reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ważne że zakończyło się dobrze ciąża jest nie do pojęcia [emoji4]
Wiecie co.. mnie to już chyba nic nie zaskoczy. Moja dobra koleżanka, która ma podobne problemy jak i ja jeśli chodzi o zanik miesiączki, pcos i takie tam, dowiedziała się i ciąży w 8 miesiącu... szczęście, że dzieciątko urodziło się bez komplikacji i całkowicie zdrowe. Też się zastanawiałam czy nie czuła ruchów i w ogóle. Jak to stwierdziła, chyba tak silnie wyparła możliwość ciąży, że zawsze było na to jakieś wytłumaczenie. Zresztą jak do mnie przyjechała zaraz po wizycie u lekarza sama bym nie powiedziała, że w tej ciąży jest. Wiadomo gabaryty Tobą swoje ale nie aż tak! Dopiero jak do niej to wszystko dotarło to wywaliło jej brzuszek.

Ale ta historia akurat zakończyła się dobrze..

reklama
Niestety coraz bardziej się przekonuję o tym, w jakim zacofanym kraju żyjemy. Ze względu na świadomość ludzką oraz na zacofanie dostępności środków medycznych i badań względem innych krajów. Przykro się patrzy, jak wiele złego dzieje się ze zwykłej nieświadomości ludzkiej.
Popieram, niepojęte jest dla mnie to, ze kobiety w tych czasach zachowują się czasami jak ze średniowiecza. Jak bardzo niewyedukowana musi być taka sztuka, żeby nie czuć ze jest w ciąży?

Dziewczyny jestem po pierwszej becie, narazie nic mi to nie mówi pęcherzyk ma 6.5 mm beta taka:
Czy faktycznie ciąża może być młodsza?
Czekam jeszcze na wyniki progesteronu
IMG_20190703_131802.jpeg
IMG_20190702_201333.jpeg

Tak, beta wskazuje za to, że ciąża jest młodsza i pęcherzyk wydaje się adekwatny do tego tego wyniku bety. Powtórz jeszcze w piątek dla własnego spokoju, żeby zobaczyć, czy prawidłowo przybiera, ale moim zdaniem jest wszystko w porządku, po prostu ciążę rzeczywiście młodsza.
Dziewczyny jestem po pierwszej becie, narazie nic mi to nie mówi pęcherzyk ma 6.5 mm beta taka:
Czy faktycznie ciąża może być młodsza?
Czekam jeszcze na wyniki progesteronuZobacz załącznik 993483Zobacz załącznik 993484

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Niestety coraz bardziej się przekonuję o tym, w jakim zacofanym kraju żyjemy. Ze względu na świadomość ludzką oraz na zacofanie dostępności środków medycznych i badań względem innych krajów. Przykro się patrzy, jak wiele złego dzieje się ze zwykłej nieświadomości ludzkiej.

Wiesz co, ja nie wiem, czy to jest kwestia kraju. Pierwszą córkę rodziłam w Niemczech. Początkowo na sali leżałam z Polką, która na oddziale przed porodem leżała jakieś półtora miesiąca. Urodziła bliźniaki. Cały personel ją uwielbiał, podawał ją za przykład. Po tym jak ją wypisali, wrzucili mi do sali Niemkę. Laska nieogarnięta totalnie. Dziecka nie karmiła, nie przebierała. Spała z noworodkiem na wysokim łóżku. Dlatego myśle, ze to kwestia jednostki, a nie narodowości

reklama
Do góry