reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Nie daj sobie wmówić, że wina leży tylko i wyłącznie w Twojej wadze. Ja zaczynałam teraz ciąże z wagą 95kg przy wzroście 172 i żaden lekarz nie wypomniał mi wagi. Jeżeli masz możliwość, to zmień lekarza na innego, na takiego, który będzie chciał rzeczywiście pomóc, a nie tylko osądzał.
No muszę znaleźć. Muszę poszukać kogoś kto podejdzie do mnie naprawdę poważnie

Co do cukrzycy w ciąży mam koleżankę już urodziła ale też miała cukrzycę w ciąży na diecie bez insuliny. I regularnie co 14dni do szpitala na 2-3 dni począwszy od 3m. Czyli 6m co chwilę do szpitala

No muszę znaleźć. Muszę poszukać kogoś kto podejdzie do mnie naprawdę poważnie
Poczytaj może trochę opinii o lekarzach w Twojej okolicy, zanim wybierzesz następnego. Na pewno uda się znaleźć takiego, który będzie chciał naprawdę pomóc [emoji846]

Tak ale ogólnie chodzi mi o to że tak jak pod mi Endo że mam początkowe stadium cukrzycy typu 1 to nie ma opcji być bez insuliny. A ja pewnie mam IO i żaden lekarz nie chce mi dac tabletek. Jeszcze czekam na wyniki od Endo jeszcze ich nie mam. Ale hormony są ok bardziej ciekawi mnie jakie są wyniki cukrów na czczo i po obciążeniu 2 godzinnym. Gin powiedział że będzie się odzywał jak otrzyma wyniki od Endo.

Kochanie mam koleżankę 113 i w życiu się z tym nie spotkała. Leczyła się ok roku i jest w 6mc i jest wszystko ok. Lekarz (burak) po prostu nie chce się tobą zająć i tyle bo jesteś dla niego kłopotem tak mi to wyglada
Wiem nie poddam się. Poszukam gin i udam się z wynikami do innego gin. Jestem pewna że waga to nie jest jedyną przyczyną nie zachodzenia w ciążę.

reklama
I tak zrobię. Dziękuję dziewczyny. Ten buc mi powiedział że na diecie powinnam jeść tylko 3 razy dziennie. A ja mam ustalone 4-5 posiłków dziennie jeść częściej ale mniej. I tak robię. Nie będę sluchac tego buca
Poczytaj może trochę opinii o lekarzach w Twojej okolicy, zanim wybierzesz następnego. Na pewno uda się znaleźć takiego, który będzie chciał naprawdę pomóc [emoji846]

Do góry