reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Nie zdążysz się odwrócić A już nam tu wstawisz test ciążowy z pięknymi dwoma krechami.

Ja pamiętam jak koleżanka nam.sie tu chwalił że test ciążowy pozytywny A już ma rozpoczęty drugi trymestr ciąży. Więc szybko zleci zobaczysz.
Oby, oby [emoji6] pewnie za tydzień będę testować [emoji16]
@paola425: mi ten gin Polak w DE powiedział że jeśli klinika pomoże mi zajść w ciążę lub uda nam się bez ich pomocy zajść ( może ten cykl będzie szczesliwy) to bez problemu m9ge przyjechać do niego i jak będę mogła to rodzic też będę mogła w jego szpitalu ale to jest 73km od mojej miejscowości A jesteśmy bez samochodu. Więc ciężko będzie wrócić do domu tyle km z tak malutkim dzieckiem ale do tego jeszcze dużo czasu. Będę się tym martwić dopiero jak uda mi się zajść w ciążę i najgorsze 14tygodni przetrwam w ciąży.
Hm.. A może do tego czasu kupicie? Albo jest możliwość pożyczyć od kogoś? Mi się wydaje, że warto jechać jak ma się pewnego lekarza i pewny szpital [emoji6]

reklama
Ooo to mój jeszcze malutki bo ma tylko 6. 5 mm, ale jak tak czytam to jeszcze nie jestem tak przerażona bo ma jeszcze chwilę czasu. Rano lecę zrobić betę o tsh jak możesz to podrzuć tą tabele a ja w piątek powtórzę hcg i sprawdzę co tam się zadzieje. Mój ginekolog jest trochę roztrzepany, ale jest ordynatorem oddziału polozniczego w moim mieście więc trochę mu jednak ufam,mysle że gdyby miał jakieś obawy to sam kazał by iść na betę a powiedział że mam się nie martwić i cieszyć :). My kobiety to chyba mamy zamartwianie się w naturze
To faktycznie jeszcze jest czas na pojawienie się zarodka. Na spokojnie wszystko będzie dobrze.

Dokładnie zgadzam się najpierw się martwimy o to że nie ma ciąży potem czy pojawi się zarodek i serduszko później czy kolejne tyg i poród przebiegnie prawidłowo A później się martwimy o dzieci jak już są z nami na świecie.

Taki nasz los kobietki.

No warto takie rzeczy wiedzieć, bo można sobie wkręcać najgorsze scenariusze już, a okazuje się, że jest wszystko w porządku i dwukrotnie przerabiałam to na własnej skórze, bo poprzednia stracona ciąża była również sporo młodsza i wtedy jeszcze miałam lekarza durnia i prawie dałam się wysłać do szpitala na łyżeczkowanie, bo niby nie rośnie. Fakt, że już nie donosiłam potem, ale to z innych przyczyn. A teraz właśnie odpowiedni lekarz i tak mi wszystko od początku tłumaczył, że mimo dwóch pierwszych wizyt, na których nie zobaczyłam serduszka, to jakoś spokojna byłam w miarę i czekałam do tej 3 wizyty na której już wszystko ładnie się pojawiło.
Właśnie A my kobiety potrafimy sobie różne rzeczy wkrecac i faszerowac się dużą dawką stresu i nerwów nawet bez większych problemów.

Dziękuję za ta ważna informację.

Oby, oby [emoji6] pewnie za tydzień będę testować [emoji16]
Hm.. A może do tego czasu kupicie? Albo jest możliwość pożyczyć od kogoś? Mi się wydaje, że warto jechać jak ma się pewnego lekarza i pewny szpital [emoji6]
Ja nie mam prawka niestety przez padaczke. Muszę mieć pilnych 5 lat bez najmniejszego ataku. A mąż ma prawko ale zgubił i nie ma nawet jak jechać do Pl wyrobić nowe bo w DE może zrobić nowe ale nie zna języka aż tak dobrze.

Dlatego jak już się uda zajść w ciążę i minął najgorsze 14tyg to będę się zastanawiać nad jedzeniem do gin Polaka i w jego szpitalu rodzic.

A co do Ciebie to trzymam mocno kciuki abyś zaciazyla i mogła się już cieszyć tym małym wielkim cudem jakim jest dziecko. Życzę Ci tego z całego serca kochana. [emoji173][emoji110]

Ja nie mam prawka niestety przez padaczke. Muszę mieć pilnych 5 lat bez najmniejszego ataku. A mąż ma prawko ale zgubił i nie ma nawet jak jechać do Pl wyrobić nowe bo w DE może zrobić nowe ale nie zna języka aż tak dobrze.

