reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ooo to mój jeszcze malutki bo ma tylko 6. 5 mm, ale jak tak czytam to jeszcze nie jestem tak przerażona bo ma jeszcze chwilę czasu. Rano lecę zrobić betę o tsh jak możesz to podrzuć tą tabele a ja w piątek powtórzę hcg i sprawdzę co tam się zadzieje. Mój ginekolog jest trochę roztrzepany, ale jest ordynatorem oddziału polozniczego w moim mieście więc trochę mu jednak ufam,mysle że gdyby miał jakieś obawy to sam kazał by iść na betę a powiedział że mam się nie martwić i cieszyć :). My kobiety to chyba mamy zamartwianie się w naturze

Po prostu owulacja musiała Ci się przesunąć :) nie martw się na zapas, wszystko będzie ok. Za dwa tygodnie będziesz najszczęśliwsza na świecie :D

reklama
Ja nie mam prawka niestety przez padaczke. Muszę mieć pilnych 5 lat bez najmniejszego ataku. A mąż ma prawko ale zgubił i nie ma nawet jak jechać do Pl wyrobić nowe bo w DE może zrobić nowe ale nie zna języka aż tak dobrze.

Dlatego jak już się uda zajść w ciążę i minął najgorsze 14tyg to będę się zastanawiać nad jedzeniem do gin Polaka i w jego szpitalu rodzic.

A co do Ciebie to trzymam mocno kciuki abyś zaciazyla i mogła się już cieszyć tym małym wielkim cudem jakim jest dziecko. Życzę Ci tego z całego serca kochana. [emoji173][emoji110]

No to niech mąż bierze wolne na kilka dni, wsiada w pociąg/blablacar/dogaduje się z kolegą i jedzie do Polski. To tylko Niemcy, nie Kanada, bez żadnego problemu można się przemieszczać pomiędzy tymi krajami nawet bez prawa jazdy :D

Ja właśnie skończyłam pisać cv (do tej samej firmy, w której pracuje mój mąż). Strasznie się napociłam, bo musiało być w języki angielskim. Niby prosta sprawa, kilka zdań, ale tak bardzo bałam się, ze zrobię jakiś błąd, ze każde możliwe słowo sprawdzałam ze słownikiem[emoji23]
Teraz tylko się modlić, żeby się odezwali

No to niech mąż bierze wolne na kilka dni, wsiada w pociąg/blablacar/dogaduje się z kolegą i jedzie do Polski. To tylko Niemcy, nie Kanada, bez żadnego problemu można się przemieszczać pomiędzy tymi krajami nawet bez prawa jazdy :D
Tak ale jest problem z wolnym bo jest dużo pracy.

Cześć dziewczyny :) ile wy produkujecie... masakra ;)
@RoseGold witaj z powrotem :)
Młoda ja za Ciebie trzymam cały czas kciuki urodziny mam za 12dni i wtedy usłyszę od Ciebie mega wiadomość :D
Nikolka zapraszamy tez na wątek mamuś marcowych bo tak Ci chyba termin wypadnie :) ja mam dziś 4t+5d ale wizytę mam dopiero 19lipca ;)
Co do wózków to ja już wszystko wybrałam [emoji23]łącznie z fotelikiem :D wariatka jestem.
Marta ja mam ten sam dylemat mam lekarkę na NFZ która prowadziła moja ciąże z Michałem i byłam zadowolona plusem są bezpłatne badania poza tym ona jest do rany przyłóż ale już nie pracuje w szpitalu w którym będę rodzic.. Mam tez lekarza prywatnie który właśnie ran pracuje ale każda wizyta to koszt około 200zl co 3tyg. Dużo.
Poza tym w tym szpitalu jest anastezjologiem moja ciocia wiec może nie potrzebuje tego prywatnie? Sama nie wiem i już głupieje. Podwójnie nie chce chodzić chyba.

Ale wolne musi dostać, to nie obozy koncentracyjne, tym bardziej ze to Niemcy [emoji4] dacie radę, bo warto się skupić na odzyskaniu prawka, a jak już będzie dziecko, to w ogóle samochód będzie potrzebny
Kochana niestety w tej firmie co on pracuje jest nawet problem żeby dostał wolne na wizytę do lekarza tutaj na miejscu A co mówić o wyjeździe do Polski

Cześć dziewczyny :) ile wy produkujecie... masakra ;)
@RoseGold witaj z powrotem :)
Młoda ja za Ciebie trzymam cały czas kciuki urodziny mam za 12dni i wtedy usłyszę od Ciebie mega wiadomość :D
Nikolka zapraszamy tez na wątek mamuś marcowych bo tak Ci chyba termin wypadnie :) ja mam dziś 4t+5d ale wizytę mam dopiero 19lipca ;)
Co do wózków to ja już wszystko wybrałam [emoji23]łącznie z fotelikiem :D wariatka jestem.
Marta ja mam ten sam dylemat mam lekarkę na NFZ która prowadziła moja ciąże z Michałem i byłam zadowolona plusem są bezpłatne badania poza tym ona jest do rany przyłóż ale już nie pracuje w szpitalu w którym będę rodzic.. Mam tez lekarza prywatnie który właśnie ran pracuje ale każda wizyta to koszt około 200zl co 3tyg. Dużo.
Poza tym w tym szpitalu jest anastezjologiem moja ciocia wiec może nie potrzebuje tego prywatnie? Sama nie wiem i już głupieje. Podwójnie nie chce chodzić chyba.
Kochana raczej 15 lipca nie będę jeszcze nic wiedziała. Postanowiłam że jeśli nie będzie okresu minimum 14 dni licząc od 17 lipca to nie robię żadnych testów.

Dziewczyny wczoraj o 14.29 zostałam ciocia ślicznej dziewczynki waży 3380kg i ma 53cm 10 punktów w skali apgar
received_721709918260198.jpeg

reklama
@nikolka1203 sprawdziłam i zanotowałam sobie z tego, co tłumaczył mi lekarz, że przy wartościach poniżej 1000 widoczne jest tylko grube endometrium, pęcherzyk widoczny będzie od wartości min. 2000, a zarodek dopiero ok 20 000, przy czym echo pojawia się jeszcze później i dużo zależy od sprzętu lekarza, na którym wykonywane jest badanie, bo jeden lekarz zauważy wcześniej, a drugi dopiero po kilku dniach. I wg OM w 6t2d miałam pusty pęcherzyk 10mm i beta nieco powyżej 3000, a tydzień później już był widoczny zarodek z echem. Co do tej wielkości pęcherzyka to zapisałam sobie, że do 15 mm często zdarza się, że jest pusty jeszcze, jeżeli jest powyżej, to dopiero się martwimy i pilna obserwacja wzrostu do wielkości 25mm, dopiero powyżej 25 mówimy o pustym jaju.

Do góry