reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Ma dużo składników, ale bardzo mało dha 1/3 i żelaza 1/4 w porównaniu do prenatalu, więc na jedno by wyszło, gdybym musiała dokupić jeszcze osobne kapsułki z dha, bo zależało mi, żeby jak najwięcej było.

Po składzie widze ze ma 600 ten co ja mam premium tez ma 600. Zelaza ja nie chce za dużo bo potem mam problemy:)

Tak, Marta już mi pokazała, że jest wersja premium, ja widocznie sprawdziłam tą podstawową [emoji6] co do żelaza, to miałam tylko pierwsze dni problemy, jak zaczęłam taką dużą dawkę łykać, teraz na szczęście się unormowało [emoji16]
Po składzie widze ze ma 600 ten co ja mam premium tez ma 600. Zelaza ja nie chce za dużo bo potem mam problemy:)

Tak, Marta już mi pokazała, że jest wersja premium, ja widocznie sprawdziłam tą podstawową [emoji6] co do żelaza, to miałam tylko pierwsze dni problemy, jak zaczęłam taką dużą dawkę łykać, teraz na szczęście się unormowało [emoji16]
Zamówiłam w dozz przez neta bo w aptece na miejscu nie mieli.

Wciągnęłam jakos saszetki nawet nie było źle, to jest dla mnie bezsmakowe z tendencja do cytryny.
Za jakiś czas na nockę.

U nas wkoncu oddech id upałów :-)

Dziewczyny czy któras z Was miała to plamienie implantacjne?

Bo czytać to ja mogę w necie dużo ale nijak to się ma do rzeczywistości.

Dzisiaj rano śluz różowy, później bardziej różowy, później cały dzień nic w sensie normalnie. Teraz wieczorem troszkę nitek krwi. No kurczę mi to na okres wygląda ale brzuch mnie Nie boli :/

Ja nie miałam przy 1szej ciąży albo nie pamiętam. Ale właśnie naczytalam sir że różnice są takie że jak śluz z nitka i krwi a nie krew, i że wł raczej to nie boli to implantacyjne a nie okres. A no i że od kilku godzin do 3 dni ( u mnie teraz to plamienia to kilka dni trwa więc to nie to) i że można czuć się jakby rozbitym coś s stylu przeziębienia.

Dzisiaj rano śluz różowy, później bardziej różowy, później cały dzień nic w sensie normalnie. Teraz wieczorem troszkę nitek krwi. No kurczę mi to na okres wygląda ale brzuch mnie Nie boli :/

Ja nie miałam przy 1szej ciąży albo nie pamiętam. Ale właśnie naczytalam sir że różnice są takie że jak śluz z nitka i krwi a nie krew, i że wł raczej to nie boli to implantacyjne a nie okres. A no i że od kilku godzin do 3 dni ( u mnie teraz to plamienia to kilka dni trwa więc to nie to) i że można czuć się jakby rozbitym coś s stylu przeziębienia.
Ja się dzisiaj tak czuje jak bym była przeziębiona ale żadnych plamien śluzu podbarwionego nie mam.

Myślę że to u mnie jest wywołane stresem przed wizytą w klinice. Bo już tuż tuż i trochę się stresuje.

U mnie za każdym razem implantacja bezobjawowa, ale z tego co wiem, to takie różowe śluzy i nitki krwi są normalne i nie ma przy tym bólu.

reklama
Ja miałam w pierwszej ciąży plamienie implantacyjne. U mnie to wyglądało tak że w ciągu dnia na papierze zobaczyłam dużo śluzu z dwiema niktkami krwi. I więcej nie miałam. Było to mniej więcej ok 8 dni po owu czy jakoś tak. Ale każda kobieta ma inaczej i to też było 7 lat temu. Wszystko zależy od ukrwienie ścianki macicy jak zarodek, który się zagnieżdżana natrafi na naczynie krwionośne.

Do góry