, a przez ostatnie 44 dni na urlopie wypoczynkowym, po czym od 08.08 będę na urlopie wychowawczym powinnam dostać jakiś aneks do umowy? Czy w moim przypadku nie ma to znaczenia? Mam 23 lata.
Musisz złożyć wniosek do pracodawcy, żeby dostać kasę razem z wypłatą teraz. Jeżeli tego nie zrobisz, to zostanie to rozliczone w rocznym rozliczeniu pit.

Dokładnie ja tak maialam. Dlatego napisałam żebyś poszła do lekarza zakaznego. Ja miałam mega wysoki wynik aż się gin wystraszyl a w szpitalu w normnie

Oczywiście zdjęcia nie dodałam, po edytowaniu już nie mogę dodać zdjęcia, ma któraś z Was tez tak?

Zobacz załącznik 1005310
Ja tak mam i w ogóle strasznie mnie wnerwia ta apka na tel. Nie dość że nie mogę dodać zdjęć, często się zwiessza i nie wyskakują mi powiadomienia.
Znalazłam taki w smyku ale kurde 120zl za plecak no trochę przegięcie. Ale jest fajny. Wstrzymała się kupię pod koniec miesiąca. Może przecena [emoji23]
received_350925375825522.jpeg

reklama
Ja tak mam i w ogóle strasznie mnie wnerwia ta apka na tel. Nie dość że nie mogę dodać zdjęć, często się zwiessza i nie wyskakują mi powiadomienia.
Znalazłam taki w smyku ale kurde 120zl za plecak no trochę przegięcie. Ale jest fajny. Wstrzymała się kupię pod koniec miesiąca. Może przecena [emoji23]Zobacz załącznik 1005340

Na poprzednim telefonie mogłam dodać zdjęcie na każdym etapie pisania i edytowania postu, a teraz nie. A powiadomienia nie przychodziły mi ani wtedy ani teraz :/

Do góry