reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja waże ponad 100

Przed pierwszą ciążą ważyłam około 60kg, utylam w tej ciąży 35kg. Nic mi nie spadło i po około 8-9 miesiącach nie zabezpieczania się (nie chodziłam wtedy do gina, niczym się nie wspomagałam) zaszłam w drugą ciążę.
Znam tez dziewczynę, która ważyła ponad 100kg w dodatku ma problemy z tarczycą, lekarz dawał jej słabe szanse na ciążę, a tak naprawdę w pierwszą ciążę zaszła w pierwszym cyklu, a w drugą w drugim cyklu - jeśli dobrze pamiętam.
Z innej strony moja koleżanka miała problemy z okresem, potrafiła go miesiącami nie dostać, lekarz kazał schudnąć i faktycznie jak schudła, to okres zaczął się normalnie co miesiąc pojawiać.

Sytuacje są różne, Twojej oczywiście nie znam, ale też mi się wydaje, że powinnaś zmienić lekarza. Powinien się bardziej zainteresować niż tylko zrzucać na wagę

reklama
Wiem nie poddam się. Poszukam gin i udam się z wynikami do innego gin. Jestem pewna że waga to nie jest jedyną przyczyną nie zachodzenia w ciążę.
Kochanie dasz rade. Jak inne dziewczyny z ciut większa wagą mają dzieci to i ty też będziesz miała napewno. Napewno jest lekarz lub klinika co się tobą zajma.
A i może warto pomyśleć o jakiejś prywatnej placówce niepłodność i planowania rodziny. Tam mają inne podejścia do osób niż w większości nfz

Ja mieszkam w DE muszę poszukać takich klinik może akurat mi pomogą.
Kochanie dasz rade. Jak inne dziewczyny z ciut większa wagą mają dzieci to i ty też będziesz miała napewno. Napewno jest lekarz lub klinika co się tobą zajma.
A i może warto pomyśleć o jakiejś prywatnej placówce niepłodność i planowania rodziny. Tam mają inne podejścia do osób niż w większości nfz

Przed pierwszą ciążą ważyłam około 60kg, utylam w tej ciąży 35kg. Nic mi nie spadło i po około 8-9 miesiącach nie zabezpieczania się (nie chodziłam wtedy do gina, niczym się nie wspomagałam) zaszłam w drugą ciążę.
Znam tez dziewczynę, która ważyła ponad 100kg w dodatku ma problemy z tarczycą, lekarz dawał jej słabe szanse na ciążę, a tak naprawdę w pierwszą ciążę zaszła w pierwszym cyklu, a w drugą w drugim cyklu - jeśli dobrze pamiętam.
Z innej strony moja koleżanka miała problemy z okresem, potrafiła go miesiącami nie dostać, lekarz kazał schudnąć i faktycznie jak schudła, to okres zaczął się normalnie co miesiąc pojawiać.

Sytuacje są różne, Twojej oczywiście nie znam, ale też mi się wydaje, że powinnaś zmienić lekarza. Powinien się bardziej zainteresować niż tylko zrzucać na wagę
Ja mam hashimoto niedoczynność padaczke hirsutyzm otyłość i ta niby cukrzyca. Okres pojawia się miesiąc w miesiąc czasami kilka dni się spóźni. Ale nigdy nie miałam że w danym miesiącu nie miałam okresu. Zawsze przyszedł. Muszę poszukać takiego gin który faktycznie się mną zajmie i mimo wagi spróbuję mi pomóc.

Ja jestem na clo 3 dzień mam straszne skoki raz mi gorąco raz mam dreszcze raz to mi się w głowie kreci. Niby to normalne że tak się czasem dzieje.
Wizytę mam w przyszły poniedziałek na monitor zobaczymy czy rosnę chociaż jedno aż się boje

I tak zrobię. Dziękuję dziewczyny. Ten buc mi powiedział że na diecie powinnam jeść tylko 3 razy dziennie. A ja mam ustalone 4-5 posiłków dziennie jeść częściej ale mniej. I tak robię. Nie będę sluchac tego buca
Jeżeli potwierdziłaby się IO, to ma rację z tymi 3 posiłkami. W innym wypadku lepiej jest jeść 5 razy dziennie.

Otóż to kochana. Nie wiem dlaczego gin idzie na łatwiznę i zgania wszystko na wagę ale to jest stary buc. Zmienię ginekologa i może inny mi pomoże. Ehh wszędzie takie konowaly. Mi nie dał clo bo powiedział że jak nie ma owu to wróci jak schudne. Bo to przez moja wagę. Marzę tylko o tym żeby zjeść w ciążę i iść do tego buca żeby mu tam nagadac.
@młoda1994 ok, jesteśmy w swoim gronie, więc napiszę szczerze - mam 158cm wzrostu i w ciążę zachodziłam z wagą 113, teraz w 17 tygodniu mam 111. Gdyby nie to że się uparłam na leczenie clo to pewnie wciąż bym marzyła o dziecku, bo lekarze u mnie bagatelizowali podwyższone wartości hormonów ( nie przekroczone a w okolicach górnej granicy). Więc lekarz może sobie, a życie życiem. Znam dziewczynę z poprzedniej pracy, która meega schudła aby zajść, a skończyło się adopcją bo nic to nie dało. Szukaj innego lekarza, bo dla niektórych większą waga jest przyczyną nawet kataru, dżumy i czego bądź innego. A nie szukają przyczyn tycia, bo uznają że to lenistwo a nie choroba

reklama
Do góry