reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Nie daj sobie wmówić, że wina leży tylko i wyłącznie w Twojej wadze. Ja zaczynałam teraz ciąże z wagą 95kg przy wzroście 172 i żaden lekarz nie wypomniał mi wagi. Jeżeli masz możliwość, to zmień lekarza na innego, na takiego, który będzie chciał rzeczywiście pomóc, a nie tylko osądzał.
No muszę znaleźć. Muszę poszukać kogoś kto podejdzie do mnie naprawdę poważnie

Co do cukrzycy w ciąży mam koleżankę już urodziła ale też miała cukrzycę w ciąży na diecie bez insuliny. I regularnie co 14dni do szpitala na 2-3 dni począwszy od 3m. Czyli 6m co chwilę do szpitala

No muszę znaleźć. Muszę poszukać kogoś kto podejdzie do mnie naprawdę poważnie
Poczytaj może trochę opinii o lekarzach w Twojej okolicy, zanim wybierzesz następnego. Na pewno uda się znaleźć takiego, który będzie chciał naprawdę pomóc [emoji846]

Tak ale ogólnie chodzi mi o to że tak jak pod mi Endo że mam początkowe stadium cukrzycy typu 1 to nie ma opcji być bez insuliny. A ja pewnie mam IO i żaden lekarz nie chce mi dac tabletek. Jeszcze czekam na wyniki od Endo jeszcze ich nie mam. Ale hormony są ok bardziej ciekawi mnie jakie są wyniki cukrów na czczo i po obciążeniu 2 godzinnym. Gin powiedział że będzie się odzywał jak otrzyma wyniki od Endo.

Kochanie mam koleżankę 113 i w życiu się z tym nie spotkała. Leczyła się ok roku i jest w 6mc i jest wszystko ok. Lekarz (burak) po prostu nie chce się tobą zająć i tyle bo jesteś dla niego kłopotem tak mi to wyglada
Wiem nie poddam się. Poszukam gin i udam się z wynikami do innego gin. Jestem pewna że waga to nie jest jedyną przyczyną nie zachodzenia w ciążę.

reklama
I tak zrobię. Dziękuję dziewczyny. Ten buc mi powiedział że na diecie powinnam jeść tylko 3 razy dziennie. A ja mam ustalone 4-5 posiłków dziennie jeść częściej ale mniej. I tak robię. Nie będę sluchac tego buca
Poczytaj może trochę opinii o lekarzach w Twojej okolicy, zanim wybierzesz następnego. Na pewno uda się znaleźć takiego, który będzie chciał naprawdę pomóc [emoji846]

Do góry