reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Oj nie było owu jeszcze na pewno, trochę za mną tych testów i wiem że musi być bardzo ciemna krecha
Dziewczyny... co jest grane. Z tych testów owu nic nie rozumie... czy któraś z Was może wrzucić je jeszcze raz ? Robię od 11 dc. Na zdj jest 11, 12, 13, 15 i dziś 16 dc. Głupia ja pominęłam dzień 14 ! W 15dc wyszła mocniejszą 2 kreska A dziś znowu taki bladzioch ! Bylam pewna ze dzis test pokaze owu... Czy to znaczy że załapałam owu ? Albo owu w ogóle nie było? Pomocy! Chyba się rozplacze ! [emoji21][emoji21][emoji21]

Przepraszam za te niechlujstwo ale szybko przyklejalam żeby się z Wami tym podzielić [emoji85]Zobacz załącznik 975287Zobacz załącznik 975288

reklama
Hej kobietki toście naprodukowały....
Mie wczoraj po pracy dosłownie ścieło z nóg 3h spałam jak zabita.
W tym cyklu raczej nici z ciąży niby dopieru jutro owu ale bardzo w to wątpię 0 śluzu brzuch i jajniki też już przestały boleć tylko piersi napierniczają jak to przed @.
Chyba w tym cyklu @ dostane normalnie 28 dniu.
Możliwe że owu była zaraz po @ bo miała gęsty i klejący śluz , jajnik prawy bolał i podbrzusze a teraz nic.

Wczoraj jak oglądałam wiadomosici i mówili o tych sześcioraczkach to sie poryczałam.

Co to jajnikow to mnie dzisiaj w nocy strasznie kłuło w lewym.. teraz czuje jak szpila wbija sie w prawy.. masakra jakas :( a ja prace mam stojącą wiec tez nie pomaga..

Zobac sobie u mnie ja miałam mocna ta krechę. Dziś tez jeszcze zrobię jak wrócę do domu. Mnie się pokrył test z obserwacja i kalendarzykiem.

Nie 11 dc tylko 11 maja ;) i to byl 13 dzien cyklu ;) i zawsze tak mialam jak apka pokazywala tak czulam owu.. a tym razem pozytyw byl 12 maja w 14 dzien cyklu.. i co za tym idzie owu 13 maja w 15 dzien cyklu i czulam brzuch bardzo ze sie dzieje orzez 2 dni.. potem cisza..
Jak Misia dziś objawy? Ale czemu mówisz że owu 11 dc? Przy 28 cyklu owu wychodzi w połowie na 13/14 dzień

Jak owu jeszcze nie było to nie jest źle... dziś mnie delikatnie kłuje lewy jajnik ale może być że sobie wmawiam [emoji52] testuje dalej. Jutro będzie 17dc A miewam 30 dniowe... może cykl bezowulacyjny...

Jak owu jeszcze nie było to nie jest źle... dziś mnie delikatnie kłuje lewy jajnik ale może być że sobie wmawiam [emoji52] testuje dalej. Jutro będzie 17dc A miewam 30 dniowe... może cykl bezowulacyjny...

A jakichś stresów nie miałaś? Może byłaś przeziębiona? Może owulacja Ci się przesunęła?

@RoseGold a pytaj mnie dlaczego... Mój lekarz jest nadwrażliwy chyba. Znam kilka osób z cukrzycą ciążową i nikogo, kto z tego powodu byłby w szpitalu. Niby 2-3 dni mam zostać

Ale chyba lepiej, żeby był nadwrażliwy, niż wszystko olewał (przez takie olewanie w pierwszej ciąży musiałam mieć transfuzję[emoji53]). Mimo wszystko oczywiście szpital to nic fajnego, nawet tylko na 2-3 dni, wiadomo :/

reklama
@RoseGold a pytaj mnie dlaczego... Mój lekarz jest nadwrażliwy chyba. Znam kilka osób z cukrzycą ciążową i nikogo, kto z tego powodu byłby w szpitalu. Niby 2-3 dni mam zostać
A jesteś mi w stanie pomóc zinterpretować mój wynik krzywej cukrowej? Bo na wyniku są tylko normy podane na czczo, a po 1h i 2h już nie ma, ale znalazłam gdzieś w necie, że po 2 norma jest do 140, a powyżej uznawane za cukrzycę ciążową. Od innej osoby słyszałam również, że normy w ciąży się jakoś zmieniają. A z mojego wyniku wychodzi:
Na czczo 87 (norma w ciąży do 92)
Po 1h 159
Po 2h 142.

Czy nie za wolno spada?

Do góry