Dlatego jak już się uda zajść w ciążę i minął najgorsze 14tyg to będę się zastanawiać nad jedzeniem do gin Polaka i w jego szpitalu rodzic.

A co do Ciebie to trzymam mocno kciuki abyś zaciazyla i mogła się już cieszyć tym małym wielkim cudem jakim jest dziecko. Życzę Ci tego z całego serca kochana. [emoji173][emoji110]
Dziękuję [emoji8] i ja Tobie też życzę żebyś miała ten dylemat gdzie rodzić, jaki wózek kupić i jak urządzić dziecięcy pokoik [emoji8]
A co do prawka to może zanim dzidziuś się urodzi to uda się mężowi dojechać do Polski wyrobić prawko. Robić od nowa w Niemczech to chyba szkoda nerwów [emoji6]

Dziękuję [emoji8] i ja Tobie też życzę żebyś miała ten dylemat gdzie rodzić, jaki wózek kupić i jak urządzić dziecięcy pokoik [emoji8]
A co do prawka to może zanim dzidziuś się urodzi to uda się mężowi dojechać do Polski wyrobić prawko. Robić od nowa w Niemczech to chyba szkoda nerwów [emoji6]
Mam taką nadzieję że uda mu się to zrobić.
Teraz jak na wózki patrzę na łóżeczka to już teraz wiem że będzie trudny wybór bo wszystko mi się podoba[emoji23]

Hej dziewczyny.
Marta gratuluję kolejnej ok wizyty co do lekarza została bym u obu. Zawsze to zabezpieczenie jak jeden nie daj Bóg coś przeoczy to drugi go poprawi a do tego są plusy jeden na NFZ badania gratis a u prywatnego w szpitalu będziesz rodzic

Młoda super włosy
Co do kolorów ja już miałam wszystko na głowie ombre różnego koloru rudy czerwony czarny kruczy biały słoneczko blond nawet niebieski [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Teraz chwilowo z kolorów mi przeszło i został piaskowy blond ale zobaczymy jak długo [emoji38][emoji38][emoji38]

Dziś 18 DC a u mnie nadal sporo śluzu jak woda rzadki i przezroczysty (4dni już )
No zobaczymy w przyszłą środę/ czwartek wybieram się na betę będzie ok 10 dni od planowanej owu. Jak nie wyjdzie lekarz kazał czekać do ok 33dc i powtórzyć betę jeszcze raz a żeby testami się nie bawic.
Że jak beta wyjdzie nawet malutka mam dzwonic po zwolnienie bo w pracy nie mogę byc.

No zobaczymy co bedzie. 2 cykl na clo więc już czas najwyższy [emoji38][emoji38]

Poczekamy zobaczymy

padam po pracy kolejny dzień zaliczony od 8 do 21 i zmęczona a jeszcze 3 dni do weekendu

reklama
Dziewczyny ja mam zagwostke, dosłownie mam metalik w głowie i nie wiem co robić.
Nie wiem którego lekarza wybrać są za i przeciw.

Na NFZ jest przeczulony i woli dmuchać na zimne. Daje skierowania na wszystko. Ma słaby sprzęt i nie daje zdjęć. Nie wiem jak że zwolnieniem miałam się zapytać ale zapomniałam. Zapytał mnie on czy daje rade pracować.

Ten prywatnie dobry lekarz przynajmniej tak mi się wydawało. Prowadził moja pierwsza ciąże. On twierdzi że nie ma co przesadzać z toxo. Zrobił mi prenatalne ale nie dał nic. Tylko słownie. Noni wszystkie badania muszę płacić.

Wizyty mam u tego i tego 23 lipca [emoji23] z któregoś muszę zrezygnować nie chce mi się tak latać. Ale tego 23 muszę temu z NFZ przywieść wyniki prenatalnych a ten mój prywatnie ki nie dał. Chodziła ym prywatnie ale m mówi że stracił w jego oczach. Nie wiem co robić [emoji24]

A nie możesz dalej chodzić do dwóch, tylko tego 23 jednego odwołać?
Tak to ciężko wybrać, ten na NFZ wydaje się być spoko, dokładny i tańszy, ale z drugiej strony skoro tamten pracuje w szpitalu, w którym chcesz rodzic, to tez bardzo ważne

Do góry