reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

[emoji23][emoji23] ja dzisiaj mam 27dc ale test owu pozytywny w 24dc i nic nie czuje nic mnie nie boli. Nawet się nie wsluchuje w organizm żeby sobie objawów nie wkrecac bo tylko się rozczaruje tak jak w poprzednim cyklu. Niby objawy ciazowe A tu miesiączka przyszła z 10 dniowym opóźnieniem. W tym cyklu staram się wyluzować i zajmować czymś głowę jak tylko mogę. Do terminu @ jeszcze daleko. Prędzej bym ze swirowala.

No i dobrze, najważniejsze to chyba się czymś zająć. Ja to tak sobie myślę, że co można to się zrobiło, reszta już nie należy do nas i jeśli ciąża ma być to będzie, a jak jeszcze nie teraz to od kolejnego cyklu jazda od nowa [emoji16]

Może u ciebie a nie, się uda bo przestalas poniekąd szukać właśnie tych objawów.
Fajnie by było jakby się udało obie w podobnym terminie różnica kilku dni.

Co do moich pseudo objawów bardziej po przemyśleniach stawiam że to jest efekt owulacyjny jakiś który działa na mój organizm bo jeśli ja wcale nie miałam owulacji teraz dopiero po clo w 2 cyklu się pojawiła to myślę że tak poprostu działa mój organizm wreszcie na właściwych torach. I jak się nauczę rozpoznawać wszystko jak reaguje w poszczególne dni cyklu mój organizm to wtedy będzie dzidzi teraz jakoś w to nie wierzę

Chciałabym żeby się udało, ale no zobaczymy za tydzień [emoji4]
Ja właśnie na to liczę, że uda się razem z którąś z nas tutaj mieć podobny termin, zawsze raźniej przeżywać coś razem [emoji6]
Więc liczę na Ciebie, bo owu miałyśmy w podobnym czasie (ja w czwartek) [emoji16] uwierz w to skoro wyskoczyłaś na dobre tory i za tydzień będziemy razem świętować piccolo [emoji16]

reklama
No to czekamy...
Oby bocian z działki sąsiada i u nas wreszcie wylądował
No i dobrze, najważniejsze to chyba się czymś zająć. Ja to tak sobie myślę, że co można to się zrobiło, reszta już nie należy do nas i jeśli ciąża ma być to będzie, a jak jeszcze nie teraz to od kolejnego cyklu jazda od nowa [emoji16]

Chciałabym żeby się udało, ale no zobaczymy za tydzień [emoji4]
Ja właśnie na to liczę, że uda się razem z którąś z nas tutaj mieć podobny termin, zawsze raźniej przeżywać coś razem [emoji6]
Więc liczę na Ciebie, bo owu miałyśmy w podobnym czasie (ja w czwartek) [emoji16] uwierz w to skoro wyskoczyłaś na dobre tory i za tydzień będziemy razem świętować piccolo [emoji16]

No to ja chyba też mam termin zbliżony do was. Jeśli była owu to między 12-14 dc A dzisiaj 21 dc. Testuje w przyszła srode/ czwartek:p
Mi kalendarzyk pokazuje termin @ na 10.07, więc pewnie zatestuję już w poniedziałek, choć mam świadomość, że za szybko, ale mam też cały arsenał testów [emoji23]

A tak z innej beczki to organizuję koleżance baby shower, wczoraj zamawiałam baloniki i inne elementy dekoracji. To jest takie cudowne, że liczę na to, że niedługo będzie dotyczyć każdej z nas [emoji3059]
Polecacie jakieś konkursy/zabawy na ten dzień? Ja na żadnej takiej imprezie jeszcze nie byłam, więc się niestety nie znam [emoji53]

Hej kochana to już w 3 jesteśmy :) ja dziś 19dc :)
Też mam zamiar już pierwszy test zrobić w środę / czwartek ale betę bo lekarz zabronil bawić się testami [emoji23][emoji23]
Dał mi skierowanie na betę także mogę sobie chodzić tylko nie lubię jak mnie kłują bo mam strasznie kruche żyły potem siniaki na rękach ale co tam będzie.dzidzia to i cała w siniakach mogę być wtedy [emoji13][emoji13][emoji13][emoji13][emoji13]
No to ja chyba też mam termin zbliżony do was. Jeśli była owu to między 12-14 dc A dzisiaj 21 dc. Testuje w przyszła srode/ czwartek:p

Niski kochana. Ale nie masz krwawien/ plamien?
Nie mam, tylko bóle brzucha jak na @
..lekarz nie zlecił mi badania progesteronu zrobiłam go dziś sama dla świętego spokoju. Czytałam że jest wydzielany skokowo i może się różnić w zależności od pory dnia i od jednostki badania i że jest przelicznik żeby mój wynik pomnożyć x 3.18 i wtedy wyjdzie wynik w tej drugiej jednostce...

Załamana jestem dziewczyny i nie przeżyje tego drugi raz [emoji22]

reklama
Hej kochana to już w 3 jesteśmy :) ja dziś 19dc :)
Też mam zamiar już pierwszy test zrobić w środę / czwartek ale betę bo lekarz zabronil bawić się testami [emoji23][emoji23]
Dał mi skierowanie na betę także mogę sobie chodzić tylko nie lubię jak mnie kłują bo mam strasznie kruche żyły potem siniaki na rękach ale co tam będzie.dzidzia to i cała w siniakach mogę być wtedy [emoji13][emoji13][emoji13][emoji13][emoji13]
Mi to zawsze słabo na sama myśl o pobraniu krwi... Ostatnio miałam pobranie na leżąco i to pomogło mi przeżyć [emoji16] nie wiem jak sobie poradzę z tymi badaniami w ciąży [emoji849] tym bardziej, że ja wegetarianka to pewnie będą mnie wysyłać częściej [emoji53]

Do góry